THEPOWERGAME
Οι περιοχές με έντονο τουριστικό ενδιαφέρον βρίσκονται στο επίκεντρο του σχεδιασμού ανάπτυξης του δικτύου του ΟΤΕ, όπως είπε ο Chief Commercial Officer Business Segment του OTE Group, Γρηγόρης Χριστόπουλος, μιλώντας στην 31η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).
Ο κ. Χριστόπουλος σημείωσε ότι τη σημασία της τεχνολογίας που προσφέρει αδιάλειπτη συνδεσιμότητα ως αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, κάτι που φαίνεται και από την αύξηση στη χρήση data κατά 100% μεταξύ Αυγούστου 2021 – Αυγούστου 2022.
Στρατηγική επιλογή
«Στον όμιλο ΟΤΕ αυτή είναι μέριμνά μας, να είμαστε ανταγωνιστικοί σε διεθνές επίπεδο, να προσφέρουμε στους επισκέπτες της χώρας ίδια και καλύτερη εμπειρία από αυτή που έχουν εκεί που ζουν. Γι’ αυτό στον σχεδιασμό ανάπτυξης του δικτύου μας, τόσο σε επίπεδο κάλυψης όσο και σε επίπεδο χωρητικότητας, βάζουμε σε προτεραιότητα περιοχές που αποτελούν πόλο έλξης για τους τουρίστες, είναι στρατηγική η επιλογή μας, να έχουμε άριστη κάλυψη σε σημαντικές ξενοδοχειακές μονάδες χειμερινές και καλοκαιρινές, σε παραλίες που κατακλύζονται από κόσμο και σε τουριστικούς οικισμούς με αρχαιολογικό ενδιαφέρον.
Οι διαδικασίες σχεδιασμού του δικτύου μας και η παρακολούθηση των επιδόσεών του είναι σε αυτή την κατεύθυνση. Ολοκληρώνουμε τον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς αμέσως μετά το τέλος της προηγούμενης τουριστικής περιόδου για να μπορέσουμε να λάβουμε υπόψη τα πιο πρόσφατα δεδομένα και να καλύψουμε τις ανάγκες με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.
• Το 60% των αναβαθμίσεων αφορά περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος.
• Το 40% σταθμών βάσεων είναι σε τουριστικές περιοχές παρόλο που εκεί δεν υπάρχουν μεγάλα αστικά κέντρα.
• Έχουμε φτάσει ήδη σε πληθυσμιακή κάλυψη 80%, μέχρι τέλος 2023 θα καλύψουμε το σύνολο της χώρας
Οι Κυκλάδες ήταν οι πρώτες που αναπτύξαμε με 5G δίκτυο αμέσως μόλις πήραμε την άδεια, όλοι οι σταθμοί που βρίσκονται σε νησιωτικές περιοχές έχουν αναβαθμιστεί και δεν έχουν εξαιρεθεί ούτε μικρά ακριτικά νησιά όπως το Καστελόριζο, η Κάσος, η Σύμη και η Γαύδος.
Δώσαμε όμως σημασία και στους αρχαιολογικούς χώρους που έχουν μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον. Έχουμε συνάψει μνημόνιο συνεργασίας με το Υπουργείο Πολιτισμού και έχουμε επενδύσει σε υποδομές σε 25 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία για να δώσουμε wi-fi και πολύ καλή κάλυψη.
Και πέρα από τις δικές μας επενδύσεις, οι οποίες δεν αρκούν για να εξυπηρετηθούν οι επισκέπτες μας, πρέπει να έχουμε και συμφωνίες διασύνδεσης με όλα τα δίκτυα του εξωτερικού. Έχουμε ήδη συμφωνία διασύνδεσης με 140 δίκτυα σε 60 χώρες σε όλο τον κόσμο».
Τέλος ο κ. Χριστόπουλος αναφέρθηκε στη δωρεάν εφαρμογή Cosmote Chronos, μέσω της οποίας ο χρήστης μπορεί να περιηγηθεί εικονικά σε αρχαιολογικά σημεία όπως ο Παρθενώνας και το Ηρώδειο, κάτι που αποτελεί παράδειγμα πώς η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει τον τουρισμό.