THEPOWERGAME
![ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)](https://www.powergame.gr/wp-content/uploads/2025/02/Santorini-seismoi-910x521.jpg)
Συνεχίζονται οι σεισμοί στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού. Σήμερα Σάββατο το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο κατέγραψε δόνηση έντασης 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στις 19:15, με το επίκεντρο να εντοπίζεται στα 26 Χλμ. βόρεια βορειοδυτικά της Ανάφης.
Στο μεταξύ ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι στα κτίρια των σχολικών μονάδων της Σαντορίνης και της Αμοργού, με τα τεχνικά κλιμάκια να κρίνουν τις μονάδες ασφαλείς.
Σημειώνεται ότι, όπως διατυπώθηκε από τα μέλη των δύο Επιτροπών που συνεδρίασαν σήμερα επί του θέματος -της Μόνιμης Eπιστημονικής Eπιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης και της Μόνιμης Επιστημονικής Επιτροπής Παρακολούθησης του Ελληνικού Ηφαιστειακού Τόξου του ΟΑΣΠ- η σεισμική ακολουθία στη θαλάσσια περιοχή της Ανύδρου μεταξύ Θήρας και Αμοργού παραμένει σταθερή, με περισσότερους από 800 σεισμούς από την 1η Φεβρουαρίου έως σήμερα με μέγεθος άνω του 3.0 (και με μέγιστο καταγεγραμμένο μέγεθος Μ 5.2).
Ο Κώστας Παπαζάχος εκπρόσωπος των δύο Επιτροπών για τη σεισμική δραστηριότητα
Εκπρόσωπος των δύο Επιτροπών ορίστηκε ο καθηγητής Φυσικής Λιθόσφαιρας, Σεισμολογίας και Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:
Για την καλύτερη, ταχύτερη και πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών αναφορικά με τη σεισμική δραστηριότητα μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού- της οποίας η διάρκεια φαίνεται να παρατείνεται χρονικά- με πρωτοβουλία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, ορίζεται ως εκπρόσωπος των δύο Επιτροπών (Μόνιμη Eπιστημονική Eπιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης και Μόνιμη Επιστημονική Επιτροπή Παρακολούθησης του Ελληνικού Ηφαιστειακού Τόξου του ΟΑΣΠ) ο Καθηγητής Φυσικής Λιθόσφαιρας, Σεισμολογίας και Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος.
Διαβάστε επίσης
Πότε ένιωσε πράγματι επιτυχημένος ο Μπιλ Γκέιτς
Ψηφιακός “αστακός” η Κρήτη: Απόβαση υποβρύχιων καλωδίων στο νησί
Ποιες προκλήσεις φρενάρουν την ανάπτυξη της πυρηνικής ενέργειας στην Ελλάδα