Δύσκολη είναι η μάχη με τις φλόγες στην Αλεξανδρούπολη, όπου η φωτιά συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτη, έχοντας κάψει σπίτια στους οικισμούς Αετοχώρι και Πεύκα.
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς βρίσκεται πολύ κοντά στα χωριά Αγνάντια και Άνθεια και κινείται βόρεια του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης. Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί 8 οικισμοί. Οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη με την πυρκαγιά για να σώσουν περιουσίες και να προστατέψουν ανθρώπινες ζωές.
Πολύ σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί από τον πυκνό καπνό, ο οποίος έχει φθάσει στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, κάνοντας αποπνικτική την ατμόσφαιρα. Γι’ αυτό και εστάλη μήνυμα 112 στους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους με κλειστές πόρτες και παράθυρα.
Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν και τα εναέρια μέσα, την ώρα που από την Αθήνα έφθασαν ενισχύσεις, οι οποίες συνδράμουν στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στην Αλεξανδρούπολη. Σε απόγνωση οι κάτοικοι που είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται στις φλόγες.