Την ανησυχία της χώρας μας για τα επεισόδια στα Ιεροσόλυμα εκφράζει, με ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Εξωτερικών.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Η Ελλάδα εκφράζει την βαθύτατη ανησυχία της για τα βίαια επεισόδια που έλαβαν χώρα στα Ιεροσόλυμα τις τελευταίες ημέρες και είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό εκατοντάδων ανθρώπων, ορισμένοι εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα απευθύνει έκκληση προς όλες τις πλευρές προκειμένου να απόσχουν από τη χρήση βίας, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε κλιμάκωση».
Τι συνέβη
Εκατοντάδες Εβραίοι πιστοί εκκένωσαν το Δυτικό Τείχος, γνωστό και ως Τείχος των Δακρύων, στην Ιερουσαλήμ, μετά τις συγκρούσεις που προηγήθηκαν το πρωί της Δευτέρας στην Πλατεία Τεμενών και έπειτα από ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας στο Ισραήλ.
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως εκτοξεύτηκαν επτά ρουκέτες από την Γάζα, και συναγερμοί ενεργοποιήθηκαν στην Ιερουσαλήμ και τις γύρω περιοχές.
Όπως έγινε γνωστό, περισσότερους από 300 τραυματίες άφησαν πίσω τους τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν στην Ιερουσαλήμ, ανάμεσα σε Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς. Λόγω της έκρυθμης κατάστασης, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως, κατόπιν αιτήματος της Τυνησίας, με αποκλειστικό θέμα τις άγριες συγκρούσεις των τελευταίων ωρών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.