Βιβλική καταστροφή στη Μιανμάρ: Τουλάχιστον 1.600 νεκροί από τον σεισμό

Εκτιμήσεις ότι οι νεκροί μετά τον σεισμό 7,7 Ρίχτερ θα ξεπεράσουν τους 10.000. Η δόνηση ισοδυναμεί με 334 ατομικές βόμβες

Κατάρρευση κτιρίου μετά από σεισμό 7,7 Ρίχτερ σε Μιανμάρ -Ταϊλάνδη © EPA/RUNGROJ YONGRIT

Ο αριθμός των νεκρών από τον χθεσινό σεισμό των 7,7 βαθμών που έπληξε την Μιανμάρ ανήλθε σε 1.644, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η χούντα. Γεωλόγοι εκτιμούν ότι η δόνηση που έπληξε την Ινδοκίνα ισοδυναμεί με την έκρηξη 334 ατομικών βομβών και προειδοποιούν ότι οι μετασεισμοί θα συνεχίσουν να ταράζουν την περιοχή.

Συνταρακτικές εικόνες κάνουν τον γύρο του κόσμου, με τους διασώστες να σκάβουν με γυμνά χέρια ανθρώπους από τα συντρίμμια, ενώ μετά την έκκληση από το στρατιωτικό καθεστώς της Μιανμάρ, άρχισε να καταφτάνει από σήμερα διεθνής βοήθεια, εφόδια και προσωπικό. Και στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, την Μπανγκόκ, διασώστες έψαχναν όλη τη νύχτα για επιζώντες στα ερείπια ενός υπό ανέγερση ουρανοξύστη 33 ορόφων που κατέρρευσε, καταπλακώνοντας δεκάδες εργάτες.

Οι ανθρωπιστικές επιχειρήσεις στην Μιανμάρ παρεμποδίζονται από τις κατεστραμμένες υποδομές και τους κατεστραμμένους δρόμους, ανακοίνωσε σήμερα το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA) .

Ο σεισμός 7,7 βαθμών που έπληξε χθες τη χώρα κατέστρεψε κρίσιμες υποδομές, περιλαμβανομένων κεντρικών δρόμων και γεφυρών καθιστώντας δύσκολη την πρόσβαση των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων στις πληγείσες περιοχές, προσθέτει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα, μια γυναίκα ανασύρθηκε ζωντανή από τα ερείπια ενός κτιρίου που κατέρρευσε στο Μανταλέι της Μιανμάρ, κοντά στο επίκεντρο του καταστροφικού σεισμού, ανέφεραν δημοσιογράφοι του AFP.

Η 30χρονη Πιού Λάι Κάινγκ διασώθηκε από τα ερείπια του κτιριακού συγκροτήματος κατοικιών Sky Villa 30 ώρες μετά τον σεισμό και μεταφέρθηκε σε φορείο για να την αγκαλιάσει ο σύζυγός της, ο Γιέ Αούνγκ, προτού διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Ο σεισμός προκάλεσε την κατάρρευση των έξι από τους δώδεκα ορόφους του συγκεκριμένου κτιρίου κατοικιών.

Μαρτυρίες Ελλήνων από την Ταϊλάνδη

Σκηνές πανικού και καταστροφής την ώρα του μεγασεισμού των 7,7 Ρίχτερ, περιγράφουν και Έλληνες που ζουν στην Ταϊλάνδη ή είχαν πάει για διακοπές στη χώρα της Άπω Ανατολής.

Ο Στέλιος Νικολής, μόνιμος κάτοικος της Μπανγκόκ, δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο ισχυρός σεισμός που έπληξε τη Μιανμάρ, η οποία βρίσκεται 1.400 χλμ μακριά από την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, θα έπληττε και τη γειτονική χώρα.

Όπως είπε «φανταστείτε να εκκενώνεται μια πόλη 17 εκατομμυρίων κατοίκων, να γκρεμίζονται κτίρια 30 ορόφων και τις εικόνες που εσείς είδατε εγώ τις έζησα από την οικογένειά μου, γιατί η ανηψιά μου ζει και σπουδάζει δίπλα στην πολυκατοικία που έπεσε».

Όπως περιγράφει στο ΕΡΤΝews, η πρωτεύουσα έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ο στρατός περιφρουρεί το κέντρο και εκκενώνει ουρανοξύστες με 10.000 ενοίκους στην καθεμία ενώ αναζητούνται κάτω από τα ερείπια εγκλωβισμένοι εργάτες μιας κατασκευαστικής εταιρείας.

Ο Μητροπολίτης Σιγκαπούρης, όπως δήλωσε στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 5» υπήρχε στην περιοχή επιφυλακή για τσουνάμι, και διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν απώλειες στις μικρές ελληνικές κοινότητες.

« Δόξα τω Θεώ, όλοι οι Έλληνες τουλάχιστον που έχουμε επικοινωνήσει και οι άνθρωποι που είναι Ορθόδοξοι και Ασιάτες και άλλων εθνικοτήτων είναι καλά. Φυσικά ήταν πάρα πολλοί οι οποίοι ήταν κλεισμένοι σε βουδιστικά μοναστήρια, όπου και εκεί υπήρχαν τεράστιες καταστροφές, όπως το παραδοσιακό παλιό μοναστήρι του 1850 του Βούδα, όπου αυτό σχεδόν έχει καταστραφεί ολοσχερώς» είπε χαρακτηριστικά.

Έλληνας τουρίστας στην Ταϊλάνδη, περιγράφει τη στιγμή που έγινε ο σεισμός: « […]μέσα κουνιόταν, νόμισα ότι κουνιόμουν εγώ, τρώγαμε. Το κτίριο είναι καινούργιο. Ήμασταν στον τέταρτο όροφο».

Τα τουριστικά γραφεία στις πληγείσες περιοχές διαβεβαιώνουν ότι έχουν πάρει όλες τις προφυλάξεις για τους Έλληνες τουρίστες.

Mερική κατάπαυση του πυρός ανακοίνωσε το κίνημα αντίστασης για να διευκολύνει τις προσπάθειες διάσωσης

Η σκιώδης κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Μιανμάρ, η οποία συντονίζει τον λαϊκό αγώνα κατά του κυβερνώντος στρατού, ανακοίνωσε μονομερή μερική κατάπαυση του πυρός για να διευκολύνει τις προσπάθειες διάσωσης από τον μεγάλο σεισμό.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε το βράδυ του Σαββάτου αναφέρεται ότι η ένοπλη πτέρυγά της, η Λαϊκή Δύναμη Άμυνας (PDF) θα εφαρμόσει παύση δύο εβδομάδων στις επιθετικές στρατιωτικές επιχειρήσεις από την Κυριακή στις σεισμόπληκτες περιοχές.

Αναφέρεται ότι θα «συνεργαστεί με τα Ηνωμένα Έθνη και μη κυβερνητικές οργανώσεις για να διασφαλίσει την ασφάλεια, τις μεταφορές και τη δημιουργία προσωρινών καταυλισμών διάσωσης και ιατρικής περίθαλψης», στις περιοχές που ελέγχει.

Διεθνής βοήθεια άρχισε σήμερα να καταφθάνει στη Μιανμάρ, όπου σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με τον χρόνο για να εντοπίσουν επιζώντες στα ερείπια των κτιρίων που κατέρρευσαν από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 7,7 βαθμών που συγκλόνισε χθες Παρασκευή τη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας.

Κατεστραμμένη γέφυρα στον αυτοκινητόδρομο Ναϊπιντάου-Γιανγκόν μετά από σεισμό 7,7 Ρίχτερ, στη Μιανμάρ © EPA/NYEIN CHAN NAI

Κατεστραμμένη γέφυρα στον αυτοκινητόδρομο Ναϊπιντάου-Γιανγκόν μετά από σεισμό 7,7 Ρίχτερ, στη Μιανμάρ © EPA/NYEIN CHAN NAI

Αναλυτές του αμερικανικού ινστιτούτου γεωλογικών μελετών (USGS) εκτιμούν πως ο αριθμός των νεκρών στη Μιανμάρ ενδέχεται να ξεπεράσει τις 10.000 και ότι το κόστος της αποκατάστασης των ζημιών θα υπερβεί το ΑΕΠ της χώρας.

Ο σεισμός, που είχε μικρό εστιακό βάθος, σημειώθηκε χθες βορειοδυτικά της πόλης Σαγκάινγκ (κέντρο) γύρω στις 08:20 ώρα Ελλάδας (12:50 ώρα Μιανμάρ και 13:20 ώρα Ταϊλάνδης) ενώ, μερικά λεπτά αργότερα, ακολούθησε νέος σεισμός μεγέθους 6,7 βαθμών.

Οι σεισμοί προκάλεσαν χάος και καταστροφές στη Μιανμάρ, με κατάρρευση κατοικιών, κτιρίων, γεφυρών ή χώρων λατρείας, σε μια χώρα εξαντλημένη από την εμφύλια σύγκρουση που έχει ξεσπάσει μετά το πραξικόπημα της χούντας.

Το μεγαλύτερο πλήγμα έχει υποστεί η Μανταλέι -η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Μιανμάρ- και άλλες περιοχές κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, ο οποίος ήταν ο ισχυρότερος στη χώρα εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα.

Ομάδα 37 διασωστών από την Κίνα έφθασε τα ξημερώματα στη Γιανγκόν (πρώην πρωτεύουσα της Μιανμάρ), μεταφέροντας προηγμένο εξοπλισμό και φάρμακα, όπως αναφέρει η κινεζική πρεσβεία σε ανάρτησή της στο Facebook.

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι έστειλε 120 έμπειρους διασώστες με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, καθώς και γιατρούς για την περίθαλψη τραυματιών, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε πως επικοινώνησε με αξιωματούχους στη Μιανμάρ, διαβεβαιώνοντας πως η Ουάσινγκτον θα παράσχει βοήθεια, χωρίς όμως να υπεισέλθει σε περαιτέρω διευκρινίσεις.

Σεισμός 7,7 Ρίχτερ σε Μιανμάρ και Ταϊλάνδη © EPA/RUNGROJ YONGRIT

Σεισμός 7,7 Ρίχτερ σε Μιανμάρ και Ταϊλάνδη © EPA/RUNGROJ YONGRIT

Η Διεθνής Αμνηστία σχολίασε ότι η καταστροφή δεν θα μπορούσε να συμβεί σε χειρότερη στιγμή για τη Μιανμάρ. Αφού ανέτρεψε την εκλεγμένη κυβέρνηση της βραβευμένης με Νόμπελ Ειρήνης Αούνγκ Σαν Σου Τσι το 2021, ο στρατός προσπαθεί να επιβάλει την εξουσία του, αφήνοντας την οικονομία και βασικές υπηρεσίες, όπως την υγειονομική περίθαλψη, υπό διάλυση. Ένοπλες μειονοτικές ομάδες και αντιστασιακές οργανώσεις έχουν καταλάβει παραμεθόριες περιοχές, εκδιώκοντας τις δυνάμεις που πρόσκεινται στη χούντα. Λόγω των συγκρούσεων έχουν εκτοπιστεί περισσότεροι από 3 εκατομμύρια άνθρωποι και πάνω από το 1/3 του πληθυσμού χρειάζεται ανθρωπιστική βοήθεια, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

Η Μιανμάρ έχει επίσης πληγεί από φυσικές καταστροφές και η διεθνώς απομονωμένη χούντα δυσκολεύεται να αντεπεξέλθει επαρκώς. Σε μια σπάνια έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα, ο ηγέτης της χούντας Μιν Αούνγκ Λάινγκ κάλεσε «κάθε χώρα» να παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια ή να ενισχύσει οικονομικά τις προσπάθειες αρωγής των σεισμοπαθών.

Ο σεισμός των 7,7 βαθμών και οι ισχυροί μετασεισμοί που ακολούθησαν σκόρπισαν τον τρόμο σε ακτίνα 1.000 χιλιομέτρων. Στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, την Μπανγκόκ, διασώστες έψαχναν όλη τη νύχτα για επιζώντες στα ερείπια ενός υπό ανέγερση ουρανοξύστη 33 ορόφων που κατέρρευσε, καταπλακώνοντας δεκάδες εργάτες. Οι ταϊλανδικές αρχές αναφέρουν ότι εννέα άνθρωποι έχουν εντοπιστεί νεκροί και περίπου 100 αγνοούνται. Περισσότεροι από 400 κάτοικοι της Μπανγκόκ κατασκήνωσαν σε πάρκα της πόλης, φοβούμενοι να περάσουν τη νύχτα στα σπίτια τους.

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας από την Ινδία, μετά τον καταστροφικό σεισμό

Η Ινδία έστειλε αεροσκάφος με ανθρωπιστική βοήθεια στη Μιανμάρ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της, την επομένη του ισχυρού σεισμού που έπληξε μια χώρα ήδη ρημαγμένη από εμφύλιο πόλεμο.

Ο επικεφαλής της χούντας στη Μιανμάρ Μιν Αούνγκ Χλάινγκ είχε απευθύνει χθες, Παρασκευή, έκκληση για διεθνή βοήθεια, προσκαλώντας «κάθε χώρα, κάθε οργανισμό» να έρθει και να προσφέρει βοήθειά στη Μιανμάρ, όπου ο σεισμός έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 694 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 1.670, σύμφωνα με τελευταίο απολογισμό.

Το γεγονός ότι η στρατιωτική εξουσία, απομονωμένη μετά το πραξικόπημα του Φεβρουαρίου 2021, κάλεσε σε βοήθεια από το εξωτερικό προκαλεί φόβους για μεγάλης κλίμακας καταστροφή.

Ο Ινδός υπουργός Εξωτερικών Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσανκάρ ανακοίνωσε σήμερα ότι ένα μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 απογειώθηκε με προορισμό τη Μιανμάρ μεταφέροντας κιτ υγιεινής, κουβέρτες, τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

«Μια ομάδα έρευνας και διάσωσης καθώς και μια ιατρική ομάδα συνοδεύουν επίσης την πτήση αυτή», διευκρίνισε. «Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την εξέλιξη της κατάστασης», είπε, υποσχόμενος επιπρόσθετη βοήθεια.

Τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου Σι με τον επικεφαλής της χούντας στη Μιανμάρ

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ συνομίλησε τηλεφωνικώς με τον επικεφαλής της χούντας στη Μιανμάρ Μιν Αούνγκ Χλάινγκ μετά τον καταστροφικό σεισμό που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων, όπως ανακοίνωσε σήμερα η πρεσβεία της Κίνας στη Μιανμάρ.

Σε ανάρτηση στη σελίδα της στο Facebook, η πρεσβεία ανέφερε πως ο Σι εξέφρασε συμπαράσταση για τον σεισμό. Δεν ανέφερε πότε πραγματοποιήθηκε η τηλεφωνική συνδιάλεξη.

Νωρίτερα σήμερα το Xinhua, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας και το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV μετέδωσαν ότι ο Κινέζος πρόεδρος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον επικεφαλής της χούντας στη Μιανμάρ για τον καταστροφικό σεισμό.

 Σημειώνεται ότι η Μιανμάρ βρίσκεται στο όριο μεταξύ δύο τεκτονικών πλακών και είναι μία από τις πιο σεισμικά ενεργές χώρες του κόσμου, αν και οι μεγάλοι και καταστροφικοί σεισμοί ήταν σχετικά σπάνιοι στην περιοχή Sagaing.

«Το όριο των πλακών μεταξύ της πλάκας της Ινδίας και της πλάκας της Ευρασίας εκτείνεται περίπου από βορρά προς νότο, διασχίζοντας το μέσο της χώρας», δήλωσε η Joanna Faure Walker, καθηγήτρια και ειδική σε θέματα σεισμών στο University College του Λονδίνου.

Είπε ότι οι πλάκες κινούνται η μία δίπλα στην άλλη οριζόντια με διαφορετικές ταχύτητες. Αν και αυτό προκαλεί σεισμούς «ολίσθησης» που είναι συνήθως λιγότερο ισχυροί από εκείνους που παρατηρούνται σε «ζώνες καταβύθισης» όπως η Σουμάτρα, όπου η μία πλάκα ολισθαίνει κάτω από την άλλη, εξακολουθούν να φθάνουν σε μεγέθη 7 έως 8.

Διασώστε αναζητούν επιζώντες στο σημείο κατάρρευσης κτιρίου μετά από σεισμό στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης© EPA/RUNGROJ YONGRIT

Διασώστε αναζητούν επιζώντες στο σημείο κατάρρευσης κτιρίου μετά από σεισμό στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης© EPA/RUNGROJ YONGRIT

ΙΛΥΔΑ
-2.57%
1.71
AKTR
-1.89%
5.20
ΔΕΗ
-1.78%
13.81
ΜΠΛΕΚΕΔΡΟΣ
0.26%
3.87
ΕΛΠΕ
-2.92%
7.65
ΠΕΤΡΟ
5.56%
8.74
ΟΛΠ
-0.85%
35.15
TITC
-1.73%
42.50
ΓΕΚΤΕΡΝΑ
-3.32%
19.20
ΕΥΑΠΣ
-0.30%
3.38
ΛΟΥΛΗ
-2.96%
3.28
ΛΕΒΠ
0.00%
0.00
ΠΡΕΜΙΑ
-1.40%
1.27
NOVAL
-2.41%
2.43
ΙΝΤΚΑ
-4.51%
3.07
ΧΑΙΔΕ
-1.29%
0.77
ΔΡΟΜΕ
-8.04%
0.31
ACAG
-0.83%
5.98
ΑΣΚΟ
-1.92%
3.57
ΚΥΡΙΟ
-0.66%
0.91
ΣΑΤΟΚ
0.00%
0.00
ΛΕΒΚ
0.00%
0.00
ΝΑΚΑΣ
3.33%
3.10
BOCHGR
-1.02%
5.82
ΚΕΚΡ
-2.46%
1.19
ΠΛΑΘ
-2.54%
4.03
ΡΕΒΟΙΛ
-2.67%
1.64
ΕΛΛ
-1.02%
14.60
ΥΑΛΚΟ
0.00%
0.16
ΙΚΤΙΝ
-0.84%
0.36
ΟΠΑΠ
-2.34%
18.33
ΜΥΤΙΛ
-5.58%
40.60
ΔΟΜΙΚ
-3.81%
2.53
ΦΡΛΚ
-4.47%
4.06
ΜΕΡΚΟ
-7.03%
34.40
ΣΑΡ
-2.28%
12.84
ΟΤΟΕΛ
-2.87%
12.20
ΚΡΙ
-0.61%
16.25
ΙΑΤΡ
-2.08%
1.89
ΠΑΙΡ
-0.41%
0.98
ΜΟΤΟ
0.36%
2.82
ΣΠΕΙΣ
6.21%
6.50
ΚΟΡΔΕ
-3.62%
0.43
ΠΡΟΦ
-2.47%
5.14
ΒΟΣΥΣ
0.00%
0.00
ΕΛΙΝ
-1.36%
2.17
OPTIMA
-2.78%
15.36
ΑΚΡΙΤ
-4.52%
0.74
ΤΕΝΕΡΓ
0.00%
20.00
ΚΕΠΕΝ
7.45%
2.02
ΔΟΥΡΟ
0.00%
0.00
ΠΡΔ
0.84%
0.24
ΑΑΑΚ
-10.00%
4.50
ΑΤΡΑΣΤ
-0.46%
8.60
ΒΙΟΚΑ
-1.15%
1.73
ΠΑΠ
-1.91%
2.57
ΙΝΤΕΤ
-6.61%
1.06
ΠΕΙΡ
-6.52%
5.05
ΜΙΝ
0.00%
0.47
ΕΤΕ
-3.57%
9.45
ΒΙΟΤ
0.00%
0.22
ΑΛΜΥ
-3.14%
4.93
ΤΡΕΣΤΑΤΕΣ
-0.74%
1.61
ΜΕΝΤΙ
0.00%
0.00
ΜΟΗ
-3.50%
22.08
ΟΛΘ
0.71%
28.30
ΣΕΝΤΡ
-1.46%
0.34
ΕΕΕ
-0.05%
42.04
ΚΟΥΕΣ
1.14%
6.20
ΕΥΔΑΠ
-0.67%
5.96
ΜΙΓ
0.71%
2.83
ΦΛΕΞΟ
-1.96%
7.50
ΦΡΙΓΟ
-1.82%
0.22
ΔΑΙΟΣ
0.00%
4.00
ΦΑΙΣ
-4.70%
4.28
ΛΑΝΑΚ
1.60%
0.96
CENER
-2.92%
9.30
ΝΑΥΠ
1.23%
0.82
ΙΝΤΕΚ
-1.54%
6.39
ΜΑΘΙΟ
0.00%
0.00
ΚΑΡΕΛ
0.00%
314.00
ΑΤΤ
-4.74%
0.76
ΑΤΤΙΚΑ
-0.43%
2.31
ΕΣΥΜΒ
-3.13%
1.09
ΕΥΡΩΒ
-3.93%
2.47
ΚΤΗΛΑ
-3.65%
1.85
ΕΛΣΤΡ
-4.85%
2.16
ΑΔΜΗΕ
-2.35%
2.91
DIMAND
-1.86%
8.44
ΒΙΟΣΚ
-3.65%
1.45
ΑΒΑΞ
-5.96%
2.05
ΕΛΛΑΚΤΩΡ
-2.73%
1.50
ΠΛΑΚΡ
0.00%
0.00
ΛΑΒΙ
-2.55%
0.80
EVR
-0.61%
1.64
ΓΕΒΚΑ
-4.07%
1.42
ΑΛΦΑ
-5.98%
2.20
ΟΤΕ
-1.64%
15.00
ΜΕΒΑ
1.49%
4.10
ΑΣΤΑΚ
-1.13%
7.00
ΞΥΛΠ
-0.53%
0.38
ΙΝΛΟΤ
-2.62%
1.04
CNLCAP
0.00%
0.00
ΑΤΕΚ
-7.08%
0.99
ΛΑΜΨΑ
0.00%
37.20
ΕΚΤΕΡ
-2.82%
1.93
ΔΑΑ
-2.24%
9.09
ΑΝΔΡΟ
-0.30%
6.70
ΞΥΛΚ
-0.39%
0.26
ΠΡΟΝΤΕΑ
3.45%
6.00
ΜΠΕΛΑ
-2.62%
25.32
ΚΟΥΑΛ
-1.27%
1.25
ΕΛΒΕ
3.88%
5.35
ΤΖΚΑ
0.00%
0.00
ΕΛΧΑ
-4.09%
2.11
ΑΡΑΙΓ
-2.36%
11.99
ΕΠΙΛΚ
0.00%
0.00
ΜΟΝΤΑ
0.00%
3.79
ΜΟΥΖΚ
0.00%
0.00
ΙΝΛΙΦ
-1.81%
4.88
ΟΛΥΜΠ
-2.04%
2.40
ΑΒΕ
-1.47%
0.40
ΛΟΓΟΣ
0.00%
0.00
ΠΕΡΦ
-1.09%
5.42
ΤΡΑΣΤΟΡ
-2.38%
1.23
ΕΛΤΟΝ
0.91%
1.78
ΣΠΥΡ
10.00%
0.18
ΣΑΡΑΝ
0.00%
0.00
ΛΑΜΔΑ
-2.18%
6.73
AEM
-2.69%
4.35
ΒΙΟ
-4.38%
5.89
ΜΠΤΚ
-3.28%
0.59
ΕΧΑΕ
-3.03%
5.44
ΟΡΙΛΙΝΑ
0.00%
0.79
ΣΙΔΜΑ
-1.67%
1.47
ΣΠΙ
-5.67%
0.57
ΕΒΡΟΦ
-2.66%
1.83
ΜΠΡΙΚ
0.00%
2.52