Γ.Δ.
1403.87 0,00%
ACAG
0,00%
5.55
BOCHGR
0,00%
4.46
CENER
0,00%
8.5
CNLCAP
0,00%
7.15
DIMAND
0,00%
8.89
NOVAL
0,00%
2.4
OPTIMA
0,00%
12.84
TITC
0,00%
35.05
ΑΑΑΚ
0,00%
4.48
ΑΒΑΞ
0,00%
1.42
ΑΒΕ
0,00%
0.475
ΑΔΜΗΕ
0,00%
2.385
ΑΚΡΙΤ
0,00%
0.68
ΑΛΜΥ
0,00%
3.75
ΑΛΦΑ
0,00%
1.579
ΑΝΔΡΟ
0,00%
6.46
ΑΡΑΙΓ
0,00%
9.69
ΑΣΚΟ
0,00%
2.58
ΑΣΤΑΚ
0,00%
6.94
ΑΤΕΚ
0,00%
0.426
ΑΤΡΑΣΤ
0,00%
8.76
ΑΤΤ
0,00%
2.16
ΑΤΤΙΚΑ
0,00%
2.12
ΒΙΟ
0,00%
5.32
ΒΙΟΚΑ
0,00%
1.71
ΒΙΟΣΚ
0,00%
1.49
ΒΙΟΤ
0,00%
0.294
ΒΙΣ
0,00%
0.144
ΒΟΣΥΣ
0,00%
2.1
ΓΕΒΚΑ
0,00%
1.3
ΓΕΚΤΕΡΝΑ
0,00%
17.5
ΔΑΑ
0,00%
7.902
ΔΑΙΟΣ
0,00%
3.66
ΔΕΗ
0,00%
12.05
ΔΟΜΙΚ
0,00%
3
ΔΟΥΡΟ
0,00%
0.25
ΔΡΟΜΕ
0,00%
0.302
ΕΒΡΟΦ
0,00%
1.45
ΕΕΕ
0,00%
33.1
ΕΚΤΕΡ
0,00%
1.562
ΕΛΒΕ
0,00%
4.8
ΕΛΙΝ
0,00%
2.01
ΕΛΛ
0,00%
13.25
ΕΛΛΑΚΤΩΡ
0,00%
1.704
ΕΛΠΕ
0,00%
6.8
ΕΛΣΤΡ
0,00%
2
ΕΛΤΟΝ
0,00%
1.906
ΕΛΧΑ
0,00%
1.74
ΕΠΙΛΚ
0,00%
0.132
ΕΣΥΜΒ
0,00%
1.17
ΕΤΕ
0,00%
7.102
ΕΥΑΠΣ
0,00%
3.15
ΕΥΔΑΠ
0,00%
5.7
ΕΥΡΩΒ
0,00%
1.97
ΕΧΑΕ
0,00%
4.33
ΙΑΤΡ
0,00%
1.495
ΙΚΤΙΝ
0,00%
0.31
ΙΛΥΔΑ
0,00%
1.785
ΙΝΚΑΤ
0,00%
4.805
ΙΝΛΙΦ
0,00%
4.39
ΙΝΛΟΤ
0,00%
0.921
ΙΝΤΕΚ
0,00%
5.75
ΙΝΤΕΡΚΟ
0,00%
2.36
ΙΝΤΕΤ
0,00%
1.05
ΙΝΤΚΑ
0,00%
2.73
ΚΑΡΕΛ
0,00%
340
ΚΕΚΡ
0,00%
1.23
ΚΕΠΕΝ
0,00%
2.22
ΚΛΜ
0,00%
1.465
ΚΟΡΔΕ
0,00%
0.418
ΚΟΥΑΛ
0,00%
1.086
ΚΟΥΕΣ
0,00%
5.69
ΚΡΙ
0,00%
14.4
ΚΤΗΛΑ
0,00%
1.7
ΚΥΡΙΟ
0,00%
0.94
ΛΑΒΙ
0,00%
0.79
ΛΑΜΔΑ
0,00%
7.34
ΛΑΜΨΑ
0,00%
37.4
ΛΑΝΑΚ
0,00%
0.845
ΛΕΒΚ
0,00%
0.254
ΛΕΒΠ
0,00%
0.34
ΛΟΓΟΣ
0,00%
1.26
ΛΟΥΛΗ
0,00%
2.79
ΜΑΘΙΟ
0,00%
0.65
ΜΕΒΑ
0,00%
3.82
ΜΕΝΤΙ
0,00%
2.11
ΜΕΡΚΟ
0,00%
44
ΜΙΓ
0,00%
3.2
ΜΙΝ
0,00%
0.54
ΜΛΣ
0,00%
0.57
ΜΟΗ
0,00%
19.58
ΜΟΝΤΑ
0,00%
3.76
ΜΟΤΟ
0,00%
2.5
ΜΟΥΖΚ
0,00%
0.65
ΜΠΕΛΑ
0,00%
24.24
ΜΠΛΕΚΕΔΡΟΣ
0,00%
3.69
ΜΠΡΙΚ
0,00%
2.03
ΜΠΤΚ
0,00%
0.62
ΜΥΤΙΛ
0,00%
33
ΝΑΚΑΣ
0,00%
3.12
ΝΑΥΠ
0,00%
0.874
ΞΥΛΚ
0,00%
0.263
ΞΥΛΠ
0,00%
0.398
ΟΛΘ
0,00%
20.7
ΟΛΠ
0,00%
29.7
ΟΛΥΜΠ
0,00%
2.35
ΟΠΑΠ
0,00%
15.14
ΟΡΙΛΙΝΑ
0,00%
0.798
ΟΤΕ
0,00%
14.89
ΟΤΟΕΛ
0,00%
10.42
ΠΑΙΡ
0,00%
0.998
ΠΑΠ
0,00%
2.37
ΠΕΙΡ
0,00%
3.684
ΠΕΡΦ
0,00%
5.59
ΠΕΤΡΟ
0,00%
8
ΠΛΑΘ
0,00%
3.99
ΠΛΑΚΡ
0,00%
14.5
ΠΡΔ
0,00%
0.292
ΠΡΕΜΙΑ
0,00%
1.208
ΠΡΟΝΤΕΑ
0,00%
6.2
ΠΡΟΦ
0,00%
5.23
ΡΕΒΟΙΛ
0,00%
1.65
ΣΑΡ
0,00%
10.44
ΣΑΡΑΝ
0,00%
1.07
ΣΑΤΟΚ
0,00%
0.028
ΣΕΝΤΡ
0,00%
0.34
ΣΙΔΜΑ
0,00%
1.55
ΣΠΕΙΣ
0,00%
5.92
ΣΠΙ
0,00%
0.55
ΣΠΥΡ
0,00%
0.127
ΤΕΝΕΡΓ
0,00%
19.77
ΤΖΚΑ
0,00%
1.42
ΤΡΑΣΤΟΡ
0,00%
1.06
ΤΡΕΣΤΑΤΕΣ
0,00%
1.63
ΥΑΛΚΟ
0,00%
0.162
ΦΙΕΡ
0,00%
0.359
ΦΛΕΞΟ
0,00%
8
ΦΡΙΓΟ
0,00%
0.25
ΦΡΛΚ
0,00%
3.715
ΧΑΙΔΕ
0,00%
0.59

Γιατί το τοστ και το σάντουιτς στα μαγαζιά είναι πιο νόστιμα από τα σπιτικά

Πολλές φορές έχουμε αναρωτηθεί πώς είναι δυνατόν ένα απλό τοστ ή ένα σάντουιτς να έχει τρεις φορές καλύτερη γεύση στα μαγαζιά, σε σχέση με αυτά που φτιάχνουμε στο σπίτι μας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι μιλάμε για ένα σνακ που προϋποθέτει απλά τυρί, αλλαντικά ή κάποιο λαχανικό ή σάλτσα και φυσικά το ψήσιμο. Το Tasting Table απευθύνθηκε στον Harris Mayer, ιδιοκτήτη και σεφ του Creamline στη Νέα Υόρκη και executive chef στο The Tasting Room at Catskill Provisions Distillery, για να ρωτήσει ποιο είναι το μυστικό της κουζίνας του για το καλύτερο ψητό τυρί, που είναι βασικός παράγοντας της επιτυχίας του τοστ ή του σάντουιτς.

Ο Mayer εστίασε σε μια πτυχή στην οποία πολλοί από εμάς δεν δίνουμε σημασία: τον τρόπο με τον οποίο φτιάχνεται το ψητό τοστ ή το σάντουιτς. «Βλέπω πολλούς να συναρμολογούν το σάντουιτς πριν μπει στο τηγάνι», είπε ο Mayer, εξηγώντας ότι τα μαγαζιά μαγειρεύουν πρώτα κάθε φέτα ψωμιού μόνη της. Σημειώνει ότι «το τελευταίο πράγμα που κάνουν είναι να βάλουν τα δύο κομμάτια του σάντουιτς μαζί» και ότι ο λόγος που αυτό λειτουργεί είναι επειδή αυτή η μέθοδος «δίνει τον μέγιστο χρόνο για να ροδίσει το ψωμί και να λιώσει το τυρί».

Πρόσθεσε επίσης ότι το ψωμί που χρησιμοποιείται κάνει μεγάλη διαφορά. Αν φτιάχνετε το τοστ ή το σάντουιτς από κοινό, μαλακό ψωμί, ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείτε, καθώς, όπως λέει ο Mayer, «προσωπικά αποφεύγω να χρησιμοποιώ οποιοδήποτε ψωμί που είναι πολύ μαλακό». Αντίθετα, το πιο τραγανό ψωμί είναι το καλύτερο για ψητό τυρί, γιατί, όπως εξηγεί ο Mayer, με μαλακό ψωμί, «δεν θα έχετε τραγανό αποτέλεσμα και είναι δύσκολο να απλώσετε βούτυρο ή μαγιονέζα στο ψωμί πριν το ψήσετε».

Πώς θα συνθέσετε λοιπόν το τοστ ή το σάντουιτς; Θα χρειαστεί να ψήσετε και τις δύο φέτες ψωμιού ταυτόχρονα, με την πλευρά του βουτύρου προς τα κάτω, είτε στο τηγάνι, είτε στην τοστιέρα. Το τυρί θα πρέπει να βρίσκεται σε κάθε φέτα ψωμιού προς το μέρος σας καθώς ροδίζετε το ψωμί. Η μαγεία συμβαίνει μόλις το ψωμί πάρει ένα ωραίο χρυσοκάστανο χρώμα, όπως εξηγεί ο Mayer: «Όταν οι δύο φέτες ενωθούν, οι τραγανές εξωτερικές πλευρές περιβάλλουν το μαλακό εσωτερικό του ψωμιού και το λιωμένο τυρί».

Πρόκειται για μια απλή αλλαγή από τον τρόπο που πιθανώς έχετε φτιάξει ψητό τοστ ή σάντουιτς στο παρελθόν, αλλά είναι μια αλλαγή που απογειώνει τη γεύση.

Google News icon
Ακολουθήστε το Powergame.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη οικονομική ενημέρωση!