Γ.Δ.
1532.39 -0,46%
ACAG
0,00%
6.01
BOCHGR
-0,79%
5.04
CENER
+1,88%
9.76
CNLCAP
0,00%
7.05
DIMAND
-0,12%
8.18
EVR
-2,34%
1.46
NOVAL
+1,30%
2.33
OPTIMA
+0,15%
12.96
TITC
+0,34%
44.65
ΑΑΑΚ
0,00%
4.8
ΑΒΑΞ
+0,42%
1.892
ΑΒΕ
-0,88%
0.453
ΑΔΜΗΕ
0,00%
2.74
ΑΚΡΙΤ
-0,65%
0.77
ΑΛΜΥ
+0,25%
4.06
ΑΛΦΑ
-1,19%
1.7465
ΑΝΔΡΟ
+1,25%
6.5
ΑΡΑΙΓ
+3,19%
11
ΑΣΚΟ
0,00%
3.3
ΑΣΤΑΚ
+0,28%
7.28
ΑΤΕΚ
0,00%
0.655
ΑΤΡΑΣΤ
0,00%
8.76
ΑΤΤ
0,00%
0.778
ΑΤΤΙΚΑ
+0,46%
2.18
ΒΙΟ
+0,53%
5.71
ΒΙΟΚΑ
+2,58%
1.99
ΒΙΟΣΚ
0,00%
1.58
ΒΙΟΤ
0,00%
0.25
ΒΙΣ
0,00%
0.144
ΒΟΣΥΣ
+2,65%
2.32
ΓΕΒΚΑ
-0,71%
1.405
ΓΕΚΤΕΡΝΑ
-0,22%
18.48
ΔΑΑ
+0,77%
8.16
ΔΑΙΟΣ
0,00%
3.44
ΔΕΗ
+0,08%
12.82
ΔΟΜΙΚ
-0,51%
2.915
ΔΟΥΡΟ
0,00%
0.25
ΔΡΟΜΕ
-2,17%
0.36
ΕΒΡΟΦ
-1,39%
1.77
ΕΕΕ
-0,42%
33.1
ΕΚΤΕΡ
+0,46%
1.758
ΕΛΒΕ
-5,38%
4.92
ΕΛΙΝ
+0,45%
2.22
ΕΛΛ
+1,06%
14.35
ΕΛΛΑΚΤΩΡ
+0,45%
2.245
ΕΛΠΕ
-0,79%
7.49
ΕΛΣΤΡ
+1,89%
2.16
ΕΛΤΟΝ
+0,43%
1.864
ΕΛΧΑ
+0,72%
2.105
ΕΠΙΛΚ
0,00%
0.132
ΕΣΥΜΒ
+0,42%
1.195
ΕΤΕ
-1,68%
8.332
ΕΥΑΠΣ
-0,88%
3.37
ΕΥΔΑΠ
-0,67%
5.9
ΕΥΡΩΒ
-0,44%
2.465
ΕΧΑΕ
+1,16%
4.78
ΙΑΤΡ
+3,98%
1.7
ΙΚΤΙΝ
+2,29%
0.358
ΙΛΥΔΑ
+0,29%
1.755
ΙΝΚΑΤ
+1,16%
4.805
ΙΝΚΑΤΔ
0,00%
0.0055
ΙΝΛΙΦ
+0,43%
4.63
ΙΝΛΟΤ
+0,37%
1.074
ΙΝΤΕΚ
-0,33%
5.96
ΙΝΤΕΤ
-2,60%
1.125
ΙΝΤΚΑ
+0,93%
3.25
ΚΑΡΕΛ
+1,21%
334
ΚΕΚΡ
+1,50%
1.35
ΚΕΠΕΝ
0,00%
1.75
ΚΟΡΔΕ
0,00%
0.448
ΚΟΥΑΛ
+0,29%
1.386
ΚΟΥΕΣ
-0,97%
6.1
ΚΡΙ
-0,31%
15.95
ΚΤΗΛΑ
+0,55%
1.82
ΚΥΡΙΟ
-1,48%
1
ΛΑΒΙ
+0,13%
0.794
ΛΑΜΔΑ
-0,28%
7.18
ΛΑΜΨΑ
0,00%
37.2
ΛΑΝΑΚ
0,00%
1.03
ΛΕΒΚ
0,00%
0.274
ΛΕΒΠ
0,00%
0.25
ΛΟΓΟΣ
0,00%
1.63
ΛΟΥΛΗ
0,00%
3.07
ΜΑΘΙΟ
-0,99%
0.6
ΜΕΒΑ
0,00%
3.76
ΜΕΝΤΙ
0,00%
2.3
ΜΕΡΚΟ
0,00%
39
ΜΙΓ
-0,88%
2.81
ΜΙΝ
-8,74%
0.47
ΜΟΗ
-0,74%
21.34
ΜΟΝΤΑ
0,00%
3.74
ΜΟΤΟ
+0,18%
2.835
ΜΟΥΖΚ
0,00%
0.66
ΜΠΕΛΑ
-1,16%
25.54
ΜΠΛΕΚΕΔΡΟΣ
0,00%
3.76
ΜΠΡΙΚ
-0,44%
2.25
ΜΠΤΚ
0,00%
0.59
ΜΥΤΙΛ
-0,17%
34.24
ΝΑΚΑΣ
-2,00%
2.94
ΝΑΥΠ
+1,54%
0.79
ΞΥΛΚ
+0,34%
0.291
ΞΥΛΠ
0,00%
0.316
ΟΛΘ
-0,70%
28.3
ΟΛΠ
+2,33%
30.8
ΟΛΥΜΠ
-1,18%
2.52
ΟΠΑΠ
+0,25%
16.02
ΟΡΙΛΙΝΑ
+1,02%
0.79
ΟΤΕ
-0,80%
14.83
ΟΤΟΕΛ
0,00%
11.2
ΠΑΙΡ
0,00%
1.04
ΠΑΠ
+1,61%
2.53
ΠΕΙΡ
-0,69%
4.335
ΠΕΡΦ
+0,55%
5.46
ΠΕΤΡΟ
-1,18%
8.36
ΠΛΑΘ
-0,24%
4.14
ΠΛΑΚΡ
0,00%
14.8
ΠΡΔ
0,00%
0.28
ΠΡΕΜΙΑ
+1,14%
1.238
ΠΡΟΝΤΕΑ
0,00%
6.45
ΠΡΟΦ
+1,51%
5.38
ΡΕΒΟΙΛ
-0,30%
1.67
ΣΑΡ
+0,55%
10.98
ΣΑΡΑΝ
0,00%
1.07
ΣΑΤΟΚ
0,00%
0.028
ΣΕΝΤΡ
-0,28%
0.357
ΣΙΔΜΑ
-0,96%
1.545
ΣΠΕΙΣ
-1,02%
5.82
ΣΠΙ
+1,00%
0.604
ΣΠΥΡ
0,00%
0.151
ΤΕΝΕΡΓ
-0,20%
20
ΤΖΚΑ
+0,98%
1.55
ΤΡΑΣΤΟΡ
+0,82%
1.23
ΤΡΕΣΤΑΤΕΣ
0,00%
1.642
ΥΑΛΚΟ
0,00%
0.162
ΦΛΕΞΟ
0,00%
7.8
ΦΡΙΓΟ
0,00%
0.19
ΦΡΛΚ
-0,25%
3.965
ΧΑΙΔΕ
0,00%
0.58

Ένα foodie Σαββατοκύριακο στη Μαδρίτη

Αν ποτέ αποφασίσετε να επισκεφθείτε τη Μαδρίτη, τότε θα πρέπει απαραιτήτως να κατευθυνθείτε προς τα διάσημα bodegas -κοινώς wine bars-, τα μικροσκοπικά tapas bars και τα mercados -τις αγορές τροφίμων.

Θα βρεις υπέροχα φρεσκοτηγανισμένα χρυσαφί και τραγανά churros, πιάτα με μανιτάρια και chorizos, κύκλους μελιτζάνας, ένα συνονθύλευμα από πατάτες πνιγμένες σε πικάντικη σάλτσα, χειροποίητα πατατάκια, τραγανά και αλμυρά, φέτες από το διάσημο jamón, παχιές ελιές Nocera και το βότανο μόρτσιλα…

Όπως αναφέρει στο γαστρονομικό του οδοιπορικό ο βρετανικός Guardian, οι Μαδριλένοι φημίζονται για το ότι τρώνε αργά, κυρίως επειδή το κυρίως γεύμα τους είναι το τελευταίο από τα πέντε γεύματα, ξεκινώντας με ένα ελαφρύ πρωινό. Συνήθως περιλαμβάνει καφέ με σνακ «στα όρθια», συνεχίζουν με ένα μικρό δεκατιανό, το γνωστό «almuerzo», ένα πλήρες μεσημεριανό γεύμα μεταξύ 14.00-16.00, το απόγευμα με καφέ με κέικ και ολοκληρώνουν με το βραδινό δείπνο.

Μόλις ο επισκέπτης μπει σε αυτούς τους ρυθμούς, που εδώ που τα λέμε δεν διαφέρουν από τους ελληνικούς, η Μαδρίτη αρχίζει πραγματικά να βγάζει νόημα: μια πόλη με παράδοση αιώνων στη ζαχαροπλαστική, tapas, street food markets σε κάθε γειτονιά και ατμοσφαιρικά bodegas.

Οι δημοσιογράφοι του Guardian ξεκίνησαν το Σαββατοκύριακό τους από τη σοκολατερία Los Artesanos 1902, ή για να ακριβολογούμε churreria, όπου θα βρεις βελούδινες ζεστές σοκολάτες και παραδοσιακά churros. Η ιστορία και η παράδοση αποτελούν μεγάλο μέρος της γαστρονομικής κουλτούρας της Μαδρίτης, με πολλά εστιατόρια που διευθύνονται από την ίδια οικογένεια για γενιές. Έτσι κι εδώ, πλέον τα churros δημιουργούνται από τους εγγονούς του αρχικού ιδιοκτήτη.

Εστιατόρια που προτείνονται για παραδοσιακά πιάτα, όπως μανιτάρια γεμιστά με chorizo ​​ή σκορδάτες γαρίδες, είναι το Mesón del Champiñón και το La Casa del Abuelo, το οποίο ανήκει στην ίδια οικογένεια από το 1906. Όσο για τα νυχτοπερπατήματα, αυτά μετατρέπονται σε ευχάριστες περιηγήσεις από μπαρ σε μπαρ, που όμως το καθένα έχει να προσφέρει για γαστρονομική εμπειρία. Ένα από αυτά είναι Devour Madrid, που «τυλίγει» 2.000 χρόνια ισπανικής ιστορίας γύρω από τέσσερις στάσεις tapas, τα οποία συνοδεύονται από tinto de verano, την απλοποιημένη εκδοχή της διάσημης σανγκρία, η οποία συμπληρώνεται από μια ήπια λεμονάδα. «Ασυνήθιστο, αλλά αδιανόητα γευστικό», σχολιάζει ο βρετανικός Guardian.

Google News icon
Ακολουθήστε το Powergame.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη οικονομική ενημέρωση!