Φόρο τιμής θα αποτίσει η ΓΣΕΒΕΕ τη Δευτέρα 10 Μαρτίου στη μνήμη των νεκρών της απεργιακής κινητοποίησης του 1927 στο μνημείο της «Ματωμένης Πέμπτης».
Το πρωί της Δευτέρας, στις 11:00 η ώρα, θα προχωρήσει στην καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στο μνημείο στην οδό Πανεπιστημίου 42-44. Κατάθεση στεφάνων θα πραγματοποιήσουν η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων (ΓΣΕΒΕΕ), το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΒΕΑ) και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ).
Όπως σημειώνει η Συνομοσπονδία στην ανακοίνωσή της, «το μνημείο της “Ματωμένης Πέμπτης” που δημιούργησε δύο χρόνια πριν η γλύπτρια Αγγέλικα Κοροβέση με πρωτοβουλία της ΓΣΕΒΕΕ και την στήριξη του ΒΕΑ, δημιουργήθηκε για να θυμίζει αξίες και ιδανικά που στέκουν και πρέπει να στέκουν αγέρωχα σε κάθε εποχή».
«Ενενήντα οχτώ χρόνια πριν, την 10η Μαρτίου 1927, στην πρώτη πανεπαγγελματική απεργία της στην Αθήνα, σε μια πορεία που δεν σταμάτησε όταν το ζήτησαν και συνέχισε να προχωρά, η Γενική Συνομοσπονδία θρήνησε το βίαιο θάνατο τριών μικρομεσαίων επαγγελματιών και μελών της, των Γεωργίου Γεράλδη, Μιχάλη Κοντού και Κόδρου Μπενούκα», υπενθυμίζει η ΓΣΕΒΕΕ.