Γ.Δ.
1423.74 +0,87%
ACAG
+0,35%
5.71
BOCHGR
-1,83%
4.3
CENER
+0,22%
9.12
CNLCAP
-1,40%
7.05
DIMAND
-0,11%
9.32
NOVAL
+0,19%
2.6
OPTIMA
+0,31%
12.92
TITC
+0,62%
32.65
ΑΑΑΚ
0,00%
4.48
ΑΒΑΞ
+0,42%
1.446
ΑΒΕ
-3,41%
0.51
ΑΔΜΗΕ
+0,21%
2.395
ΑΚΡΙΤ
0,00%
0.76
ΑΛΜΥ
+1,01%
3.01
ΑΛΦΑ
+2,52%
1.507
ΑΝΔΡΟ
-0,60%
6.6
ΑΡΑΙΓ
+2,25%
10.45
ΑΣΚΟ
+0,38%
2.61
ΑΣΤΑΚ
0,00%
7.28
ΑΤΕΚ
0,00%
0.43
ΑΤΡΑΣΤ
0,00%
8.7
ΑΤΤ
-21,85%
2.11
ΑΤΤΙΚΑ
+1,36%
2.24
ΒΙΟ
+1,08%
5.64
ΒΙΟΚΑ
+1,97%
1.815
ΒΙΟΣΚ
+0,34%
1.485
ΒΙΟΤ
0,00%
0.27
ΒΙΣ
0,00%
0.132
ΒΟΣΥΣ
+2,73%
2.26
ΓΕΒΚΑ
+0,73%
1.375
ΓΕΚΤΕΡΝΑ
-0,23%
17.5
ΔΑΑ
+0,19%
7.574
ΔΑΙΟΣ
0,00%
3.26
ΔΕΗ
+4,21%
11.88
ΔΟΜΙΚ
-0,35%
2.87
ΔΟΥΡΟ
0,00%
0.25
ΔΡΟΜΕ
0,00%
0.299
ΕΒΡΟΦ
0,00%
1.51
ΕΕΕ
+0,90%
33.56
ΕΚΤΕΡ
-1,68%
1.518
ΕΛΒΕ
-1,80%
5.45
ΕΛΙΝ
+1,02%
1.98
ΕΛΛ
+0,38%
13.2
ΕΛΛΑΚΤΩΡ
+0,65%
1.848
ΕΛΠΕ
+0,99%
7.11
ΕΛΣΤΡ
+0,49%
2.05
ΕΛΤΟΝ
+0,12%
1.678
ΕΛΧΑ
-0,22%
1.834
ΕΠΙΛΚ
0,00%
0.108
ΕΣΥΜΒ
+1,71%
1.19
ΕΤΕ
+1,46%
7.372
ΕΥΑΠΣ
-0,32%
3.15
ΕΥΔΑΠ
+0,18%
5.6
ΕΥΡΩΒ
+1,61%
1.985
ΕΧΑΕ
+0,45%
4.44
ΙΑΤΡ
0,00%
1.48
ΙΚΤΙΝ
-0,51%
0.29
ΙΛΥΔΑ
+0,26%
1.915
ΙΝΚΑΤ
0,00%
4.68
ΙΝΛΙΦ
+0,68%
4.43
ΙΝΛΟΤ
+0,73%
1.098
ΙΝΤΕΚ
+0,17%
6.04
ΙΝΤΕΡΚΟ
0,00%
2.4
ΙΝΤΕΤ
0,00%
1.18
ΙΝΤΚΑ
0,00%
2.91
ΚΑΡΕΛ
0,00%
342
ΚΕΚΡ
+0,36%
1.39
ΚΕΠΕΝ
0,00%
1.6
ΚΛΜ
+0,95%
1.59
ΚΟΡΔΕ
-0,94%
0.423
ΚΟΥΑΛ
+1,89%
1.184
ΚΟΥΕΣ
+0,37%
5.36
ΚΡΙ
0,00%
13.15
ΚΤΗΛΑ
+1,12%
1.8
ΚΥΡΙΟ
0,00%
1.03
ΛΑΒΙ
+1,03%
0.785
ΛΑΜΔΑ
-0,13%
7.48
ΛΑΜΨΑ
0,00%
38
ΛΑΝΑΚ
0,00%
0.905
ΛΕΒΚ
0,00%
0.268
ΛΕΒΠ
0,00%
0.244
ΛΟΓΟΣ
-2,94%
1.32
ΛΟΥΛΗ
+0,35%
2.86
ΜΑΘΙΟ
0,00%
0.75
ΜΕΒΑ
-1,62%
3.65
ΜΕΝΤΙ
+0,90%
2.25
ΜΕΡΚΟ
0,00%
42
ΜΙΓ
+0,93%
3.24
ΜΙΝ
+0,90%
0.56
ΜΛΣ
0,00%
0.57
ΜΟΗ
-0,10%
20.56
ΜΟΝΤΑ
+1,90%
3.76
ΜΟΤΟ
+0,19%
2.61
ΜΟΥΖΚ
0,00%
0.69
ΜΠΕΛΑ
+1,56%
26.1
ΜΠΛΕΚΕΔΡΟΣ
0,00%
3.63
ΜΠΡΙΚ
+1,00%
2.02
ΜΠΤΚ
0,00%
0.68
ΜΥΤΙΛ
-0,30%
32.9
ΝΑΚΑΣ
0,00%
2.88
ΝΑΥΠ
+3,61%
0.746
ΞΥΛΚ
0,00%
0.272
ΞΥΛΠ
0,00%
0.398
ΟΛΘ
0,00%
21.4
ΟΛΠ
+1,85%
27.6
ΟΛΥΜΠ
+0,41%
2.44
ΟΠΑΠ
+0,13%
15.75
ΟΡΙΛΙΝΑ
+0,25%
0.806
ΟΤΕ
-0,63%
15.8
ΟΤΟΕΛ
+1,68%
10.9
ΠΑΙΡ
+1,24%
0.982
ΠΑΠ
0,00%
2.3
ΠΕΙΡ
+2,07%
3.75
ΠΕΡΦ
-4,61%
6
ΠΕΤΡΟ
+2,24%
8.22
ΠΛΑΘ
+1,25%
3.64
ΠΛΑΚΡ
0,00%
14.1
ΠΡΔ
-4,35%
0.22
ΠΡΕΜΙΑ
-0,67%
1.184
ΠΡΟΝΤΕΑ
0,00%
6.5
ΠΡΟΦ
+4,10%
5.33
ΡΕΒΟΙΛ
-0,88%
1.685
ΣΑΡ
+1,87%
10.92
ΣΑΡΑΝ
0,00%
1.07
ΣΑΤΟΚ
0,00%
0.028
ΣΕΝΤΡ
+0,60%
0.338
ΣΙΔΜΑ
-1,27%
1.55
ΣΠΕΙΣ
+0,96%
6.34
ΣΠΙ
+1,31%
0.618
ΣΠΥΡ
0,00%
0.127
ΤΕΝΕΡΓ
0,00%
19.53
ΤΖΚΑ
+0,81%
1.25
ΤΡΑΣΤΟΡ
-0,95%
1.04
ΤΡΕΣΤΑΤΕΣ
-0,25%
1.606
ΥΑΛΚΟ
0,00%
0.162
ΦΙΕΡ
0,00%
0.359
ΦΛΕΞΟ
0,00%
7.7
ΦΡΙΓΟ
-7,69%
0.24
ΦΡΛΚ
+0,26%
3.845
ΧΑΙΔΕ
0,00%
0.625

Θα έδινες 20 ευρώ για αυτό το Martini;

Η συζήτηση γύρω από το Martini αναζωπυρώνεται στην εποχή μας, καθώς επανέρχονται παλιές διαμάχες για τα συστατικά και τις μεθόδους παρασκευής του κοκτέιλ. Από το αν πρέπει να χρησιμοποιείται τζιν ή βότκα, μέχρι το αν πρέπει να ανακατεύεται ή να χτυπιέται, η επιλογή της γαρνιτούρας και του ποτηριού είναι θέματα που προκαλούν έντονες αντιπαραθέσεις.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, μία από τις πιο σημαντικές παραμέτρους, που συχνά παραβλέπεται, είναι η θερμοκρασία. Το Martini είναι ένα κοκτέιλ που εξαρτάται άμεσα από τη χαμηλή θερμοκρασία, καθώς μόνο όταν σερβίρεται πολύ παγωμένο αποκαλύπτει την πλήρη γεύση του.

Στο εστιατόριο Hawksmoor, το οποίο έχει την έδρα του στο Λονδίνο και λειτουργεί και στη Νέα Υόρκη, η θερμοκρασία του Martini αποτελεί θεμελιώδη αρχή. Το Martini του Hawksmoor φημίζεται ως το πιο παγωμένο στην πόλη, καθώς η παρασκευή του περνάει από διάφορες φάσεις ψύξης. Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, το κοκτέιλ φτάνει στους πελάτες τόσο παγωμένο, που βγάζει ατμούς, όπως ένα αυτοκίνητο που ζεσταίνεται ένα παγωμένο πρωινό. Κοστίζει, δε, σχεδόν 20 ευρώ (22 δολάρια).

Η διαδικασία ξεκινά με το κοκτέιλ να τοποθετείται σε μια ειδική συσκευή καθαρισμού κοσμημάτων. Αυτή η συσκευή δεν επηρεάζει την θερμοκρασία, αλλά, όπως λέει ο μπάρμαν Jack Hubbard, «δουλεύει σαν το λαζάνια – πάντα είναι καλύτερο την επόμενη μέρα». Με αυτόν τον τρόπο, τα μόρια του Martini «ταρακουνιούνται» και ομογενοποιούνται, προσφέροντας μια πιο στρογγυλή και ισορροπημένη γεύση.

Μετά από αυτή τη διαδικασία, το Martini τοποθετείται σε έναν βιομηχανικό καταψύκτη στους -13°C, θερμοκρασία που δεν θα μπορούσε ποτέ να επιτευχθεί με το παραδοσιακό ανακάτεμα με πάγο. Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, ο στόχος είναι να φτάσει το Martini στους -12°C, λίγο πριν σχηματιστούν κρύσταλλοι πάγου, και στη συνέχεια μεταφέρεται σε μικρά θερμός που διατηρούνται στους καταψύκτες του μπαρ μέχρι την παραγγελία.

Όταν ο πελάτης παραγγέλνει το κοκτέιλ, το Martini μεταφέρεται από τον καταψύκτη στο τραπέζι όσο το δυνατόν γρηγορότερα, καθώς οποιαδήποτε καθυστέρηση μπορεί να επηρεάσει την απόλυτη ψύξη του ποτού. Ακόμη και η παραδοσιακή ελιά, που συνοδεύει το Martini, μπορεί να ανεβάσει τη θερμοκρασία, γι’ αυτό στο Hawksmoor σερβίρεται σε ξεχωριστό πιατάκι και όχι μέσα στο ποτήρι.

Για όσους θέλουν να αναπαράγουν αυτή την τεχνική στο σπίτι, ο Τζακ Χάμπαρντ συνιστά να κρατούν όλα τα συστατικά παγωμένα πριν την ανάμειξη. Το τζιν πρέπει να αποθηκεύεται στην κατάψυξη, ενώ το βερμούτ και το φιλτραρισμένο νερό στο ψυγείο. Ακόμα και τα ποτήρια πρέπει να παραμένουν στην κατάψυξη για τουλάχιστον μισή ώρα πριν τη χρήση.

Οι αναλογίες και το ποτήρι επίσης παίζουν ρόλο. Στο Hawksmoor, χρησιμοποιείται η αναλογία 5 μέρη τζιν προς 1 μέρος βερμούτ, ενώ το ποτήρι που επιλέγουν είναι ένα κλασικό κωνικό Martini ποτήρι, το οποίο, όπως σημειώνει η Wall Street Journal, διατηρεί καλύτερα τη θερμοκρασία του ποτού από τα μεγαλύτερα ποτήρια που εκτίθενται περισσότερο στον αέρα.

Η θερμοκρασία, όπως φαίνεται, είναι εξίσου σημαντική με τα συστατικά του Martini. Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η προσοχή στη λεπτομέρεια που δείχνει το Hawksmoor στην παρασκευή του κοκτέιλ τους έχει βοηθήσει να ξεχωρίσουν ως οι καλύτεροι σε αυτό το είδος, δημιουργώντας το πιο παγωμένο και απολαυστικό Martini της Νέας Υόρκης.

Διαβάστε επίσης

Κατατέθηκε το Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο στην Κομισιόν

Τσιάρας: 310 εκατ. για την αποκατάσταση των ζημιών του Daniel

Ηλεκτρικές διασυνδέσεις: “Ανεβαίνει η τάση” για GREGY και GSI

Google News icon
Ακολουθήστε το Powergame.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη οικονομική ενημέρωση!