THEPOWERGAME

Ο Όμιλος Armani ανακοίνωσε πως άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο στην Κίνα, παρουσιάζοντας έναν νέο χώρο μέσα στο China World Shopping Mall στο Πεκίνο. Σχεδιασμένος από τον Giorgio Armani και την ομάδα των αρχιτεκτόνων του, ο χώρος των 350 τετραγωνικών μέτρων αποτελεί την 24η τοποθεσία της εταιρείας παγκοσμίως στα διάφορα γαστρονομικά της concepts.
Με χωρητικότητα έως 150 ατόμων, το Armani/Caffè διαθέτει δύο εσωτερικές αίθουσες εστίασης και μια ευρύχωρη υπαίθρια βεράντα. Η κύρια είσοδος βρίσκεται στον τρίτο όροφο του μεγάλου πολυκαταστήματος, ενώ υπάρχει επίσης πρόσβαση μέσω εσωτερικού ανελκυστήρα απευθείας από την μπουτίκ Giorgio Armani, που βρίσκεται στους κάτω ορόφους.
Σε αρμονία με την αισθητική της εταιρείας, η εσωτερική διακόσμηση συνδυάζει κομψές, λιτές γραμμές με μια ρετρό πινελιά. Ο χώρος κυριαρχείται από μια ταπετσαρία σε ανοιχτό γαλάζιο και χρυσό με μοτίβο φοίνικα, ενώ το δάπεδο από μεγάλες πλάκες terazzo με μεταλλικές λεπτομέρειες σε απόχρωση σαμπάνιας, οι επιβλητικοί μπρονζέ καθρέφτες και οι επιχρυσωμένοι μεταλλικοί τοίχοι παραπέμπουν σε επιρροές από τις δεκαετίες του ’30 και του ’40. Κομμάτια από τη συλλογή Armani/Casa, όπως φωτιστικά και έπιπλα, ολοκληρώνουν την αισθητική του χώρου.

Στην είσοδο, ένας γραμμικός πάγκος υποδοχής και ένα μπαρ καλωσορίζουν τους επισκέπτες, οι οποίοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο χώρους εστίασης -έναν πιο ζεστό και ιδιωτικό και έναν πιο ευρύχωρο. Για να φτάσουν σε αυτούς, διασχίζουν έναν διάδρομο με ανοιχτή κάβα κρασιών. Φυσικό φως, φιλτραρισμένο διακριτικά, γεμίζει τον χώρο μέσα από τα παράθυρα που βλέπουν προς την υπαίθρια βεράντα. Εκεί, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ένα μενού που επανερμηνεύει τις ιταλικές γαστρονομικές σπεσιαλιτέ με διεθνείς επιρροές, σε ένα χαλαρό al fresco περιβάλλον.
Ο γαστρονομικός κόσμος του Giorgio Armani έκανε το ντεμπούτο του το 1998 με το άνοιγμα του εστιατορίου του στο Παρίσι, ακολουθούμενο το 2000 από το εμβληματικό Nobu Milano. Από τότε, η ιδέα επεκτάθηκε παγκοσμίως, από το Τόκιο μέχρι το Ντουμπάι, από τις Κάννες μέχρι τη Νέα Υόρκη, με κάθε εστιατόριο να συνεργάζεται με διακεκριμένους σεφ, όπως ο Francesco Mascheroni στο Μιλάνο, ο Massimo Tringali στο Παρίσι, ο Giovanni Papi στο Ντουμπάι και ο Bruno Hiruma στο Τόκιο, μεταξύ άλλων.
Διαβάστε επίσης
Επενδυτική απόβαση των τραπεζών στο κέντρο της Αθήνας
Mil Oil: Δυναμική παραγωγή ΑΠΕ με επενδύσεις 6 εκατ. σε βιοντίζελ και βιοαέριο
GREGY: Στη γραμμή αφετηρίας η εκπόνηση των βασικών μελετών