THEPOWERGAME
Η Ripple ανακοίνωσε ότι επεκτείνει τις δραστηριότητες της, προσφέροντας υπηρεσίες αποθήκευσης και φύλαξης κρυπτονομισμάτων σε τράπεζες και χρηματοοικονομικές εταιρείες. Πρακτικά, προμηθεύει τα κατάλληλα εργαλεία, ώστε οι δύο κλάδοι να μπορούν να αποθηκεύουν ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία για λογαριασμό των πελατών τους.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει το CNBC η Ripple εισάγει μια σειρά από χαρακτηριστικά που θα επιτρέψουν στους πελάτες της στον τραπεζικό τομέα να διατηρούν και να συντηρούν ψηφιακά tokens. Πρόκειται για το πρόσφατα σχηματισμένο εταιρικό τμήμα, Ripple Custody. Στα χαρακτηριστικά αυτά περιλαμβάνονται:
- Προκαθορισμένες ρυθμίσεις λειτουργίας και πολιτικής,
- ενσωμάτωση με την πλατφόρμα blockchain XRP Ledger της Ripple,
- παρακολούθηση των κινδύνων κατά του ξεπλύματος χρήματος για τη διατήρηση της συμμόρφωσης και
- ένα νέο περιβάλλον εργασίας χρήστη που είναι πιο εύκολο στη χρήση και τη συμμετοχή.
Επίσης, η εταιρεία εισάγει το RippleNet, μια πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων, η οποία επιτρέπει στις τράπεζες να μοιράζονται ενημερώσεις σχετικά με την κατάσταση των κινήσεων χρημάτων στο δίκτυο.
Αποθήκευση – φύλαξη κρυπτονομίσματος, η νέα τάση
Η αποθήκευση – φύλαξη κρυπτονομίσματος είναι ένας νέος, αλλά ταχέως αναπτυσσόμενος χώρος στον χώρο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Οι εταιρίες που παρέχουν τέτοιες υπηρεσίες παίζουν βασικό ρόλο στην αγορά κρυπτονομίσματος, βοηθώντας τους πελάτες να διαφυλάξουν τα περιουσιακά τους στοιχεία. Επίσης, βοηθούν επίσης στις πληρωμές και τους διακανονισμούς, στις συναλλαγές και τη διασφάλιση της κανονιστικής συμμόρφωσης με τους παγκόσμιους νόμους που διέπουν τα ψηφιακά νομίσματα. Σύμφωνα με την Boston Consulting Group, η αγορά αυτή προβλέπεται να φτάσει τουλάχιστον τα 16 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2030.
Αύξηση πελατών πάνω από 250% για τη Ripple Custody
Η Ripple δήλωσε ότι η θεματοφυλακή είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς της, με τη Ripple Custody να καταγράφει αύξηση πελατών πάνω από 250% σε ετήσια βάση φέτος και να λειτουργεί σε επτά χώρες. Στο πελατολόγιό της περιλαμβάνονται πελάτες, όπως η HSBC, ο ελβετικός βραχίονας της BBVA, η Societe Generale και η DBS Bank.
Η Ripple δήλωσε ότι η ενσωμάτωση με την τεχνολογία της XRP Ledger θα δώσει στις επιχειρήσεις πρόσβαση στο δικό της εγγενές αποκεντρωμένο ανταλλακτήριο, μια πλατφόρμα που βοηθά στην αντιστοίχιση αγοραστών και πωλητών μιας σειράς ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων χωρίς να εμπλέκονται μεσάζοντες για ταχύτερες συναλλαγές με χαμηλή αμοιβή.
Πέρυσι, η Ripple εξαγόρασε τη Metaco, μια εταιρεία που βοηθά άλλες οντότητες να αποθηκεύουν και να διαχειρίζονται τα κρυπτονομίσματα τους, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την εκκολαπτόμενη επιχείρηση φύλαξης κρυπτονομίσματος. Η εταιρεία φέτος απέκτησε επίσης την Standard Custody & Trust Company, μια άλλη εταιρεία φύλαξης κρυπτογράφησης, για να ενισχύσει περαιτέρω τις προσπάθειές της.
Η επέκταση αυτή της Ripple έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή για το XRP. Την περασμένη εβδομάδα, η τιμή του κρυπτονομίσματος XRP σημείωσε απότομη πτώση, αφού η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ κατέθεσε έφεση σε δικαστική απόφαση του 2023, σύμφωνα με την οποία το token δεν πρέπει να θεωρείται αξιόγραφο όταν πωλείται σε μικροεπενδυτές. Ως ο μεγαλύτερος κάτοχος νομισμάτων XRP, η Ripple μάχεται εδώ και καιρό με τη SEC για τους ισχυρισμούς ότι πούλησε το κρυπτονόμισμα παράνομα. Η Ripple αρνείται ότι το κρυπτονόμισμα θα πρέπει να θεωρείται αξιόγραφο.
Διαβάστε επίσης
Μπορεί ο πόλεμος στον Κόλπο να εκτοξεύσει το πετρέλαιο στα 100 δολάρια το βαρέλι;
Altitude: Τι γυρεύει ο κολοσσός των γαλλικών τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα
Σκυλακάκης: Οι αλλαγές που έρχονται στα τιμολόγια ρεύματος