THEPOWERGAME
![Το σημείο της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη © Eurokinissi](https://www.powergame.gr/wp-content/uploads/2024/03/tempi-sidirodromos-1-910x521.jpg)
Απειλές κατά της ζωής τους δέχθηκαν η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, αναφορικά με την υπόθεση των ερευνών για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.
Συγκεκριμένα, μετά τις αναρτήσεις που αναφέρονταν στην ηγεσία του Αρείου Πάγου και του ειδικού εφέτη ανακριτή Σωτήρη Μπακαΐμη σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για τα οποία διατάχθηκε χθες Τετάρτη κατεπείγουσα ποινική προκαταρκτική έρευνα, σήμερα Πέμπτη η Ιωάννα Κλάπα δέχθηκε δύο απειλητικά τηλεφωνήματα στον τηλεφωνικό αριθμό της γραμματείας του γραφείου της στον Άρειο Πάγο.
Η μια τηλεφωνική κλήση ήταν χωρίς απόκρυψη, με αποτέλεσμα να γίνει γνωστό ο αριθμός του προσώπου που εκτόξευσε τις απειλές σε βάρος της προέδρου, ο οποίος απείλησε τόσο την ίδια όσο και την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Επιπλέν, η κ. Κλάπα δέχθηκε και απειλητικά email αναφορικά με την έρευνα της υπόθεσης των Τεμπών.
Τέμπη: Να προστατεύσουμε τους δικαστικούς λειτουργούς, λέει ο Παύλος Μαρινάκης
«Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου» σχολίασε αναφορικά με την υπόθεση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.
«Δεν είναι κανονικά πράγματα να τοξικοποιείται η πολιτική αντιπαράθεση και να εργαλειοποιείται ένα δυστύχημα. Δεν πρέπει να γίνει ο οποιοσδήποτε από εμάς δικαστής. Ας αφήσουμε τους δικαστές να κάνουν τη δουλειά τους» πρόσθεσε ο ίδιος.
«Η στοχοποίηση της δικαιοσύνης είναι κάτι που θα το βρούμε μπροστά μας και πρέπει να υψώσουμε τείχος προστασίας στους δικαστικούς λειτουργούς οι οποίοι δεν ανήκουν σε καμία κυβέρνηση και σε καμία αντιπολίτευση. Δεν περίμενα να κάναμε αυτή την κουβέντα την οποία δεν κάναμε ούτε τα μαύρα χρόνια που η Ελλάδα έφτασε στο χείλος του γκρεμού» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Αναφορικά με τα βίντεο που ήρθαν στο φως και το πόρισμα των πραγματογνωμόνων, ο ίδιος είπε: «Έχουμε μία σημαντική εξέλιξη γιατί οι δικαστικοί πραγματογνώμονες λένε ότι από τα βίντεο αυτά που αναφέρονται στη μοιραία εμπορική αμαξοστοιχία, φαίνεται πως δεν μετέφερε τίποτα πέραν των όσων είχαν δηλωθεί και άρα δεν υπάρχει ζήτημα παράνομου φορτίου. Μένει η πιστοποίηση της γνησιότητας του βίντεο, της ώρας, των χαρακτηριστικών».
«Δεν θα κάνω τον δικαστή, ούτε τον ανακριτή, ούτε τον εισαγγελέα» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Το πώς θα αξιολογηθεί αυτή η εξέλιξη είναι κάτι που θα το κάνει η Δικαιοσύνη. Αν οι πραγματογνώμονες λέγανε το αντίθετο, αν τα βίντεο έλεγαν το αντίθετο, φαντάζεστε πόσοι Ανδρουλάκηδες θα βγαίνανε να πούνε τον πρωθυπουργό ενορχηστρωτή τής συγκάλυψης;» πρόσθεσε.
«Εμείς περιμένουμε τα πορίσματα της Δικαιοσύνης. Ο τελευταίος που θα ωφεληθεί από αυτή την καθυστερημένη εισχώρηση των στοιχείων αυτών στη δικογραφία θα είμαστε εμείς. Οι πρώτοι που απορούμε μετά τους συγγενείς γιατί άργησαν, είμαστε εμείς» είπε.
Ερωτηθείς για το τι προκάλεσε την έκρηξη, δήλωσε πως την απάντηση θα τη δώσουν τα τελικά πορίσματα. «Δεν υποβαθμίζω καμία μελέτη των τεχνικών συμβούλων των οικογενειών. Είναι σεβαστές οι απόψεις και όλες οι εκθέσεις», σημείωσε και τόνισε: «Ήταν πολύ άδικη αυτή η πρόωρη στοχοποίηση. Δεν υπήρχε δόλια συγκάλυψη. Είναι άλλο πράγμα να λέμε ότι μεταφερόταν παράνομο φορτίο και άλλο ότι η κυβέρνηση συγκάλυπτε τον μεταφορέα. Αυτό καταρρίπτεται, η συγκάλυψη».
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ανέφερε ότι η κυβέρνηση -με εξαίρεση τους συγγενείς των θυμάτων- είναι από τους πρώτους που θέλουν να καταλάβουν γιατί άργησε τόσο να μπει στη δικογραφία ένα τόσο κρίσιμο στοιχείο. «Και για το μπάζωμα τον ίδιο διαχωρισμό κάνουμε. Είναι άλλο να διερευνηθούν οι επιχειρησιακές ενέργειες και άλλο να λένε ότι έγινε μπάζωμα με δόλο. Αυτό το αποκρούουμε. Όλοι δικαιοσύνη θέλουμε. Συγκάλυψη δεν υπάρχει. Αλήθειες θέλουμε και θα τις ακούσουμε από τη Δικαιοσύνη» υποστήριξε.
Μαρινάκης για Τέμπη: Δε υπάρχει θέμα παραγραφής
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε επίσης κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει θέμα παραγραφής. «Είναι σαφές και καθαρό ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο γιατί επί των δικών μας ημερών άλλαξε το άρθρο 86 του Συντάγματος και όλοι μας έχουμε την ίδια παραγραφή. Το Σύνταγμα είναι πάνω από την κοινή νομοθεσία. Δεν τίθεται θέμα παραγραφής. Σε μια από τις επόμενες νομοθετικές μας πρωτοβουλίες ένας ούτως ή άλλως ανενεργός νόμος, θα καταργηθεί» ανέφερε.
Σε ό,τι αφορά τον χρόνο που προχωρά η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης και το πότε θα αρχίσει η δίκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως «εμείς θέλουμε να πάνε τα πράγματα γρήγορα αλλά όχι βιαστικά». «Με βάση τη σοβαρότητα της υπόθεσης, το πολυδιάστατο των δεδομένων και την κρισιμότητα των απαντήσεων, δεν θεωρώ ότι η Δικαιοσύνη καθυστερεί» προσέθεσε και τόνισε: «Είναι απόλυτη εργαλειοποίηση να βγαίνει η αντιπολίτευση να βγάζει πορίσματα. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Θεωρώ ότι βαδίζουμε στα τελευταία στάδια με όσα μαθαίνουμε από το δικαστικό ρεπορτάζ».
Διαβάστε επίσης
Πόσο θα κοστίσει στην Ευρώπη η ειρήνη στην Ουκρανία
Ταχύτερες επιστροφές φόρων με επίκεντρο τον ΦΠΑ
Εξοικονομώ 2025: Έως 100% επιδότηση για πληγέντες φυσικών καταστροφών