THEPOWERGAME
Η γαλλική εταιρεία σύγχρονης μόδας Jacquemus άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στις ΗΠΑ στη Νέα Υόρκη, για να προσφέρει στους Αμερικανούς καταναλωτές το πλήρες «επιμελημένο όραμα» του ιδρυτή και σχεδιαστή Simon Porte Jacquemus.
Η διώροφη μπουτίκ, 2.906 τετραγωνικών μέτρων, που βρίσκεται στη γωνία των οδών Spring και Wooster στο Σόχο της Νέας Υόρκης, στεγάζεται σε ένα αρχοντικό του 19ου αιώνα, το οποίο σχεδιάστηκε από την αρχιτεκτονική εταιρεία OMA για να προσφέρει την «οικεία αίσθηση του σπιτιού», μια ιδέα που συνέλαβε ο Ζακμούς σαν να ήταν το δικό του σπίτι.
Ο σχεδιασμός των καταστημάτων λιανικής φέρνει τις παριζιάνικες και επαρχιακές επιρροές της Jacquemus στους δρόμους της Νέας Υόρκης, με τη λευκή είσοδο και μια ευρύχωρη διάταξη στο εσωτερικό, με πέτρα Bourgogne που προήλθε από τη Γαλλία για το δάπεδο, τοποθετημένη σε ένα μοτίβο εμπνευσμένο από τα γαλλικά πλακόστρωτα των κάστρων. Ο λευκός στόκος εναλλάσσεται με το ανοιχτόχρωμο ξύλο, ενώ οι κίτρινες κουρτίνες στο δοκιμαστήριο προσθέτουν ένα ποπ χρώμα και τα κάγκελα στη σκάλα και τα ράφια των εμπορευμάτων δημιουργήθηκαν από σφυρήλατο σίδερο που φιλοτεχνήθηκε από έναν Ιταλό τεχνίτη.
Το κατάστημα διαθέτει επίσης ένα μείγμα επίπλων σχεδιασμένων από τον OMA, τα οποία αποκτήθηκαν από την Jacquemus, καθώς και ειδικούς δανεισμούς από τον οίκο Christie’s, όπως δύο ξύλινες καρέκλες Frank Lloyd Wright (περίπου 1956). Υπάρχουν επίσης μια Chaise Croisillon του Ζαν Ρογιέρ και μια «καρέκλα παντόφλα» των Ζαν Ντουνάν και Μπερτράντ Λακρουά, που ανήκε στη Μάντελάιν Βιονέ, μεταξύ των κομματιών του μεσαίου αιώνα που ανήκουν στη συλλογή της μάρκας.
Άλλα έργα τέχνης που εκτίθενται περιλαμβάνουν λιθογραφίες των Aristide Maillol και Joan Miro, μια χαρακτική του Pierre Bonnard και φωτογραφίες των Peter Schlesinger και Wolfgang Tillmans. Τα χάλκινα γλυπτά του χώρου είναι του Aristide Maillol -δανεικά από την Galerie Dina Vierny.
Διαβάστε επίσης
Pfizer: Τι κρύβεται πίσω από την επίθεση Starboard στον Μπουρλά
Εξάρχου: Επιτακτική ανάγκη ένα νέο μοντέλο στην οικονομία
Κατασκευές: Έρχονται νέα έργα ύψους 23,9 δισ. μέχρι το 2026