Τη δυνατότητα να ανοίξουν σήμερα, Κυριακή (16/5), όπως και την επόμενη Κυριακή (23/5), δίνει στα καταστήματα η τελευταία Κοινή Υπουργική Απόφαση.
Για τα λιανεμπορικά καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων των πολυκαταστημάτων (mall), των εκπτωτικών χωριών, των καταστημάτων εντός καταστήματος, τις υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και τα κομμωτήρια, επίσης επιτρέπεται η λειτουργία τους τις επόμενες δύο Κυριακές. Το ωράριο είναι διευρυμένο από τις 7 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.
Η απόφαση αφορά και στα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία , ζαχαροπλαστεία) φαρμακεία, βενζινάδικα καθαριστήρια, pet shop, και καταστήματα καπνικών και ατμιστικών προϊόντων, ενώ το ωράριο είναι διευρυμένο από τις 7 μέχρι τις 22:30 με εξαίρεση την παράδοση delivery που ισχύει μέχρι τη 1 τη νύχτα και τα φαρμακεία και τα πρατήρια που λειτουργούν με βάση τις ειδικές κατά περίπτωση διατάξεις.
Τα μέτρα προστασίας
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την εν λόγω Κοινή Υπουργική Απόφαση στα καταστήματα θα πρέπει να τηρείται η αναλογία:
• ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. για επιχειρήσεις έως 500 τ.μ
• ενός ατόμου για κάθε επιπλέον 50τ.μ για επιχειρήσεις άνω των 501 τ.μ.
Σημειωτέον ότι η λειτουργία την Κυριακή είναι προαιρετική και γι’ αυτό θα είναι καλό να προηγείται επικοινωνία με το κατάστημα.