THEPOWERGAME
Η Honda έχει γράψει τη δική της ιστορία στην αυτοκίνηση και εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν τιμήσει την ιαπωνική φίρμα αγοράζοντας την.
Το επόμενο μοντέλο των Ιαπώνων ακούει στο όνομα Honda Jazz Crosstar και έρχεται με φόρα. Το νέο μοντέλο είναι η πραγμάτωση του αδρότερου στυλ στη φόρμα που έχει υιοθετηθεί για τη νέα γενιά του μοντέλου.
Στόχος των δημιουργών του ήταν να παραπέμπει στη γενικότερη αισθητική ενός SUV οχήματος. Βεβαίως, το Jazz Crosstar είναι η crossover εκδοχή του νέου μοντέλου και, υπό αυτό το πρίσμα, στη Honda είχαν μεγαλύτερη ελευθερία να προσαρτήσουν στο αμάξωμά του στοιχεία που θα το κάνουν να ξεχωρίζει.
Συγκριτικά, τα μαύρα προστατευτικά περιμετρικά αυτού, η διαμόρφωση ευρύτερων ανοιγμάτων στον εμπρός προφυλακτήρα, η ογκωδέστερη εμφάνιση του πίσω, αντιστοίχως, η διχρωμία στο αμάξωμα, οι μπάρες οροφής και η αποκλειστικής (για την εκδοχή) σχεδίασης τροχοί το κάνουν να ξεχωρίζει και να δείχνει ψηλότερο απ’ όσο είναι.
Το νέο Jazz, και στις δύο εκδοχές του, σχεδιάστηκε με γνώμονα τη φιλοσοφία «γιου νόμπι». Βάσει αυτής, το αποτέλεσμα πρέπει να είναι τέτοιο, ώστε ο καθένας να αναγνωρίζει την ενυπάρχουσα ομορφιά σε κάθε αντικείμενο.
Πέραν των ορατών διαφοροποιήσεων, το αμάξωμα του Jazz Crosstar είναι κατά 4,6 cm μεγαλύτερο σε μήκος, κατά 3,1 cm πιο πλατύ και κατά 3,0 cm πιο ψηλό από το έδαφος συγκριτικά με αυτό του απλού μοντέλου.
Επίσης, βάσει των στοιχείων που ανακοινώνει η Honda, το μεταξόνιό του είναι ελάχιστα μεγαλύτερο, μόλις κατά τρία χιλιοστά. Αντιθέτως, ο χώρος αποσκευών του είναι μικρότερος κατά έξι λίτρα.
Γιατί το Jazz Crosstar;
Τι περισσότερο θα έχει κάποιος που θα επιλέξει το Jazz Crosstar σε σχέση με το Jazz; Εντονότερο χαρακτήρα και πιο αδρή εικόνα είναι η απάντηση. Το χρηματικό κόστος για αυτά τα δύο στοιχεία είναι σημαντικό και εναπόκειται στην επιλογή τού καθενός.
Ουσιαστικές, δηλαδή δομικές, διαφορές δεν υπάρχουν μεταξύ των δύο εκδόσεων. Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που υπάρχουν στο Jazz συναντώνται και στο Jazz Crosstar. Η επιλογή μεταξύ των δύο έγκειται περισσότερο σε επίκτητες προσωπικές παραμέτρους και όχι σε αντικειμενοποιημένα κριτήρια.