Με απώλειες ξεκίνησαν στο Χρηματιστήριο οι συναλλαγές την Μ. Τετάρτη με τον γενικό δείκτη να ακολουθεί στην διόρθωση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ύστερα από τις τεχνολογικές πιέσεις στις αγορές με αφορμή της Nvidia και τον πόλεμο δασμών.
Απώλειες 1,1% γιατον γενικό δείκτη του Χ.Α. στα επίπεδα των 1636 – 1638 μονάδων και με τις συναλλαγές στα πρώτα λεπτά, στα επίπεδα των 4,5 – 5 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι ο δείκτης στη Λ.Αθηνών, έρχεται μετά από τέσσερις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις και με κέρδη κοντά στο 8%.
Προσφορά βγαίνει στις τράπεζες,με την Άλφα να υποχωρεί 4,78%, στο 1,91 ευρώ, πτώση 2,86% για την ΕΤΕ, στα 8,34 ευρώ, -1,70% για την Eurobank στα 2,19 ευρώ και πάνω από 5% πτώση στο ξεκίνημα για την Πειραιώς, στα 4,36 ευρώ. ΟΤΕ και ΟΠΑΠ δείχνουν να “κρατούν” αναχώματα με οριακά κέρδη 0,75% και 0,51% αντίστοιχα, στα 14,87 και 17,77.
Πάνω από 3,5% ο Μυτιληναίος, -3,4% η μετοχή της Jumbo, -2,43% η Motor ;Oil, -5,3% η EXAE, -3,9% η μετοχή της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, -2,62% τα ΕΛΠΕ, -3,4% η Coca Cola με πράξεις κάτω από τα 40 ευρώ, στα 39,12, -2,3% η ΔΕΗ, -6,18% η Βιοχάλκο, αλλά οριακά θετικό πρόσημο η Aegean, στα 11,18 ευρώ. Πιέσεις σχεόν 6% στην Τιτάν και 2,15% στον ΑΔΜΗΕ.
Σημειωτέον, ότι σήμερα στο επίκεντρο θα βρεθεί ο ΟΛΘ, η Κρι-Κρι και η AS Company, οι οποίες ανακίνωσαν αποτελέσματα και τα κέρδη δίνουν χαμηλό P/E, ενώ ισχυρή είναι και η συνολική εικόνα του ισολογισμού με όλες να έχουν αρνητικό καθαρό δανεισμό. H Βeta σημειώνει ότι στη σημερινή συνεδρίαση θα πρέπει να αναμένεται κάποια κατοχύρωση κερδών, καθώς τα σημαντικά βραχυπρόθεσμα κέρδη μπορεί να βάλουν τους επενδυτές στον πειρασμό να πάρουν κάποια ρευστότητα ενόψει των διακοπών του Πάσχα.
Ωστόσο, κάποιο επιλεκτικό ενδιαφέρον μπορεί να παράσχει στήριξη και να μετριάσει τις ημερήσιες απώλειες του δείκτη αναφοράς. Σημειώνεται ότι το Χρηματιστήριο Αθηνών θα παραμείνει κλειστό την Παρασκευή και την ερχόμενη Δευτέρα.