Νέα άτυπη πενταμερής συνάντηση για το Κυπριακό θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του Ιουλίου, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνάντησης στη Γενεύη. Σημείωσε ακόμη ότι θα ορίσει σύντομα ειδικό απεσταλμένο για το Κυπριακό, ενώ τόνισε πως οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν να χτιστεί εμπιστοσύνη μεταξύ τους.
Αποφασίστηκε επίσης το άνοιγμα τεσσάρων περασμάτων, η σύσταση τεχνικής επιτροπής για τη νεολαία, μία πρωτοβουλία για το περιβάλλον και την κλιματική κρίση, με ηλιακή ενέργεια στην ουδέτερη ζώνη, καθώς και η αποκατάσταση νεκροταφείων.
Όπως επεσήμανε, από το Κραν Μοντανά και μετά, δεν υπήρχε πρόοδος, ενώ σήμερα υπήρξε «ουσιαστική πρόοδος». Χαρακτήρισε δε «εποικοδομητικές» τις συνομιλίες για το Κυπριακό.