THEPOWERGAME
Ένα ακόμη μετάλλιο έφερε στην Ελλάδα ο Λευτέρης Πετρούνιας κατακτώντας την τρίτη θέση στους κρίκους στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με βαθμολογία 15.100.
Ήταν ένας τελικός κρίκων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που δεν βόλεψε, κυρίως σε ό,τι αφορά στην κλήρωση, τον Λευτέρη Πετρούνια. Ωστόσο, ο Έλληνας γυμναστής έκανε το δέον, ένα όμορφο πρόγραμμα που του έδωσε βαθμολογία πάνω από 15. Ο Πετρούνιας πήρε, με 15.100, το χάλκινο μετάλλιο και έγινε ο πρώτος που κατακτά τρία διαδοχικά ολυμπιακά μετάλλια στους κρίκους. Το χάλκινο αυτό μοιάζει πολύ έντονα με χρυσό και είναι η τελευταία δικαίωση σε μια μυθική καριέρα.
Λευτέρης Πετρούνιας: Οι… ακίνητες φωτογραφίες
Ο Λευτέρης Πετρούνιας, αν μη τι άλλο, έκανε το καλύτερο δυνατόν και σε αυτόν τον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων. Η άσκησή του είχε ελάχιστα λάθη, πιθανότατα έχασε εκατοστά στις μεταβάσεις από άσκηση σε άσκηση. Ο Πετρούνιας χάρισε, όπως του έχει ζητήσει ο προπονητής του, Δημήτρης Ράφτης, 10 ακίνητες φωτογραφίες, όμως το πρόγραμμά του είχε συντελεστή δυσκολίας 6,30 και έτσι έμεινε πίσω από τους δύο Κινέζους, οι οποίοι είχαν ξεκινήσει τις ασκήσεις τους πρώτοι, έπειτα από κλήρωση, βάζοντας επιπλέον πίεση στον ΈΛληνα ολυμπιονίκη.
Όμως, ο 31χρονος γυμναστής αντεπεξήλθε στις δυσκολίες και πήγε στα 15.100. Έτσι, έστειλε τη διεκδίκηση για το χάλκινο μετάλλιο ψηλά. Θα περίμενε τον Γάλλο Σαΐντ, κυρίως, και τον Τούρκο Αντέλ Ασίμ, δευτερευόντως, για να ανέβει για τρίτη διαδοχική φορά σε ένα βάθρο.
Ο Πετρούνιας δεν περίμενε αυτούς, βεβαίως, για να δικαιωθεί. Ήταν συγκινημένος, αφού χτύπησε το στέρνο του.
Το δίδυμο από την Κίνα
Πρώτος μπήκε ο Ζου Γινγκουάν, που ουσιαστικά όλοι είδαν την κορυφαία μορφή του στους προκριματικούς. Ο Ζου έκανε ένα καλό πρόγραμμα, αλλά κινήθηκε στο ψηλό ψάρι, ενώ η έξοδός του ήταν ασταθής. Ο Ζου πήρε βαθμολογία 15.233, που ο Πετρούνιας θα μπορούσε να προσπεράσει, αν και εφόσον έκανε μια σχεδόν άψογη άσκηση, μια και ο δείκτης δυσκολίας της δικής του άσκησης ήταν κατατί χαμηλότερος (6,30 έναντι 6,40) από αυτήν του Κινέζου.
Ο Γιανγκ Λιου, από τη μεριά του, έκανε ακόμα καλύτερο πρόγραμμα, πάλι με δείκτη δυσκολίας 6,40. Ο 30χρονος Κινέζος έκανε άψογο πρόγραμμα, έχασε ελάχιστα στην εκτέλεση, αλλά δεν τα κατάφερε να βγει σταθερά στην έξοδο.
Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Ασίλ και ο Σαΐντ
Πέμπτος αγωνιζόταν ο Τούρκος Αντέμ Ασίλ, ο οποίος έκανε ένα θαυμάσιο πρόγραμμα υψηλού δείκτη δυσκολίας, αλλά δεν πήγε πάνω από το 15, αφού βαθμολογήθηκε με 14.966.
Τελευταία απειλή ήταν ο Γάλλος Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ. Ήταν ο γυμναστής που η ελληνική ομάδα φοβόταν περισσότερο. Ο Σαΐντ έκανε ένα πρόγραμμα που είχε αστάθεια, αλλά το συνδύασε με σταθερή έξοδο. Η βαθμολογία είναι
Η βαθμολογία
Ζου Γινγκουάν 15.300
Γιανγκ Λιου 15.233
Λευτέρης Πετρούνιας 15.100
Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ 15.000
Αντέμ Ασίλ 14,966
Χάρι Χεπγουόρθι 14.800
Γκλεν Κούιλε 13.833
Διαβάστε επίσης
Disney: Η Marvel “αντεπιτίθεται” και φέρνει πάλι εκατομμύρια
FT: Η “δαμόκλειος σπάθη” της ύφεσης και οι ευθύνες της Fed
Πώς θα είναι η επόμενη ημέρα χωρίς τον λιγνίτη