Δραματική είναι η κατάσταση στη Ρόδο με την πυρκαγιά να μαίνεται ανεξέλεγκτη για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα ενώ συνεχίζονται οι εκκενώσεις τουριστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από 2.000 άτομα έχουν απεγκλωβίσει τρία πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος και ένα ναυαγοσωστικό καθώς και πάνω από 20 ιδιωτικά σκάφη, σε Κιοτάρι και Λάρδο.

Επίσης, στο σημείο μεταβαίνουν μια τορπιλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού και δύο σκάφη των καταδρομέων. Στην επιχείρηση συμμετέχουν συνολικά τέσσερα σκάφη του Λιμενικού Σώματος και 20 ιδιωτικά σκάφη, συμπεριλαμβανομένων τουριστικών που επιτάχθηκαν, 2 σκάφη Στρατού Ξηράς. Στο σημείο επιχειρούν 173 πυροσβέστες, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, 5 ελικόπτερα, 3 αεροσκάφη και 31 Σλοβάκοι με 5 οχήματα.

Σε πλήρη εξέλιξη οι εκκενώσεις διά θαλάσσης από τις παραλίες στην Λάρδο και το Κιοτάρι – Πάνω από 1.500 άτομα έχουν απεγκλωβιστεί – 8 διακομιδές ατόμων με ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα.




Έφτασε σε ξενοδοχεία η φωτιά

Τρεις ξενοδοχειακές μονάδες που βρίσκονται στην περιοχή Κιοτάρι της νότιας Ρόδου έχουν παραδοθεί στις φλόγες από την πυρκαγιά ενώ έχουν γίνει στάχτη χιλιάδες στρέμματα δάσους.

Και τα τρία ξενοδοχεία έχουν εκκενωθεί από τουρίστες και γίνονται προσπάθειες από την Πυροσβεστική, τους εθελοντές και το προσωπικό να περιοριστούν στο ελάχιστο οι ζημιές.

Θεσσαλονίκη: Φωτιά στο χωριό Λοφίσκος

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 14:00 σε χαμηλή βλάστηση, συγκεκριμένα σε καλαμιές έξω από το χωριό Λοφίσκος του Δήμου Λαγκαδά, στη Θεσσαλονίκη.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Θεσσαλονίκης ειδοποιήθηκε στις 14:15 και ήδη μεταβαίνουν στο σημείο 5 οχήματα με 14 πυροσβέστες.

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Υλίκη

Οριοθετήθηκε, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, η φωτιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι σε δασική έκταση στη Υλίκη Βοιωτίας.

Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, επτά οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.