Γ.Δ.
1398.86 +0,59%
ACAG
-0,19%
5.36
BOCHGR
+0,71%
4.25
CENER
0,00%
8.77
CNLCAP
+1,45%
7
DIMAND
+0,22%
9.22
NOVAL
-0,80%
2.48
OPTIMA
-0,16%
12.78
TITC
+1,07%
33.1
ΑΑΑΚ
0,00%
4.48
ΑΒΑΞ
+2,42%
1.44
ΑΒΕ
0,00%
0.478
ΑΔΜΗΕ
-0,42%
2.35
ΑΚΡΙΤ
0,00%
0.705
ΑΛΜΥ
+0,62%
3.27
ΑΛΦΑ
+1,46%
1.4215
ΑΝΔΡΟ
-0,31%
6.4
ΑΡΑΙΓ
+0,15%
9.77
ΑΣΚΟ
+0,38%
2.63
ΑΣΤΑΚ
0,00%
7.14
ΑΤΕΚ
0,00%
0.392
ΑΤΡΑΣΤ
0,00%
8.74
ΑΤΤ
-1,23%
6.4
ΑΤΤΔ
0,00%
1.495
ΑΤΤΙΚΑ
+0,47%
2.12
ΒΙΟ
+0,95%
5.31
ΒΙΟΚΑ
-0,91%
1.64
ΒΙΟΣΚ
-1,36%
1.455
ΒΙΟΤ
0,00%
0.294
ΒΙΣ
0,00%
0.132
ΒΟΣΥΣ
0,00%
2.14
ΓΕΒΚΑ
+0,78%
1.295
ΓΕΚΤΕΡΝΑ
+0,23%
17.1
ΔΑΑ
+0,49%
7.848
ΔΑΙΟΣ
0,00%
3.5
ΔΕΗ
+0,25%
12.06
ΔΟΜΙΚ
-1,91%
2.57
ΔΟΥΡΟ
0,00%
0.25
ΔΡΟΜΕ
0,00%
0.277
ΕΒΡΟΦ
-2,82%
1.38
ΕΕΕ
-0,54%
32.86
ΕΚΤΕΡ
0,00%
1.454
ΕΛΒΕ
0,00%
4.86
ΕΛΙΝ
+0,25%
1.985
ΕΛΛ
0,00%
13.1
ΕΛΛΑΚΤΩΡ
+2,22%
1.75
ΕΛΠΕ
0,00%
6.73
ΕΛΣΤΡ
0,00%
2.04
ΕΛΤΟΝ
+1,60%
1.78
ΕΛΧΑ
+0,34%
1.756
ΕΠΙΛΚ
0,00%
0.132
ΕΣΥΜΒ
+0,45%
1.105
ΕΤΕ
+1,15%
7.394
ΕΥΑΠΣ
0,00%
3.25
ΕΥΔΑΠ
-0,52%
5.74
ΕΥΡΩΒ
+1,21%
1.9635
ΕΧΑΕ
+1,17%
4.31
ΙΑΤΡ
+3,04%
1.525
ΙΚΤΙΝ
+2,47%
0.29
ΙΛΥΔΑ
+1,17%
1.73
ΙΝΚΑΤ
-0,52%
4.82
ΙΝΛΙΦ
0,00%
4.3
ΙΝΛΟΤ
+0,51%
0.983
ΙΝΤΕΚ
+0,33%
6
ΙΝΤΕΡΚΟ
+3,39%
2.44
ΙΝΤΕΤ
0,00%
1.01
ΙΝΤΚΑ
+0,74%
2.72
ΚΑΡΕΛ
+1,16%
348
ΚΕΚΡ
+4,00%
1.3
ΚΕΠΕΝ
0,00%
1.92
ΚΛΜ
+2,24%
1.6
ΚΟΡΔΕ
0,00%
0.418
ΚΟΥΑΛ
+1,33%
1.07
ΚΟΥΕΣ
0,00%
5.58
ΚΡΙ
0,00%
13.65
ΚΤΗΛΑ
+0,59%
1.71
ΚΥΡΙΟ
0,00%
0.934
ΛΑΒΙ
+1,93%
0.74
ΛΑΜΔΑ
-0,95%
7.3
ΛΑΜΨΑ
0,00%
37.4
ΛΑΝΑΚ
0,00%
0.89
ΛΕΒΚ
0,00%
0.268
ΛΕΒΠ
-11,76%
0.3
ΛΟΓΟΣ
0,00%
1.29
ΛΟΥΛΗ
0,00%
2.74
ΜΑΘΙΟ
0,00%
0.65
ΜΕΒΑ
0,00%
3.62
ΜΕΝΤΙ
0,00%
2.17
ΜΕΡΚΟ
0,00%
40
ΜΙΓ
-1,23%
3.2
ΜΙΝ
0,00%
0.525
ΜΛΣ
0,00%
0.57
ΜΟΗ
+0,41%
19.6
ΜΟΝΤΑ
-3,74%
3.6
ΜΟΤΟ
+0,94%
2.68
ΜΟΥΖΚ
0,00%
0.69
ΜΠΕΛΑ
+0,82%
24.68
ΜΠΛΕΚΕΔΡΟΣ
-0,27%
3.67
ΜΠΡΙΚ
0,00%
2.03
ΜΠΤΚ
0,00%
0.62
ΜΥΤΙΛ
+0,38%
32.06
ΝΑΚΑΣ
0,00%
3.12
ΝΑΥΠ
+2,02%
0.91
ΞΥΛΚ
-0,75%
0.266
ΞΥΛΠ
0,00%
0.398
ΟΛΘ
+1,44%
21.1
ΟΛΠ
+1,37%
29.6
ΟΛΥΜΠ
+0,85%
2.38
ΟΠΑΠ
+0,07%
15.26
ΟΡΙΛΙΝΑ
+0,87%
0.808
ΟΤΕ
+0,33%
15.33
ΟΤΟΕΛ
+0,18%
11.08
ΠΑΙΡ
0,00%
1.01
ΠΑΠ
-0,42%
2.36
ΠΕΙΡ
+1,64%
3.657
ΠΕΡΦ
+0,34%
5.88
ΠΕΤΡΟ
+0,75%
8.02
ΠΛΑΘ
+0,28%
3.645
ΠΛΑΚΡ
0,00%
15
ΠΡΔ
0,00%
0.25
ΠΡΕΜΙΑ
-0,18%
1.14
ΠΡΟΝΤΕΑ
0,00%
6.2
ΠΡΟΦ
-0,19%
5.17
ΡΕΒΟΙΛ
0,00%
1.635
ΣΑΡ
-0,18%
10.98
ΣΑΡΑΝ
0,00%
1.07
ΣΑΤΟΚ
0,00%
0.028
ΣΕΝΤΡ
+0,60%
0.334
ΣΙΔΜΑ
+3,56%
1.6
ΣΠΕΙΣ
0,00%
5.98
ΣΠΙ
-0,71%
0.56
ΣΠΥΡ
0,00%
0.127
ΤΕΝΕΡΓ
0,00%
19.69
ΤΖΚΑ
0,00%
1.39
ΤΡΑΣΤΟΡ
-2,83%
1.03
ΤΡΕΣΤΑΤΕΣ
+0,12%
1.612
ΥΑΛΚΟ
0,00%
0.162
ΦΙΕΡ
0,00%
0.359
ΦΛΕΞΟ
-5,59%
7.6
ΦΡΙΓΟ
-4,76%
0.2
ΦΡΛΚ
+0,13%
3.74
ΧΑΙΔΕ
+1,71%
0.595

ΕΛΟΠΥ: Στηρίζει τη γαστρονομία και τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2022

Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) στήριξε για 2η φορά έναν από τους πιο σημαντικούς θεσμούς της γαστρονομίας, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2022, τα οποία διοργανώθηκαν από το Αθηνόραμα, την Τρίτη 7 Ιουνίου, στο ξενοδοχείο Makedonia Palace, στη Θεσσαλονίκη.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΟΠΥ, το θέμα της φετινής τελετής απονομής των βραβείων ήταν «Planet Fish: Θάλασσες χωρίς αποτύπωμα» και στόχο είχε να αναδείξει το μεγάλο πρόβλημα της υπεραλίευσης, καθώς ήδη το 33% των ψαριών παγκοσμίως υπεραλιεύεται και ένα επιπλέον 58% βρίσκεται στα πρόθυρα της υπεραλίευσης. Η ΕΛΟΠΥ, που έχει σαν κύριο μέλημα την προστασία της θαλάσσιας βιοποικιλότητας μέσω της βιώσιμης υδατοκαλλιέργειας, δεν θα μπορούσε παρά να στηρίξει αυτή την προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης καταξιωμένων chefs που θέλουν πάντα να επιλέγουν τις καλύτερες πρώτες ύλες.

Το μενού της βραδιάς δημιούργησε ο πολυβραβευμένος σεφ Λευτέρης Λαζάρου, με την πολύτιμη συμβολή του executive chef του ξενοδοχείου Makedonia Palace, Σωτήρη Ευαγγέλου. Το μενού βασίστηκε σε προϊόντα βιώσιμης αλιείας με οικολογική ευαισθησία και εκλεπτυσμένες θαλασσινές γεύσεις. Δύο από τα πιάτα του μενού δημιουργήθηκαν με λαβράκι και κρανιό από τις εταιρείες-μέλη της ΕΛΟΠΥ: Σούπα από μικρά πετρόψαρα, μελάνι σουπιάς, λαβράκι, μαύρο σκόρδο και Κρανιός με μους ξινού τραχανά και αφρό αβγολέμονου.

Πιάτο στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2022
Πιάτο στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2022 © ΕΛΟΠΥ

Την ΕΛΟΠΥ εκπροσώπησαν στην τελετή απονομής ο Πρόεδρος του ΔΣ, Απόστολος Τουραλιάς, και η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, Ισμήνη Μπογδάνου. Κατά τον χαιρετισμό της η Ισμήνη Μπογδάνου δήλωσε: «Το θέμα της αποψινής βραδιάς, η βιώσιμη αλιεία χωρίς οικολογικό αποτύπωμα, είναι κι ένας από τους βασικούς στόχους του κλάδου μας: να σεβόμαστε και να προστατεύουμε τις θάλασσές μας, το σπίτι όπου μεγαλώνουν τα ψάρια μας. Η υδατοκαλλιέργεια είναι η πλέον βιώσιμη λύση στο μεγάλο πρόβλημα της υπεραλίευσης, με το χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα. Σήμερα, εδώ, γιορτάζουμε τη γεύση και τιμούμε τα εστιατόρια που κάνουν τη διαφορά στο γαστρονομικό χάρτη της χώρας μας, επιλέγοντας τα ποιοτικά προϊόντα που παράγει η ελληνική γη και η ελληνική θάλασσα.»

Η παρουσία της ΕΛΟΠΥ σε έναν θεσμό που αντιπροσωπεύει και επιβραβεύει τους επαγγελματίες σεφ, οι οποίοι λαμβάνουν την τελική απόφαση για τις πρώτες ύλες που θα χρησιμοποιήσουν στην κουζίνα τους, είναι πολύ σημαντική και έχει στόχο την περαιτέρω ενημέρωση τους για τα οφέλη του ψαριού ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, την ενίσχυση της εμπιστοσύνης τους προς τον κλάδο και τη συνειδητή επιλογή των προϊόντων του.

Google News icon
Ακολουθήστε το Powergame.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη οικονομική ενημέρωση!