Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες που οδήγησαν στην τραγωδία με το ελικόπτερο στη Νέα Υόρκη μέσα στο οποίο επέβαιναν ο CEO της Siemens Ισπανίας Αγκουστίν Εσκομπάρ και η οικογένειά του. Στο μοιραίο ελικόπτερο που κατέπεσε στον ποταμό Χάντσον της Νέας Υόρκης βρισκόταν ο CEO της Siemens Ισπανίας, η σύζυγός του, τα τρία τους παιδιά (ηλικίας 11, 5 και 4 ετών) και ο πιλότος.
Στα social media υπάρχουν βίντεο και φωτογραφίες από την επιχείρηση απομάκρυνσης των συντριμμιών, όπως και η στιγμή που το ελικόπτερο, τύπου Bell 206, με τον CEO της Siemens Ισπανίας καταλήγει στον ποταμό Χάντσον. «Τα έξι θύματα ανασύρθηκαν από το νερό και δυστυχώς είναι όλοι νεκροί» ανακοίνωσε μπροστά στις κάμερες ο Έρικ Άνταμς, δήμαρχος της Νέας Υόρκης.
Νεκρός ο CEO της Siemens, ποιος ήταν
Ο Αγκουστίν Εσκομπάρ είχε 25 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας σε επιχειρήσεις στις ΗΠΑ, τη Λατινική Αμερική, την Ισπανία και τη Γερμανία. Ανέλαβε καθήκοντα CEO στη Siemens Ισπανίας στα τέλη του 2022. Φιλικό του πρόσωπο που μίλησε στη New York Post, ανέφερε ότι ο εκλιπών «δεν ξεχνούσε το σημαντικότερο πράγμα, την οικογένειά του». Ακολουθούν σημαντικές στιγμές από τη ζωή και την καριέρα του:
- Ο Αγκουστίν Εσκομπάρ σπούδασε Βιομηχανικός Ηλεκτρολόγος στο Universidad Pontificia Comillas. Το 2002 ολοκλήρωσε το MBA από το Universidad de Alcala. Το 2005, έκανε επίσης ένα Executive MBA στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το IE Business School, σύμφωνα με τον λογαριασμό του στο LinkedIn.
- Εργάστηκε στη Siemens για περισσότερα από 27 χρόνια. Ξεκίνησε στην εταιρεία το 1998 ως Επικεφαλής Πωλήσεων και Διαχείρισης Έργων για Συστήματα Αυτοματισμού Ισχύος στην Ισπανία.
- Σταδιακά ανέλαβε μεγαλύτερους ρόλους και ηγήθηκε πολλών επιχειρηματικών μονάδων, κερδίζοντας αρκετά βραβεία Siemens Country. Απασχολήθηκε επίσης σε έργα υποδομής ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε όλη τη Νοτιοδυτική Ευρώπη.
BREAKING: Agustin Escobar, President and CEO of Siemens in Spain, along with his wife and their three children, were identified as the victims of the helicopter that plunged into the Hudson River in New York City on Thursday, according to the New York Post.
The New York… pic.twitter.com/cGOiJWGFAx
— RedWave Press (@RedWave_Press) April 11, 2025
- Το 2010 μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για να ασχοληθεί με την ανάπτυξη διεθνών επιχειρήσεων στη Βόρεια Αμερική. Ακολούθησε η «θητεία» στην Μπογκοτά της Κολομβίας, όπου διοικούσε πάνω από 1.300 υπαλλήλους σε τρία εργοστάσια.
Hudson River Helicopter crash @fox5ny @ABC7 @NBCNewYork @CBSNewYork @njdotcom @News12NJ @CNN @cnnbrk
Credit: Bruce Wall pic.twitter.com/CVy249wApx
— SangriaUltra (@xpertcommander) April 10, 2025
- Ο Αγκουστίν Εσκομπάρ επέστρεψε στην Ισπανία το 2018 για να αναλάβει Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens Rail Automation SAU, όπου ηγήθηκε μεγάλων σιδηροδρομικών έργων με περισσότερους από 1.000 υπαλλήλους.
- Από το 2019 έως το 2024 ήταν επίσης Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens Mobility για την περιοχή της Νοτιοδυτικής Ευρώπης, καλύπτοντας Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ελλάδα και μέρη της Αφρικής, με μία ομάδα άνω των 3.000 ατόμων.
Η είδηση για τον θάνατο του CEO της Siemens Ισπανίας δεν σταματά να κάνει τον γύρο του κόσμου, με τις αμερικανικές αρχές να εξετάζουν τι προκάλεσε την τραγωδία στον ποταμό Χάντσον στη Νέα Υόρκη.