Στο στόχαστρο ακτιβιστών βρέθηκε χθες Παρασκευή το θέρετρο γκολφ του Ντόναλντ Τραμπ στο Τέρνμπερι, στη Σκωτία. Η ομάδα αυτή, που εν συνεχεία ανέλαβε την ευθύνη, ζωγράφισε γκράφιτι υπέρ των Παλαιστινίων στις εγκαταστάσεις.
Τοπικά ΜΜΕ πρόβαλαν να πάρουν σήμερα εικόνες από τα συνθήματα με κόκκινη μπογιά σε τοίχους του γηπέδου. Οι ακτιβιστές ζωγράφισαν τις φράσεις «Ελευθερία στη Γάζα» και «Ελευθερία στην Παλαιστίνη», ενώ έγραψαν και υβριστικά μηνύματα προς τον Τραμπ. «Η Γάζα δεν είναι προς πώληση» ζωγράφισαν επίσης στο γρασίδι.
Με ανάρτησή της στο X την ευθύνη για τις ζημιές ανέλαβε η οργάνωση Palestine Action. «Την ώρα που ο Τραμπ προσπαθεί να διαχειριστεί τη Γάζα ως ιδιοκτησία του, θα πρέπει να γνωρίζει ότι η δική του ιδιοκτησία είναι προσβάσιμη» έγραψαν οι ακτιβιστές.
BREAKING: Palestine Action wreck Trump’s golf course in Turnberry, Scotland.
“GAZA IS NOT FOR SALE” is sprayed across the lawn and the golf course’s holes are dug up.
Whilst Trump attempts to treat Gaza as his property, he should know his own property is within reach. pic.twitter.com/ZoH8joHEYi
— Palestine Action (@Pal_action) March 8, 2025
Τον περασμένο μήνα, ο Τραμπ προκάλεσε την οργή του αραβικού κόσμου καθώς δήλωσε απροσδόκητα ότι οι ΗΠΑ θα αναλάβουν τον έλεγχο της Γάζας, θα εκτοπίσουν τον παλαιστινιακό πληθυσμό της, δηλαδή πάνω από δύο εκατομμύρια ανθρώπους, και θα τη μετατρέψουν σε «Ριβιέρα της Μέσης Ανατολής».
Στο μεταξύ οι αρχές της Σκωτίας ερευνούν το περιστατικό. «Γύρω στις 4.40 το πρωί τοπική ώρα του Σαββάτου, την 8η Μαρτίου του 2025, λάβαμε καταγγελία για ζημιές στο γήπεδο γκολφ και τις εγκαταστάσεις στο Μέιντενς Ρόουντ, στο Τέρνμπερι», δήλωσε εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας, προσθέτοντας πως η έρευνα συνεχίζεται.