THEPOWERGAME
Σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στη ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, παραμένει ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε σοβαρά από ναυτική φωτοβολίδα το βράδυ της Πέμπτης, στη διάρκεια επεισοδίων στον Ρέντη, σύμφωνα με νέο ανακοινωθέν του νοσοκομείου.
Η ανακοίνωση του νοσοκομείο για τον αστυνομικό
«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με σταδιακά μειούμενες δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Λόγω διαταραχών πηκτικότητας υπάρχει διάχυτη αιμορραγική διάθεση στο τραύμα του μηρού που ελέγχεται επαρκώς με τοπικά αιμοστατικά και επίδεση. Δερματικό θερμικό έγκαυμα στον μηρό και πέριξ του τραύματος».
Ελεύθεροι οι 424 προσαχθέντες για τα επεισόδια στου Ρέντη
Ελεύθεροι αφέθηκαν σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ και οι 424 που προσήχθησαν μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν την Πέμπτη το βράδυ στου Ρέντη, χωρίς να γίνει καμία σύλληψη.
Ο αστυνομικός, που τραυματίστηκε στου Ρέντη το βράδυ της Πέμπτης σε αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, συνεχίζει να δίνει μεγάλη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.
Οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας για τους δράστες των επεισοδίων κατά τη διάρκεια συνεχίζονται προκειμένου να εντοπιστεί ο δράστης που πέταξε την ναυτική φωτοβολίδα και είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.
Καμία σύλληψη λοιπόν δεν έχει γίνει για τα αιματηρά επεισόδια! Ο αστυνομικός εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας σε καταστολή με μηχανική υποστήριξη και η κατάστασή του είναι κρίσιμη.
Το ιστορικό του τραυματισμού του αστυνομικού
Ο αστυνομικός δέχτηκε ναυτική φωτοβολίδα στον αριστερό του μηρό με αποτέλεσμα να χάσει πάρα πολύ αίμα μέχρι να μπορέσουν οι συνάδελφοί του και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο. «Ήμασταν στην ίδια διμοιρία. Δέχτηκε ναυτική φωτοβολίδα στον μηρό η οποία εισχώρησε αρκετά μέσα, έφτασε μέχρι το κόκκαλο και έκοψε τη μηριαία αρτηρία. Σε δεύτερο χρόνο έσκασε στα πόδια του πολύ ισχυρή εκρηκτική ύλη, η οποία του προκάλεσε τραυματισμό στο άλλο πόδι από θραύσματα.
Το πόδι είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Η αιμορραγία προκλήθηκε και στο άλλο πόδι από θραύσματα. Τον συνάδελφο τον έσωσε η διμοιρία με τουρνικέ καθώς είχε ακατάσχετη αιμορραγία και με κάρπα όταν έχασε πλέον τις αισθήσεις του εν μέσω μάχης. Διακομίσθηκε στο νοσοκομείο όπου έπαθε ανακοπή και 15 λεπτά δεν βρισκόταν στη ζωή, έως ότου οι γκάστρι κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Τα επόμενα δύο 24ωρα είναι πολύ κρίσιμα» δήλωσε στο Mega ο συνάδελφός του.
Σύσκεψη για την οπαδική βία υπό τον πρωθυπουργό
Στο επίκεντρο σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, βρίσκεται η οπαδική βία, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η σύσκεψη πραγματοποιείται με τη συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση των υπουργών Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσου και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκου.
Μ. Βορίδης: Δεν είναι οπαδοί, είναι εγκληματίες, πρόσχημα είναι, πια, η ομάδα
Με βασικό θέμα συζήτησης, την οπαδική ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης έκανε λόγο, για «επίμονο φαινόμενο. Έρχεται και επανέρχεται. Έχουν ληφθεί μέτρα, υπάρχουν καλύτερες και χειρότερες στιγμές. Μετά την παρέμβαση του καλοκαιριού υπήρξε ένα διάστημα, στο οποίο οι αγώνες κύλησαν υποδειγματικά, όχι ότι δεν υπήρξαν και περιστατικά», ήταν η εισαγωγική του αναφορά.
Ερχόμενος, όμως, στο γεγονός που έγινε το βράδυ της Πέμπτης, έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη», επεσήμανε πως «αυτό που συμβαίνει τώρα […] αρχίζει να ξεφεύγει από κάθε λογική».
Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, «έχουμε πράξη με ανθρωποκτόνο δόλο», αφού, όπως εξήγησε εν συνεχεία, «αυτές οι φωτοβολίδες του ναυτικού είναι πολύ ισχυρές και όταν τις στοχεύεις προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, δεν μπορείς να στοχεύσεις στο πόδι, δεν έχει τέτοια ακρίβεια. Εδώ σημαδεύεις άνθρωπο να πας να τον σκοτώσεις».
Συγχρόνως, «εκείνο που μπορώ να σας μεταφέρω, είναι, πραγματικά, την οργή του πρωθυπουργού για αυτήν την κατάσταση». Και, ζητώντας να δούμε τι θα προκύψει από την κυβερνητική σύσκεψη, τόνισε: «Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να πάμε ένα βήμα περισσότερο. Ό,τι έχουμε κάνει – που έχουμε κάνει πολλά και ορισμένα από αυτά έχουν αποδώσει – δεν είναι αρκετά».
Με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι οι εμπλεκόμενοι σε τέτοιες ενέργειες «δεν είναι οπαδοί, είναι εγκληματίες, πρόσχημα είναι, πια, η ομάδα», ο Μ. Βορίδης διευκρίνισε, αμέσως μετά: «Υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο, ώστε να διωχθούν επαρκώς, βαριά και προσηκόντως συμφώνως με τις πράξεις που έχουν κάνει. Αυτές είναι βαρύτατες κατηγορίες, στην πραγματικότητα πηγαίνουμε στο ανώτατο όριο ποινών […] εδώ, κυρίως, πρέπει να ληφθούν αποφάσεις, οι οποίες έχουν να κάνουν με το πλαίσιο. Με την αφορμή που χρησιμοποιείται κάθε φορά για να γίνονται αυτές οι βαρύτατες εγκληματικές πράξεις. Η αφορμή είναι η αθλητική συνάντηση», επέμεινε εξ άλλου.
Για τη στάση της Αστυνομίας, είπε πως «έχει ενεργήσει, έχει κάνει αυτά τα οποία μπορεί να κάνει». Ειδικώς δε, για την κριτική που δέχεται η ΕΛΑΣ για τις μαζικές προσαγωγές στο γήπεδο την Πέμπτη, δήλωσε πως συμφωνεί απολύτως με τη δράση της Αστυνομίας. Εν προκειμένω, «έχει συμβεί ένα βαρύτατο κακούργημα, μια απόπειρα ανθρωποκτονίας, προφανώς ο ύποπτος είναι ακόμη εκεί […] η Αστυνομία θέλει να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα ελέγχου προκειμένου να βρει ποιος είναι εκείνος που τέλεσε την πράξη […] (μήπως) έπρεπε να ανοίξουμε τις πόρτες να φύγει;», διερωτήθηκε ακόμη. Ενώ παρατήρησε ότι «όλες οι ομάδες θα έπρεπε […] να συνεργάζονται».
Στην πορεία της εκπομπής, αναδείχθηκε πάντως και μια άλλη πτυχή του ζητήματος «οπαδική βία». Με αφορμή μήνυμα τηλεθεατή, ο Μ. Βορίδης θυμήθηκε παλαιότερο περιστατικό, στο λιμάνι της Ραφήνας, όπου οπαδός της ΑΕΚ έβαλλε με ναυτική φωτοβολίδα κατά άνδρα του Λιμενικού Σώματος. Κατά σύμπτωση, ο υπουργός ήταν ο δικηγόρος του παθόντα και παραδέχθηκε ότι, όντως, η εκδίκαση της υπόθεσης διήρκεσε μεγάλο χρονικό διάστημα.