Σε ακραία μεταβολή του σκηνικού του καιρού θα οδηγηθούμε την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, αλλά και χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα.
«Σε μικρό δηλαδή χρονικό διάστημα, από τη βαθιά άνοιξη, από τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες και την αφρικανική σκόνη, θα οδηγηθούμε στο τσουχτερό κρύο, ακόμη και προς τα χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα στα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Μια πραγματικά ακραία μεταβολή αναμένεται να ζήσουμε τα επόμενα λίγα 24ωρα» αναφέρει αρχικά. Σχετικά με τις συνθήκες που θα επικρατήσουν το Σαββατοκύριακο, εξήγησε πως «η αφρικανική σκόνη θα επιμείνει μέχρι την Κυριακή, καθώς ένα νέο επεισόδιο κατευθύνεται στη χώρα μας από σήμερα, αλλά κυρίως Σάββατο και Κυριακή, συνοδεία θερμών αέριων μαζών, που σημαίνει ότι θα είναι και αρκετά αποπνικτική η ατμόσφαιρα. Από Δευτέρα όμως, απομακρύνεται η αφρικανική σκόνη, καθαρίζει η ατμόσφαιρα και θα οδηγηθούμε σε μία χειμωνιάτικη φωτοβολίδα, ένα γρήγορο διάστημα με πολύ χειμωνιάτικες καιρικές συνθήκες».
«Η αλλαγή του καιρού θα κρατήσει 3 με 4 μέρες. Θα ξεκινήσει κοντά στην Τετάρτη και μέχρι το Σαββατοκύριακο θα ολοκληρώσει τη δράση της αυτή η σημαντική μεταβολή και θα πάμε και πάλι σε ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες. Γι’ αυτό και χαρακτηρίζουμε αυτή τη μεταβολή σαν χειμωνιάτικη φωτοβολίδα. Θα είναι εντυπωσιακή, έντονη αλλά δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια», κατέληξε.
Παράλληλα, ο Γιώργος Τσατραφύλλιας αναφέρει σε ανάρτησή του, ότι το σκηνικό του καιρού αλλάζει εντελώς, με το καλοκαιρινό τοπίο των τελευταίων ημερών να διαδέχεται το τσουχτερό κρύο, καθώς «πολικές αέριες μάζες μέσω Ουκρανίας και Πολωνίας θα επηρεάσουν και τη χώρα μας».
Αναλυτικότερα στη νέα ανάρτηση για τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που αναμένονται την επόμενη εβδομάδα στη χώρα, αναφέρει πως «τα πάνω κάτω θα έρθουν στον καιρό την επόμενη εβδομάδα. Μετά τα 30άρια και τη σκόνη του Σ/Κ, από τη Δευτέρα και κυρίως το τετραήμερο Τρίτη -Παρασκευή (18-21/3) πολικές αέριες μάζες μέσω της Ουκρανίας και της Πολωνίας θα επηρεάσουν και τη χώρα μας».
Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας συνεχίζει επισημαίνοντας πως: «Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της μεταβολής θα είναι:
- Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας (Τετάρτη η πιο κρύα ημέρα) ακόμα και 20 βαθμούς.Ενδεικτικά την Τετάρτη η μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα θα είναι 8 βαθμοί, στην Θεσσαλονίκη 7 , στην Πάτρα 10 και στο Ηράκλειο 12 βαθμοί Κελσίου.
- Χιόνια στα βουνά αλλά και σε χαμηλότερα υψόμετρα της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας (Τρίτη-Τετάρτη κυρίως) θυελλώδεις βοριάδες».
«Θα επανέλθω για λεπτομέρειες!», καταλήγει στην ανάρτησή του.