Στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για σύσταση ψηφιακής τράπεζας από την εκκλησία, απαντάει με ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος, σημειώνοντας ότι «ουδέποτε ελήφθη σχετική απόφαση από την αρμόδια Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Σημειώνεται ότι υπεύθυνος ενημερώσεως περί των αποφάσεων και προθέσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι ο Συνοδικός Μητροπολίτης που ορίζεται κάθε Σεπτέμβριο από τη ΔΙΣ ως Εκπρόσωπος Τύπου και ουδείς άλλος».
Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου
«Εν σχέσει προς δημοσιεύματα περί επικειμένης υποβολής από την Εκκλησία της Ελλάδος αιτήματος στην Τράπεζα της Ελλάδος με σκοπό την ίδρυση πιστωτικού ιδρύματος ανακοινώνεται ότι ουδέποτε ελήφθη σχετική απόφαση από την αρμόδια Διαρκή Ιερά Σύνοδο (ΔΙΣ) της Εκκλησίας της Ελλάδος. Σημειώνεται ότι υπεύθυνος ενημερώσεως περί των αποφάσεων και προθέσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι ο Συνοδικός Μητροπολίτης που ορίζεται κάθε Σεπτέμβριο από τη ΔΙΣ ως Εκπρόσωπος Τύπου και ουδείς άλλος.
Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος».
Τι αναφέρει το Big Mouth για την ίδρυση ψηφιακής τράπεζας από την εκκλησία
Στη χθεσινή στήλη Big Mouth του powergame.gr αναφέρεται:
«Την ίδρυση ψηφιακής τράπεζας ακούω ότι μελετά η Εκκλησία, η οποία σκοπεύει να καταθέσει τους επόμενους μήνες τον σχετικό φάκελο στην ΤτΕ για να λάβει την αδειοδότηση, αν τελικά η Ιεραρχία δώσει το πράσινο φως για το εγχείρημα. Επί του παρόντος, υπάρχουν διερευνητικές επαφές για τη συγκέντρωση κεφαλαίων από ιδιώτες επενδυτές. Την ιδέα για ψηφιακή Τράπεζα της Εκκλησίας λέγεται ότι έδωσε ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελος Φιλιππίδης, ενώ επίσημος φορέας του εγχειρήματος είναι η Financial Innovation Holding A.E., στην οποία μέτοχος είναι η Εκκλησία. Θυμίζω ότι κάποτε η Εκκλησία της Ελλάδος ήταν ένας από τους βασικούς μετόχους της Εθνικής Τράπεζας, με ποσοστό που ξεπερνούσε το 5%. Στην πορεία, η κρίση και οι πρώτες ανακεφαλαιοποιήσεις που χρειάστηκε η Εθνική Τράπεζα εξαΰλωσαν τη συμμετοχή της Εκκλησίας, αφήνοντάς τη με ζημίες της τάξεως του μισού δισ. ευρώ».