Προ των πυλών είναι η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, σύμφωνα και με όσα είπε η Νίκη Κεραμέως. Ειδικότερα, αναφορικά με την αύξηση των μισθών η υπουργός Εργασίας είπε: «Είμαστε προ των πυλών μιας νέας αύξηση του κατώτατου μισθού. Θα την εισηγηθούμε στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο για να έχει εφαρμογή από 1η Απριλίου. Σήμερα ο κατώτατος μισθός είναι στα 830 ευρώ. Έχουμε ήδη μια αύξηση της τάξης του 28% από τον κατώτατο μισθό των 650 ευρώ που παραλάβαμε. Θα έχουμε, λοιπόν, μία νέα αύξηση μόλις μας παραδόθηκαν και τα επιμέρους πορίσματα των εταίρων. Για πρώτη φορά ο κατώτατος μισθός θα προστατεύει εργαζόμενους όχι μόνο του ιδιωτικού τομέα αλλά και του δημοσίου».
Η υπουργός Εργασίας μίλησε στο ΕΡΤΝews και για τις ασφαλιστικές εισφορές για υπερωρίες, νυχτερινά και αργίες οι οποίες μειώθηκαν επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη διάταξη ψηφίστηκε από 180 βουλευτές.
Όσον αφορά την ψηφιακή κάρτα εργασίας επισήμανε ότι μετά την καθολική εφαρμογή της οι αριθμοί μεγαλώνουν ραγδαία. «Έχουμε δει 815.000 παραπάνω υπερωρίες, οι οποίες τώρα δηλώνονται σε σχέση με πριν τη χρήση της κάρτας» αποκάλυψε τονίζοντας ότι αυτό σημαίνει μεγαλύτερη προστασία για τον εργαζόμενο και την μεγαλύτερη προστασία του υγιούς ανταγωνισμού.