THEPOWERGAME

Λίγες ώρες απομένουν για την Τσικνοπέμπτη, που γιορτάζεται την Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας των Αποκριών, της λεγόμενης Κρεατινής. Η ημέρα συνοδεύεται από παραδοσιακές παρασκευές κρεάτων στις ψησταριές, καθώς η Τετάρτη και η Παρασκευή είναι ημέρες νηστείας.
Για να απολαύσουμε την Τσικνοπέμπτη με ασφάλεια ακολουθούμε τις παρακάτω οδηγίες του ΕΦΕΤ:
- Αποψύχουμε καλά τα κατεψυγμένα τρόφιμα πριν τα ψήσουμε
- Βεβαιωνόμαστε ότι το φαγητό είναι καλοψημένο
- Γυρίζουμε το τρόφιμο συχνά για να ψηθεί ομοιόμορφα
- Βεβαιωνόμαστε ότι το κρέας έχει ψηθεί στο εσωτερικό του
- Καμένο δεν σημαίνει καλοψημένο
- Ακόμη κι αν το κρέας είναι καμένο εξωτερικά, μπορεί να μην είναι καλά ψημένο από μέσα.
- Γι’ αυτό ψήνουμε, πάντα, ομοιόμορφα, σε σταθερή θερμοκρασία.
Τσικνοπέμπτη: Υλικά για μαρινάδα για χοιρινά σουβλάκια
Σε περίπτωση που επιλέξετε το ψήσιμο στο σπίτι για την Τσικνοπέμπτη, αντί για κάποιο μαγαζί, ακολουθούν τα υλικά και η διαδικασία παρασκευής για την τέλεια μαρινάδα:
- 1 κιλό χοιρινό κρέας, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
- Χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1/4 κούπας ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μηλόξυδο ή άλλο ξύδι
- 1 κ.γ. μέλι
- 1 ξερό κρεμμύδι
- Ρίγανη
- Δενδρολίβανο
- Αλάτι, πιπέρι
Συνταγή για μαρινάδα για χοιρινά σουβλάκια
- Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύδι και το μέλι.
- Ανακατεύουμε καλά
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη ρίγανη, το δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Ρίχνουμε το κρέας στο μπολ με τη μαρινάδα και τοποθετούμε από πάνω τις φέτες κρεμμυδιού.
- Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 έως 3 ώρες.
- Αφού περάσει ο χρόνος, βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και περνάμε το κρέας σε καλαμάκια που έχουμε μουλιάσει σε νερό.
- Ανάμεσα στα κομμάτια του χοιρινού μπορείτε να προσθέσετε πιπεριές ή ντομάτα.
- Τέλος τοποθετούμε τα σουβλάκια είτε στη σχάρα, είτε σε κάρβουνα, ή με τον τρόπο που προτιμάτε.
Διαβάστε επίσης
Αμυντική βιομηχανία: Το χαμένο στοίχημα για την Ευρώπη
Στη ΜΕΤΚΑ η ανακαίνιση του διπλού στεγάστρου στο ΟΑΚΑ
Σδούκου: Πότε θα δούμε φθηνότερους λογαριασμούς ρεύματος