THEPOWERGAME
Δύο διεθνή χρυσά μετάλλια έφερε στην ελληνική αποσταγματοποιΐα μέσα στο 2024, o Πάγκαλος Καζάκης, με το ABELON. Ο Αμπελουργικός Οίκος Καζάκη είναι το μοναδικό ελληνικό Κτήμα, που πέρασε στην ομάδα των 21 χρυσών νικητών, από όλες τις κατηγορίες οίνων και αποσταγμάτων του Europe Wine & Spirits Αwards του Αμβούργου, έχοντας, λίγους μήνες πριν, το Μάρτιο του 2024, κερδίσει ένα ακόμη χρυσό στο London Spirits Competition.
Το ABELON, το παλαιωμένο βιολογικό απόσταγμα σταφυλής, που πρωτοβγήκε στην αγορά την άνοιξη του 2021, έχει έως σήμερα κερδίσει 12 διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς οίνων και αποσταγμάτων, καλύπτοντας όλη τη γκάμα των πολύτιμων και ευγενών μετάλλων σε… μετάλλια, ενώ η πιο πρόσφατη βράβευση στο διεθνή διαγωνισμό του Αμβούργου, ήταν στην κατηγορία των fine spirits. Με αυτές τις επιτυχίες, ο Πάγκαλος Καζάκης, βάζει τη Νέα Γωνιά, ένα ημιορεινό χωριό της Χαλκιδικής, των 400 κατοίκων, στην παγκόσμια λίγκα των premium αποσταγμάτων.
Το success story του Πάγκαλου Καζάκη
Βεβαίως, αν κάποιος το ψάξει, η επιτυχία του Πάγκαλου Καζάκη, δεν είναι διόλου τυχαία. Ο Πάγκαλος, γεωπόνος, αμπελουργός και αποσταγματοποιός, είναι ο ένας από τους δύο γιους του Δημήτρη και της Μαριάννας Καζάκη και, την κα. Μαριάννα Καζάκη, τη γνωρίζει εδώ και χρόνια το πανελλήνιο, με τα «Αμπελόφυλλα της Μαριάννας» και τα εξαιρετικά προϊόντα που παράγει, τα πάντα από το αμπέλι εκτός από κρασί. Πρόκειται για μία οικογενειακή ιστορία επιτυχίας που ξεκίνησε το μακρινό 1987, πρόκειται για ένα γαστρονομικό θησαυρό αμπελουργικών προϊόντων, που γράφει εξαγωγές σε 23 χώρες, τις οποίες τρέχει ο μεγαλύτερος γιός της οικογένειας, υπεύθυνος για το μάρκετινγκ και τις πωλήσεις, Σάκης Καζάκης.
Πάνω στην οικογενειακή παράδοση στην αμπελοκαλλιέργεια και την αποσταγματοποιΐα, στήριξε ο Πάγκαλος Καζάκης, την παραγωγή του ΑΒΕLON. Από 13 χρονών στο αμπέλι, δίπλα στον πατέρα του Δημήτρη, ζυμώθηκε στην αμπελοκαλιέργεια αλλά και στην παραγωγή τσίπουρου. Πειραματισμοί και κόντρα πειραματισμοί, στις αποστάξεις και στην παλαίωση αποστάγματος σε δρύινα βαρέλια, μέχρι που το 2016 έκανε την πρώτη απόσταξη του ABELON.
ABELON, η διαδικασία παραγωγής
To ABELON παράγεται από Λευκή Σουλτανίνα Κορίνθου. Τα σταφύλια, μένουν σε δεξαμενή με μανδύα ψύξης και σε σταθερή θερμοκρασία, για 180 μέρες, για ολόκληρους έξι μήνες, πριν οδηγηθούν στην απόσταξη. Η απόσταξη είναι διπλή και το απόσταγμα παλαιώνει για πέντε χρόνια, σε γαλλικά βαρέλια. Το ΑΒΕLON 5, που κέρδισε τα χρυσά μετάλλια στους διαγωνισμούς του Λονδίνου και του Αμβούργου, έχει παλαιώσει σε βαρέλι για 70 μήνες.
Το ΑΒΕLON, με πωλήσεις περίπου 400 φιαλών το χρόνο, είναι το απόσταγμα που απευθύνεται στους πιο «καλλιεργημένους» και ευαίσθητους γευστικούς κάλυκες των aficionados των αποσταγμάτων. Το ABELON το βρίσκουν οι ενδιαφερόμενοι σε κάβες με premium αποστάγματα, σε καλά εστιατόρια, ενώ το περιορισμένης παραγωγής προϊόν, διατίθεται και μέσω e-shop, που συχνά προορίζεται για εταιρικό η προσωπικό δώρο, ενώ το κοστος του κυμαίνεται στα 423 ευρώ. Ως τώρα, το ΑΒΕLON έχει ταξιδέψει σε σε 27 χώρες σε όλο τον κόσμο, σε Ευρώπη, Καναδά, ΗΠΑ, Σιγκαπούρη, Αυστραλία, Ντουμπάι μέχρι και Ιαπωνία.
Το motto του Πάγκαλου Καζάκη είναι: Ονειρέψου, Σχεδίασε, Δημιούργησε. Αυτό έκανε και δημιούργησε το ABELON και, όπως είπε στο powergame.gr, την ίδια συνταγή θα ακολουθήσει για να πραγματοποιήσει το επόμενο όνειρό του, για τη δημιουργία του δικού του αποσταγματοποιείου, στη Νέα Γωνιά Χαλκιδικής.
Διαβάστε επίσης
Τραμπ: Τι θα συμβεί στις επιχειρήσεις του αν κερδίσει τις εκλογές
Πέντε dark, εορταστικά κοκτέιλ για να περάσετε το Halloween
ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Τα επόμενα βήματα μέχρι να “κλείσει” το deal με τη Masdar