THEPOWERGAME
Τις ασφαλέστερες αλλά και τις πιο επικίνδυνες πόλεις στον κόσμο για το 2025 παρουσιάζει το euroweeklynews.com, βασιζόμενο στον Χάρτη Κινδύνου 2025 (Risk Map 2025), που κατηγοριοποιεί τους προορισμούς σε πέντε επίπεδα: χαμηλό, μέτριο, μεσαίο, υψηλό και ακραίο κίνδυνο. Αυτές οι κατηγορίες ενημερώνονται συνεχώς για να αντικατοπτρίζουν τα τρέχοντα γεγονότα, διασφαλίζοντας ότι οι ταξιδιώτες έχουν τις πιο ακριβείς πληροφορίες.
Ο χάρτης παρέχει αναλυτική εικόνα για τους κινδύνους που σχετίζονται με την πολιτική βία, την κοινωνική αστάθεια, το έγκλημα, τις περιβαλλοντικές προκλήσεις και την πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, βοηθώντας τους ανθρώπους να λαμβάνουν ενημερωμένες αποφάσεις για τα ταξίδια τους.
Η Ευρώπη αντιμετωπίζει αυξημένους κινδύνους. Χώρες όπως η Γαλλία, η Ισπανία, η Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο κατατάσσονται πλέον ως «μέτριου κινδύνου», μαζί με την Ιταλία, την Ολλανδία και την Πολωνία. Παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτές τις αλλαγές περιλαμβάνουν την πολιτική αναταραχή και την αύξηση των δημόσιων διαδηλώσεων, καθώς και περιβαλλοντικούς κινδύνους, όπως καταιγίδες και πλημμύρες.
Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα ασφαλείς περιοχές στην Ευρώπη. Χώρες όπως η Γερμανία, η Ελβετία, το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο, η Φινλανδία, η Ισλανδία και η Νορβηγία συγκαταλέγονται στις ασφαλέστερες πόλεις, προσφέροντας στους ταξιδιώτες την ηρεμία που αποζητούν σε ένα ταξίδι.
Οι ασφαλέστερες πόλεις στον κόσμο
Ορισμένες πόλεις ξεχωρίζουν για την ασφάλειά τους το 2025. Κορυφαίες στη λίστα είναι:
- Βέρνη, Ελβετία
- Ντόχα, Κατάρ
- Μελβούρνη, Αυστραλία
Ένα στοιχείο που προκαλεί έκπληξη είναι ότι οι Μαλδίβες κατατάσσονται στον «μεσαίο κίνδυνο». Παρά τη φήμη τους ως πολυτελής προορισμός διακοπών, η πολιτική αστάθεια, οι αυξανόμενες κοινωνικές εντάσεις και οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, όπως η διάβρωση των ακτών και οι πλημμύρες, συμβάλλουν σε αυτήν την κατάταξη. Η αύξηση του θρησκευτικού εξτρεμισμού επίσης ενισχύει τους κινδύνους.
Οι πιο επικίνδυνες χώρες του κόσμου
Η ασφάλεια έχει επιδεινωθεί σε 77 χώρες, με τη Λιβύη και τη Μιανμάρ να προστίθενται πρόσφατα στη λίστα υψηλού κινδύνου. Περιοχές που εδώ και καιρό χαρακτηρίζονται υψηλού κινδύνου είναι η Συρία, η Υεμένη και η Ουκρανία, όπου οι συνεχιζόμενες συγκρούσεις και η αστάθεια καθιστούν τα ταξίδια επικίνδυνα.
Η Μέση Ανατολή παραμένει ιδιαίτερα ασταθής, με το Ισραήλ, τον Λίβανο, το Ιράν και τη Δυτική Όχθη/Γάζα να θεωρούνται εξαιρετικά επικίνδυνες περιοχές.
Διαβάστε επίσης
Helsing: Ποια είναι η γερμανική startup που αναπτύσσει επιθετικά drones
Πλειστηριασμοί: Στο σφυρί 4.000 ακίνητα επωνύμων και μη
ΕΛΕΤΑΕΝ: Η “μάχη” για τον ηλεκτρικό χώρο και η στροφή στα αιολικά