THEPOWERGAME
Σε θετικό έδαφος παραμένει το bitcoin, με την τιμή διαπραγμάτευσης του κρυπτονομίσματος στις 58.624 δολάρια λίγο μετά τις 18:30 το απόγευμα της Δευτέρας (2/9). Με άνοδο 0,41% το bitcoin συνεχίζει να διαπραγματεύεται στα ανταλλακτήρια χωρίς έντονες διακυμάνσεις. Κέρδη επίσης για το ethereum. Ο Αιθέρας ενισχύεται στις 2.520,08 δολάρια, καταγράφοντας άνοδο 0,97%. Στα 0,56 δολάρια το XRP, στα 64,47 δολάρια το liteCoin. Σημειώνεται ότι στο οικοσύστημα των αμερικανικών spot bitcoin ETF συνεχίζεται το αρνητικό σερί εκροών. Την Παρασκευή (30/8) εμφάνισε συνολικές καθαρές εκροές, ύψους 175 εκατ. δολαρίων, συμπληρώνοντας τέσσερις συνεχόμενες αρνητικές ημέρες.
Ο Σεπτέμβριος είναι παραδοσιακά ένας πτωτικός μήνας για το bitcoin, ωστόσο η σχεδόν σίγουρη πρώτη μείωση στα επιτόκια των ΗΠΑ από τη Fed μέσα στον μήνα αναμένεται να δώσει μικρή ώθηση στο κορυφαίο κρυπτονόμισμα. «Ο Σεπτέμβριος είναι ιστορικά ένας αρνητικός μήνας για το bitcoin, καθώς τα δεδομένα δείχνουν ότι παρουσιάζει μέσο ποσοστό μείωσης της αξίας του κατά 6,56%» ανέφερε σε δήλωσή του ο Innokenty Isers, ιδρυτής του ανταλλακτηρίου κρυπτογράφησης Paybis. Και πρόσθεσε: «Στην περίπτωση που η Fed μειώσει το επιτόκιο τον Σεπτέμβριο, αυτό μπορεί να βοηθήσει το bitcoin να… ξαναγράψει την αρνητική ιστορία του, καθώς οι μειώσεις στα επιτόκια ενισχύουν την εικόνα του bitcoin και των υπόλοιπων crypto ως αποθήκη αξίας».
Αναλυτές κρυπτογράφησης προειδοποιούν για νέες αναταράξεις στο blockchain, καθώς υπάρχει ένα απόθεμα bitcoin, αξίας 33 δισ. δολαρίων, σε «θεσμικούς» φορείς, που μπορεί ανά πάσα στιγμή να πουληθεί. Επίσης, ο Σεπτέμβριος ξεκινά με τα έσοδα των miners στο… ναδίρ, καθώς τον Αύγουστο κατέβηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2023. Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μια χρονική περίοδο που οι Big Tech και οι εταιρείες mining συναγωνίζονται για κρίσιμα ενεργειακά περιουσιακά στοιχεία με φόντο τη «φρενίτιδα» για το AI.
Διαβάστε επίσης
Έτοιμο το πρώτο fund για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων
Γερμανία: Η εισοδηματική ανισότητα και η άνοδος της ακροδεξιάς
Πώς ο TurkStream 2 ναρκοθετεί τον Κάθετο Διάδρομο φυσικού αερίου