Την Κυριακή 9 Μαρτίου στις 8:30 το πρωί θα διεξαχθεί ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας 2025, ο οποίος θα ακολουθήσει νέα διαδρομή μήκους 21 χιλιομέτρων. Η νέα -πιο επίπεδη και βατή- διαδρομή αναδεικνύει ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία της πόλης.
Πιο αναλυτικά, η διαδρομή ξεκινά από το Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη στη Λεωφόρο Αμαλίας, αλλά και τελειώνει στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
Ειδικότερα, η διαδρομή που έχει οριστεί για τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας 2025 έχει ως εξής:
Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, Λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας (Έναρξη)– Πανεπιστημίου – Αριστερά στην Αιόλου – Αριστερά στη Σταδίου – Φιλελλήνων – Δεξιά στην Βασιλίσσης Αμαλίας – Άνοδος Βασιλίσσης Αμαλίας στο ύψος της Βασιλίσσης Όλγας – Αριστερά στην Αθανασίου Διάκου (Άνοδος) – Άνοδος Αρδηττού – Δεξιά Βασιλέως Κωνσταντίνου στο ύψος Βασιλίσσης Όλγας (Άνοδος) – Βασιλίσσης Σοφίας – Δεξιά στη Λεωφόρο Μεσογείων – Δεξιά στην Φειδιππίδου – Αριστερά στην Μιχαλακοπούλου – Αριστερά στη Λεωφόρο Μεσογείων στη μεσαία λωρίδα προς Φειδιππίδου – Δεξιά στην Φειδιππίδου – Στροφή αριστερά στον κόμβο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας στην Βασιλίσσης Σοφίας (Κάθοδος) – Πέρασμα πίσω από το άγαλμα του Δρομέα στον κόμβο του Hilton προς Βασιλίσσης Σοφίας – Δεξιά στην Ακαδημίας – Αριστερά στην Χαλκοκονδύλη – Δεξιά στην Λεωφόρο Πατησίων προς Λεωφόρο Αλεξάνδρας (Άνοδος)– Αναστροφή αριστερά στην Κεφαλληνίας προς Πλατεία Ομονοίας – Αριστερά στην Αιόλου – Αριστερά στη Σταδίου – Φιλελλήνων – Δεξιά στην Βασιλίσσης Αμαλίας – Άνοδος Βασιλίσσης Αμαλίας στο ύψος Βασιλίσσης Όλγας – Άνοδος αριστερά στην Αθανασίου Διάκου – Άνοδος αριστερά στην Αρδηττού – Ευθεία στην κάθοδο της Βασιλέως Κωνσταντίνου στο ύψος της Βασιλίσσης Όλγας – Αριστερά στον κόμβο του Hilton – Άνοδος (αριστερό ρεύμα) της Βασιλίσσης Σοφίας προς Σύνταγμα – Δεξιά στην Ακαδημίας (αριστερή πλευρά) – Αριστερά στην Ιπποκράτους – Αριστερά στην Πανεπιστημίου – Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στη Λεωφόρο Αμαλίας (Τερματισμός).
Στον 13ο ημιμαραθώνιο Αθήνας το πρωί της Κυριακής, αναμένεται να τρέξουν 25.000 δρομείς συνολικά, σ΄ όλες τις αποστάσεις, ξεπερνώντας τις συμμετοχές της περσινής χρονιάς.
Συγκεκριμένα, στα 21,1 χιλιόμετρα θα τρέξουν 10.000 δρομείς και στα 5 χλμ., καθώς και στο Family Run Τράπεζα Πειραιώς, άλλοι 15.000, κατακλύζοντας τους δρόμους της πρωτεύουσας.
Οι συμμετέχοντες πρέπει να βρίσκονται στην αφετηρία του αγώνα το αργότερο τριάντα λεπτά πριν από την ώρα της εκκίνησης του δικού τους block εκκίνησης. Παράλληλα, από τις 06:00 θα υπάρχει σταδιακή απαγόρευση κυκλοφορίας τροχοφόρων στο κέντρο της Αθήνας, ενώ ολόκληρη η Λεωφόρος Αμαλίας θα παραμείνει κλειστή για τα τροχοφόρα από τις 05:30.
Η διοργάνωση διεξάγεται από τον Δήμο Αθηναίων, τον ΟΠΑΝΔΑ και τον ΣΕΓΑΣ με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.