THEPOWERGAME
Η εμπλοκή στη δίκη των Κουτσολιούτσων και άλλων πρώην στελεχών της Folli Follie κάνει ακόμη πιο επιτακτική την υλοποίηση του σχεδίου εξυγίανσης της εταιρείας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο επικεφαλής της προσωρινής διοίκησης, Γιώργος Σάμιος, στο περιθώριο δημοσιογραφικής ενημέρωσης για τις τελευταίες εξελίξεις, «η μόνη επιλογή που έχουμε είναι επίθεση κατά μέτωπο. Ό,τι μπορεί να μας προσφέρει άνεση για να γίνουμε καλύτεροι θα αξιοποιείται». Στο πλαίσιο αυτό και καθώς προβλέπεται και από το σχέδιο εξυγίανσης, έχει «τοποθετηθεί» ενοικιαστήριο στα κεντρικά γραφεία της Folli Follie στον Άγιο Στέφανο.
Την εντυπωσιακή σχεδιαστικά κατασκευή που φέρει την υπογραφή των αρχιτεκτόνων Μαρίας Κοκκίνου και Ανδρέα Κούρκουλου έχουν επισκεφθεί το τελευταίο διάστημα εκπρόσωποι τόσο ελληνικών όσο και πολυεθνικών επιχειρήσεων. Πρόκειται για ένα πολυτελές ακίνητο (σ.σ.: διαθέτει από ελικοδρόμιο έως γήπεδο μπάσκετ), το οποίο ξεπερνάει τα 10.000 τ.μ. και βρίσκεται σε προνομιακή θέση δίπλα στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας και πολύ κοντά στην έξοδο για τη βιομηχανική περιοχή του Αγίου Στεφάνου. Στο γειτονικό κτίριο, που ανήκει επίσης στον όμιλο, η Folli Follie έχει ενοικιάσει χώρους στη θυγατρική των Duty Free, ενώ εξετάζει την αξιοποίηση κι άλλων χώρων που έχει στο χαρτοφυλάκιό της.
Πλάνο εξυγίανσης
Όπως ανέφερε χθες ο κ. Σάμιος, με βάση τις συνθήκες το πλάνο εξυγίανσης εξυπηρετείται πιστά από την προσωρινή διοίκηση, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει ολοκληρώσει το έργο της. Η νέα μητρική εταιρεία των ομολογιούχων έχει συσταθεί στο Λουξεμβούργο (FF AssetsCo), όπως και η θυγατρική στην οποία θα περάσουν τα περιουσιακά στοιχεία και οι υποχρεώσεις (FF OpsCo), ενώ με την ολοκλήρωση των διαδικασιών, μετά τις γιορτές αναμένεται να συσταθεί και η ελληνική θυγατρική. Παράλληλα, θα υπάρχει και η παλαιά εταιρεία, η οποία παραμένει «ενεργή» μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.
Σε λίγες ημέρες, στις 2 Ιανουαρίου, θα συμπληρωθούν τέσσερα χρόνια που η Folli Follie λειτουργεί με προσωρινή διοίκηση, ενώ εδώ και πάνω από ένα χρόνο «τρέχει» το σχέδιο εξυγίανσης. Από τα 42 σήματα που διέθετε στο χαρτοφυλάκιό της πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο, όπως αναφέρει ο κ. Σάμιος, πλέον της έχει απομείνει μόνο ένα, αυτό της Nike σε ένα σημείο, στην Πλατεία Συντάγματος, με τη συμφωνία αυτήν να κλείνει τον κύκλο της μετά το καλοκαίρι του 2023. Παρά τη σημαντική απώλεια κύκλου εργασιών από τη Nike (υπολογίζεται σε περίπου 5,5-6 εκατ. ευρώ), η διοίκηση της εταιρείας υπολογίζει να καλύψει μέρος του τζίρου (20%-30%) από νέες (Jack&Jones, Beverly Hills Polo Club, Kendall+Kylie κ.ά.) και παλαιότερες (Collective Sports, Factory Outlets) δραστηριότητες στον χώρο της ένδυσης.
Σήμερα ο όμιλος διαθέτει περίπου εκατό καταστήματα, από τα οποία τα μισά βρίσκονται εκτός Ελλάδας (Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρο) και απασχολεί συνολικά 1.000 άτομα. Το 2022 οι πωλήσεις που πραγματοποίησε ανέρχονται σε 38 εκατ. ευρώ, με τον τομέα του κοσμήματος (Folli Follie και Links of London) να εμφανίζει άνοδο 47% σε σχέση με πέρυσι και του fashion βελτίωση κατά 24%. Για τη νέα χρονιά έχει προγραμματιστεί η λειτουργία 8 νέων καταστημάτων, κυρίως του σήματος Jack&Jones.