Γ.Δ.
1607.79 +0,62%
ACAG
+1,17%
6.07
AEM
-1,02%
4.519
AKTR
-2,42%
5.25
BOCHGR
-1,12%
5.32
CENER
-0,33%
8.97
CNLCAP
0,00%
7.1
DIMAND
+0,24%
8.34
EVR
-0,29%
1.715
NOVAL
+2,00%
2.55
OPTIMA
+1,27%
14.34
TITC
-1,23%
40.1
ΑΑΑΚ
0,00%
5
ΑΒΑΞ
+1,10%
2.3
ΑΒΕ
+0,47%
0.424
ΑΔΜΗΕ
0,00%
2.82
ΑΚΡΙΤ
0,00%
0.74
ΑΛΜΥ
+0,12%
4.27
ΑΛΦΑ
+5,84%
1.9475
ΑΝΔΡΟ
+1,25%
6.48
ΑΡΑΙΓ
-0,46%
10.77
ΑΣΚΟ
0,00%
3.1
ΑΣΤΑΚ
0,00%
7.18
ΑΤΕΚ
0,00%
1.37
ΑΤΡΑΣΤ
0,00%
8.76
ΑΤΤ
+2,00%
0.714
ΑΤΤΙΚΑ
-1,29%
2.3
ΒΙΟ
+1,79%
5.68
ΒΙΟΚΑ
-0,29%
1.73
ΒΙΟΣΚ
+0,68%
1.49
ΒΙΟΤ
0,00%
0.25
ΒΙΣ
0,00%
0.144
ΒΟΣΥΣ
0,00%
2.38
ΓΕΒΚΑ
-0,33%
1.5
ΓΕΚΤΕΡΝΑ
-0,86%
18.34
ΔΑΑ
-1,73%
8.74
ΔΑΙΟΣ
0,00%
3.42
ΔΕΗ
+2,24%
13.22
ΔΟΜΙΚ
+0,74%
2.71
ΔΟΥΡΟ
0,00%
0.25
ΔΡΟΜΕ
-3,78%
0.356
ΕΒΡΟΦ
-0,53%
1.86
ΕΕΕ
-0,34%
40.96
ΕΚΤΕΡ
+1,24%
2.045
ΕΛΒΕ
0,00%
5.1
ΕΛΙΝ
0,00%
2.15
ΕΛΛ
0,00%
14.65
ΕΛΛΑΚΤΩΡ
-0,44%
2.25
ΕΛΠΕ
+0,65%
7.8
ΕΛΣΤΡ
+0,87%
2.32
ΕΛΤΟΝ
0,00%
1.786
ΕΛΧΑ
+0,47%
2.15
ΕΠΙΛΚ
0,00%
0.132
ΕΣΥΜΒ
-0,91%
1.095
ΕΤΕ
+3,53%
8.924
ΕΥΑΠΣ
0,00%
3.4
ΕΥΔΑΠ
-0,69%
5.78
ΕΥΡΩΒ
+0,12%
2.503
ΕΧΑΕ
-0,31%
4.835
ΙΑΤΡ
-1,52%
1.94
ΙΚΤΙΝ
+0,98%
0.359
ΙΛΥΔΑ
-0,30%
1.67
ΙΝΛΙΦ
+4,47%
4.91
ΙΝΛΟΤ
-1,73%
1.022
ΙΝΤΕΚ
+2,23%
5.97
ΙΝΤΕΤ
+5,46%
1.255
ΙΝΤΚΑ
+0,33%
3.06
ΚΑΡΕΛ
+1,25%
324
ΚΕΚΡ
+3,61%
1.29
ΚΕΠΕΝ
+0,52%
1.95
ΚΟΡΔΕ
-0,23%
0.438
ΚΟΥΑΛ
+0,31%
1.282
ΚΟΥΕΣ
-0,65%
6.12
ΚΡΙ
+1,84%
16.6
ΚΤΗΛΑ
-1,55%
1.9
ΚΥΡΙΟ
+1,50%
0.948
ΛΑΒΙ
+1,66%
0.797
ΛΑΜΔΑ
-0,15%
6.51
ΛΑΜΨΑ
0,00%
36.8
ΛΑΝΑΚ
0,00%
0.95
ΛΕΒΚ
0,00%
0.23
ΛΕΒΠ
0,00%
0.236
ΛΟΓΟΣ
-1,14%
1.73
ΛΟΥΛΗ
+0,90%
3.38
ΜΑΘΙΟ
-4,52%
0.718
ΜΕΒΑ
+0,52%
3.9
ΜΕΝΤΙ
0,00%
2.24
ΜΕΡΚΟ
0,00%
39
ΜΙΓ
0,00%
2.81
ΜΙΝ
+1,00%
0.505
ΜΟΗ
-0,37%
21.7
ΜΟΝΤΑ
0,00%
3.74
ΜΟΤΟ
-0,90%
2.745
ΜΟΥΖΚ
0,00%
0.62
ΜΠΕΛΑ
+1,22%
26.54
ΜΠΛΕΚΕΔΡΟΣ
+0,26%
3.83
ΜΠΡΙΚ
0,00%
2.39
ΜΠΤΚ
-9,76%
0.555
ΜΥΤΙΛ
-1,77%
35.5
ΝΑΚΑΣ
+2,68%
3.06
ΝΑΥΠ
-1,90%
0.824
ΞΥΛΚ
-0,38%
0.26
ΞΥΛΠ
0,00%
0.37
ΟΛΘ
-0,70%
28.2
ΟΛΠ
-1,37%
32.3
ΟΛΥΜΠ
0,00%
2.56
ΟΠΑΠ
+0,12%
17.1
ΟΡΙΛΙΝΑ
0,00%
0.8
ΟΤΕ
+1,90%
15.02
ΟΤΟΕΛ
-1,12%
10.62
ΠΑΙΡ
+1,02%
0.99
ΠΑΠ
-0,38%
2.6
ΠΕΙΡ
-0,59%
4.533
ΠΕΡΦ
-0,39%
5.14
ΠΕΤΡΟ
-0,50%
7.94
ΠΛΑΘ
-0,77%
3.865
ΠΛΑΚΡ
+0,66%
15.3
ΠΡΔ
0,00%
0.262
ΠΡΕΜΙΑ
+1,89%
1.294
ΠΡΟΝΤΕΑ
0,00%
6.15
ΠΡΟΦ
-0,20%
5.08
ΡΕΒΟΙΛ
+0,89%
1.7
ΣΑΡ
-1,86%
12.68
ΣΑΡΑΝ
0,00%
1.07
ΣΑΤΟΚ
0,00%
0.028
ΣΕΝΤΡ
+1,77%
0.345
ΣΙΔΜΑ
-1,92%
1.535
ΣΠΕΙΣ
0,00%
5.56
ΣΠΙ
-3,01%
0.58
ΣΠΥΡ
0,00%
0.151
ΤΕΝΕΡΓ
0,00%
20
ΤΖΚΑ
-1,73%
1.42
ΤΡΑΣΤΟΡ
0,00%
1.29
ΤΡΕΣΤΑΤΕΣ
0,00%
1.638
ΥΑΛΚΟ
0,00%
0.162
ΦΛΕΞΟ
0,00%
7.7
ΦΡΙΓΟ
-0,83%
0.238
ΦΡΛΚ
-0,24%
4.1
ΧΑΙΔΕ
-13,41%
0.71

Xerox: Νέα εταιρεία εφοδιασμού και αποθήκευσης τροφίμων

Το Ερευνητικό Κέντρο PARC της Xerox ίδρυσε μία νέα εταιρεία που εστιάζει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της αλυσίδας εφοδιασμού και της αποθήκευσης τροφίμων. Το Venture βασίζεται σε ηλεκτρική και μαγνητική τεχνολογία που αναπτύχθηκε στο Πανεπιστήμιο της Χαβάης στο Mānoa και τελειοποιήθηκε στο PARC.

Η PARC ανακοίνωσε το spin out της EverCase, μιας νέας start-up που στοχεύει να αλλάξει την παγκόσμια τεχνολογία εφοδιαστικής αλυσίδας ψύξης και τις αγορές αποθήκευσης τροφίμων, παρατείνοντας τη διάρκεια ζωής κρεάτων, θαλασσινών και αγροτικών προϊόντων.
Η κατάψυξη είναι ένα κρίσιμο μέρος της αλυσίδας εφοδιασμού τροφίμων, αλλά παρουσιάζει προβλήματα. Το φαγητό περιέχει νερό και όταν το νερό παγώνει διαστέλλεται, διασπώντας τα κύτταρα, καταλήγοντας σε ένα τελικό αποτέλεσμα που υπονομεύει δραματικά την υφή των τροφίμων. Μόλις αποψυχθεί το τρόφιμο, τα υγρά απομακρύνονται με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται η ποιότητα του προϊόντος.

Η παραδοσιακή ψύξη μπορεί να διατηρήσει την ποιότητα των τροφίμων, αλλά με περιορισμό στη διάρκεια ζωής τους – οδηγώντας σε σημαντικά ποσοστά σπατάλης σε όλη την αλυσίδα διανομής.

Το EverCase είναι μια συσκευή που τοποθετείται μέσα στους καταψύκτες και διατηρεί τα τρόφιμα παγωμένα χωρίς να σχηματίζονται κρύσταλλοι πάγου, επιτρέποντας να διατηρήσουν την αρχική τους ποιότητα και υφή. Το EverCase λειτουργεί με υποδομή καταψύκτη, χρησιμοποιώντας παλμικά ηλεκτρικά και ταλαντευόμενα μαγνητικά πεδία για να διατηρεί τα τρόφιμα σε θερμοκρασία κάτω από το μηδέν χωρίς να τα παγώνει. Η τεχνολογία είναι ασφαλής και οικονομική χωρίς χημικά.

«Η κατάψυξη των τροφίμων μπορεί να παρατείνει τη ζωή τους και να μειώσει τη σπατάλη, όμως μόλις σχηματιστούν οι κρύσταλλοι πάγου, η υφή και η γεύση του φαγητού δεν είναι απλά η ίδια», δήλωσε ο Chris Somogyi, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της EverCase. «Η τεχνολογία της EverCase μπορεί να μετριάσει αυτό το πρόβλημα, παρέχοντας τρόφιμα στους καταναλωτές που έχουν την ίδια υφή, γεύση και ποιότητα όπως την πρώτη μέρα που βγήκαν από το αγρόκτημα ή από τον ωκεανό».

Το PARC εντόπισε την τεχνολογία πίσω από το EverCase σε συνεργασία με τον εφευρέτη της Δρ. Soojin Jun, Καθηγητή του Τμήματος Ανθρώπινης Διατροφής, Τροφίμων και Επιστημών των Ζώων του Κολλεγίου Τροπικής Γεωργίας και Ανθρώπινου Δυναμικού στο Πανεπιστήμιο της Χαβάης στο Mānoa.

Ο Δρ. Jun συνεργάζεται επίσης με το Γραφείο Καινοτομίας και Εμπορευματοποίησης του πανεπιστημίου, το οποίο υπέγραψε συμφωνία άδειας χρήσης με την Evercase το 2022.

Η τεχνολογία αποτελεί αντικείμενο 13 δημοσιεύσεων και 9 ετών έρευνας.

Google News icon
Ακολουθήστε το Powergame.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη οικονομική ενημέρωση!