THEPOWERGAME
Πολλά σχόλια υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο «Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό της διαχείρισης αποβλήτων, τη βελτίωση του πλαισίου εξοικονόμησης ενέργειας, την ανάπτυξη των έργων ενέργειας και την αντιμετώπιση πολεοδομικών ζητημάτων», φανερώνοντας το ενδιαφέρον που υπάρχει σε μια σειρά από ζητήματα. Στο νομοσχέδιο προβλέπεται η αδειοδότηση και εγκατάσταση Πιλοτικών Πλωτών Φωτοβολταϊκών Σταθμών με ισχύ έως 8 MW έκαστος και συνολικής ισχύος μέχρι 80 MW, που υλοποιούνται σε λιμνοδεξαμενές ή τεχνητές λίμνες που δεν εμπίπτουν σε κανένα καθεστώς προστασίας ή σε ταμιευτήρες ή σε τεχνητά υδάτινα σώματα που έχουν δημιουργηθεί σε εξαντλημένες εξορυκτικές εκμεταλλεύσεις για χρήση ηλεκτροπαραγωγής, συμπεριλαμβανομένων μεταλλείων, ορυχείων και λατομείων.
Η BayWa r.e. Projects Greece MIKE προτείνει να υπάρχει πρόβλεψη δυνατότητας αδειοδότησης και εγκατάστασης Πιλοτικών Πλωτών Φωτοβολταϊκών Σταθμών και σε τεχνητές λίμνες που ανήκουν σε Προστατευόμενες Περιοχές Εσωτερικών Υδάτων Αναψυχής. Να σημειωθεί πως στη χώρα μας υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για τα πλωτά φωτοβολταϊκά, με τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες να έχει υποβάλει στη Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων αιτήσεις για πλωτούς φωτοβολταϊκούς σταθμούς συνολικής ισχύος 50 MW.
Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρόβλεψη για το συνολικό ύψος των μικρών ανεμογεννητριών, καθορίζοντας ανώτατο όριο κάτω από τα 30 μέτρα και με τον ελληνικό σύνδεσμο επενδυτών μικρών ανεμογεννητριών να κάνει λόγο για αυθαίρετο περιορισμό.
Διαβάστε περισσότερα στο energygame.gr
Διαβάστε επίσης
Μασούτης: Επένδυσε 20 εκατ. το 2023 για συγκράτηση των ανατιμήσεων
Γαλλία: Πέντε πόλεις “διαμάντια” για ταξιδιώτες πέρα από το Παρίσι
Η Τουρκία εισέρχεται στην πυρηνική εποχή: Ποιοι πρέπει να ανησυχούν