THEPOWERGAME
Στελέχη μεγάλων τεχνολογικών κολοσσών με ετήσιες αμοιβές ακόμη και εκατομμυρίων δολαρίων εγκαταλείπουν τις θέσεις τους για να δοκιμάσουν την τύχη τους στην αγορά των κρυπτογραφημένων περιουσιακών στοιχείων (crypto assets) και της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi).
Μέσα στην παραζάλη που χαρακτηρίζει τα κρυπτονομίσματα, το κύμα των νεοφυών εταιρειών (start-ups) που βασίζονται στην τεχνολογία blockchain θυμίζουν τη δυναμική που επικρατούσε τη δεκαετία του ΄90, επισημαίνουν οι New York Times.
Ίσως η πιο χαρακτηριστική περίπτωση να είναι αυτή του Τζακ Ντόρσεϊ που παραιτήθηκε από διευθύνων σύμβουλος της Twitter για να επικεντρωθεί στην εταιρεία του κρυπτονομισμάτων Square.
Αυτόν τον μήνα, ο Μπράιαν Ρόμπερτς, οικονομικός διευθυντής της πλατφόρμας μετακινήσεων Lyft εγκατέλειψε τη θέση του για να εργαστεί στην OpenSea. «Έχω δει αρκετά πράγματα στην τεχνολογία και αλλαγές τάσεων για να μπορώ να διαπιστώνω πότε γίνεται κάτι μεγάλο» έγραψε σε ηλεκτρονικό μήνυμα, απευθυνόμενος στους New York Times.
Ανάλογη άποψη φαίνεται να έχουν και οι επενδυτές, έχοντας διοχετεύσει φέτος πάνω από 28 δισ δολάρια σε νεοφυείς εταιρείες που επικεντρώνονται σε crypto assets και τεχνολογία blockchain. Είναι ένα τετραπλάσιο ποσό σε σχέση με το 2020.
Αν και οι οικονομικοί αναλυτές αναφέρονται στους κινδύνους αυτού του επενδυτικού κύματος λόγω των απότομων διακυμάνσεων των κρυπτονομισμάτων και της έλλειψης μιας υποτυπώδους εποπτείας που να είναι αντάξια αυτής της νέας τεχνολογίας, όσοι βλέπουν τα πράγματα εκ των έσω διατηρούν εν μέρει διαφορετική οπτική.
Ιδιαίτερα τα πιο χαρισματικά στελέχη της Σίλικον Βάλεϊ θεωρούν πως αυτή είναι μια μεταβατική περίοδος. Εικάζουν πως η τεχνολογία blockchain προαναγγέλλει μεγαλύτερες αλλαγές.
Εκεί αποδίδεται το κύμα των υψηλών στελεχών και μηχανικών πληροφορικής που αφήνουν τις θέσεις τους στις Google, Amazon και άλλων τεχνολογικών κολοσσών για να κυνηγήσουν μια μοναδική ευκαιρία.