THEPOWERGAME
![Ο Όλιβερ Μπλουμ Διευθύνων σύμβουλος, Porsche διευθύνων σύμβουλος της Porsche @ porsche.com](https://www.powergame.gr/wp-content/uploads/2023/10/Porsche-Oliver-Blume-910x521.jpg)
Η Porsche θα μειώσει το προσωπικό της κατά 1.900 υπαλλήλους μέχρι το τέλος της δεκαετίας, λόγω της αδύναμης ζήτησης για ηλεκτρικά οχήματα και των “προκλητικών γεωπολιτικών και οικονομικών συνθηκών.”
Η μάρκα πολυτελών αυτοκινήτων που ανήκει στον όμιλο Volkswagen σχεδιάζει να μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων σε δύο γερμανικές τοποθεσίες μέσω εθελοντικών μέτρων όπως πρόωρη συνταξιοδότηση και πακέτα αποζημίωσης, ενώ θα υιοθετήσει “περιοριστική προσέγγιση” σε νέες προσλήψεις, όπως ανέφερε την Πέμπτη. Στόχος είναι η μείωση του προσωπικού στις Ζουφενχάουζεν και Βάισαχ κατά 15% μέχρι το 2029.
Η Porsche αντιμετωπίζει μείωση της ζήτησης για ηλεκτρικά οχήματα και ήταν μία από τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες που αναθεώρησαν προς τα κάτω τους στόχους τους για τα ηλεκτρικά οχήματα πέρυσι. Οι δυσκολίες στην προσαρμογή στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν κοστίσει ακριβά στην εταιρεία στην Κίνα, όπου οι παραδόσεις έχουν μειωθεί, εντείνοντας την πίεση για μείωση του κόστους. Η εταιρεία αναμένει να καταγράψει ζημιά 800 εκατ. ευρώ φέτος, που σχετίζεται με την ανάπτυξη προϊόντων, με περισσότερα μοντέλα κινητήρων εσωτερικής καύσης και υβριδικά plug-in μοντέλα.
Η υποτονική ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα έχει, σύμφωνα με αναφορές, ωθήσει άλλες μάρκες του ομίλου Volkswagen να εξετάσουν επιπλέον αναβάθμιση των σειρών κινητήρων εσωτερικής καύσης. Η VW θα μπορούσε να ανανεώσει τα best-seller μοντέλα της, όπως το hatchback Golf και τα SUV T-Roc και Tiguan τη δεκαετία του 2030, ενώ η Audi διεξάγει παρόμοιες συζητήσεις σχετικά με το συμπαγές μοντέλο A3, σύμφωνα με το Handelsblatt που ανέφερε την Τετάρτη το βράδυ.
«Η Volkswagen δεν έχει αλλάξει τα σχέδιά της για να καταργήσει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης στην Ευρώπη μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2030 και θα αντιδράσει ευέλικτα στις πιθανές αλλαγές της αγοράς», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωσή της μέσω email.
Διαβάστε επίσης
Ο Xi Jinping βγάζει το σπαθί του οικονομικού πολέμου απ’ το θηκάρι
Super Bowl: Χρυσός τελικός 800 εκατ. διαφημιστικών εσόδων για τη Fox
Ζημιές άνω των 11 δισ. στην Ελλάδα από τις κλιματικές καταστροφές