THEPOWERGAME
Κορυφαίος δωρητής ανθρωπιστικής βοήθειας παραμένει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Με περισσότερα από 300 εκατομμύρια άτομα να υπολογίζεται ότι χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια το 2025, η Κομισιόν ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη έναν αρχικό προϋπολογισμό της ΕΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια το 2025, ύψους 1,87 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Η ανθρωπιστική βοήθεια της ΕΕ θα διατεθεί στις πιο πιεστικές κρίσεις στον κόσμο, ιδίως στη Μέση Ανατολή, όπως στη Γάζα και τη Συρία, καθώς και στην Ουκρανία, την Αφρική, τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική και την Ασία και τον Ειρηνικό. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια σε περισσότερες από 100 χώρες, προσεγγίζοντας εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο. Η βοήθειά της ΕΕ παρέχεται μέσω ανθρωπιστικών οργανώσεων εταίρων, όπως ευρωπαϊκών ανθρωπιστικών μη κυβερνητικών οργανώσεων, διεθνών οργανισμών (συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών του ΟΗΕ) και εξειδικευμένων υπηρεσιών στα κράτη μέλη.
«Σε έναν κόσμο που κινδυνεύει όλο και περισσότερο από συγκρούσεις και επηρεάζεται από την κλιματική αλλαγή, η ανθρωπιστική βοήθεια της ΕΕ αποτελεί σωτηρία για πολλούς. Ο προϋπολογισμός μας για την ανθρωπιστική βοήθεια για το 2025 θα ανέλθει και πάλι σε 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ» έγραψε σχετικά στο Χ η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Όπως υπογράμμισε, το ευρωπαϊκό μπλοκ παραμένει ένας από τους κορυφαίους χορηγούς ανθρωπιστικής βοήθειας στον κόσμο.
In a world increasingly at risk of conflict and impacted by climate change, EU humanitarian aid is a lifeline for many.
Our 2025 humanitarian aid budget will again amount to €1.9 billion.
We remain one of the world’s top donors.
This is Europe’s solidarity at work, worldwide.
— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) January 16, 2025
«Με περισσότερα από 300 εκατομμύρια άτομα που χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια το 2025, η ΕΕ τηρεί τη δέσμευσή της να βοηθήσει όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη ως κορυφαίος δωρητής ανθρωπιστικής βοήθειας» ανέφερε η επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων, Χάτζα Λαχμπίμπ.
Διαβάστε επίσης
Ελληνική ακτοπλοΐα: Έως 4 δισ. το κόστος της “πράσινης μετάβασης”
Πρόγραμμα Απόλλων: Πώς θα επωφεληθούν 130.000 νοικοκυριά