THEPOWERGAME
Χτισμένο στην καρδιά ενός αιωνόβιου, βιολογικού αμπελώνα, βρίσκεται το Metaxa Liknon. Το Liknon είναι ο τόπος όπου συμβολικά γεννιέται -εξ ου και το όνομά του- το ΜΕΤΑΧΑ και αναδεικνύει το πιο πολύτιμο συστατικό του: το γλυκό Μοσχάτο κρασί που προέρχεται από τους ορεινούς αμπελώνες της Σάμου.
Στο Liknon, από την άνοιξη έως το φθινόπωρο, οι επισκέπτες με θέα το Αιγαίο, μπορούν να ζήσουν εμπειρίες γευσιγνωσίας των πιο εμβληματικών προϊόντων METAXA, όπως το METAXA 12 Stars και το Private Reserve METAXA Orama και να μάθουν για την ιστορία και τον τρόπο παρασκευής του ελληνικού ποτού.
Παράλληλα, οι επισκέπτες θα μπορούν επίσης να περιηγηθούν στα κτίρια του METAXA Liknon, που έχει ήδη λάβει εννέα σημαντικά αρχιτεκτονικά βραβεία.
Από το σταφύλι μέχρι το μπουκάλι… και μέχρι το ποτήρι
«Δημιουργήσαμε το Liknon, με το όραμα να συνδέσουμε ακόμα πιο στενά το ΜΕΤΑΧΑ με τον αμπελώνα της Σάμου, με τους Σαμιώτες αμπελουργούς, και κυρίως για να συνεισφέρουμε στην προστασία του Terroir μας. Επιλέξαμε το όνομα Liknon, από την ελληνική λέξη «λίκνο» για να τονίσουμε ότι το ΜΕΤΑΧΑ ξεκινά συμβολικά από τη Σάμο. Σήμερα, το ΜΕΤΑΧΑ LIKNON είναι το μόνο μέρος όπου ένας επισκέπτης μπορεί με ένα εισιτήριο να έχει για μια ολοκληρωμένη συνάντηση με το ΜΕΤΑΧΑ, από το σταφύλι μέχρι το μπουκάλι… και μέχρι το ποτήρι» λέει η Χουίτη Κωνσταντινίδου, Hospitality and Events Director, the House of Metaxa.
Metaxa Linkon: Αυθεντική ελληνική φιλοξενία
Οι επισκέπτες του Metaxa Linkon θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ξεναγήσεις, οργανωμένες για μικρές ομάδες, αποκαλύπτουν διαδοχικά μερικά από τα μυστικά του ΜΕΤΑΧΑ. Στη διάρκεια της ξενάγησης οι αισθήσεις θα αιχμαλωτιστούν: από την όραση μέσω της υπέροχης θέας μέχρι τη όσφρηση με τα αρώματα της φύσης, αλλά και τη γεύση κατά τη διάρκεια της γευσιγνωσίας.
Στις εμπειρίες που γίνονται κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος, το ελληνικό κεχριμπαρένιο ποτό συνδυάζεται με ένα πλατό με επιλεγμένες γεύσεις που αναδεικνύουν περαιτέρω τις υφές του. Οι επισκέπτες μοιράζονται αποξηραμένα φρούτα, εκλεκτά τυριά, χειροποίητα ψωμάκια και ιδιαίτερα τουρσιά από τα βιολογικά λαχανικά που καλλιεργούνται ανάμεσα στο αμπέλι και τον ελαιώνα, αρτυμένα με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από τον ελαιώνα του Linkon φέρνοντας κυριολεκτικά το Linkon στο τραπέζι.
Σε όλες τις εμπειρίες, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και ένα μοναδικό long drink METAXA από τον resident bartender.
Διαβάστε επίσης
Shein: Βάζει πλώρη για το Χρηματιστήριο του Λονδίνου
Κεράσια: “Χρυσάφι” οι τιμές, πόσο πωλούνται
Πώς θα κατανεμηθεί ηλεκτρικός χώρος 2,5 GW σε νοικοκυριά, αγρότες και επιχειρήσεις