Γ.Δ.
1452.5 -0,26%
ACAG
+0,52%
5.84
BOCHGR
0,00%
4.54
CENER
-0,11%
9.11
CNLCAP
-2,68%
7.25
DIMAND
-2,25%
7.82
NOVAL
-0,65%
2.285
OPTIMA
-2,33%
12.56
TITC
-1,00%
39.6
ΑΑΑΚ
0,00%
4.48
ΑΒΑΞ
-2,23%
1.494
ΑΒΕ
+0,22%
0.449
ΑΔΜΗΕ
0,00%
2.6
ΑΚΡΙΤ
0,00%
0.69
ΑΛΜΥ
-0,87%
4.56
ΑΛΦΑ
-0,47%
1.5795
ΑΝΔΡΟ
0,00%
6.4
ΑΡΑΙΓ
-1,66%
10.07
ΑΣΚΟ
0,00%
2.83
ΑΣΤΑΚ
-3,51%
7.14
ΑΤΕΚ
0,00%
0.426
ΑΤΡΑΣΤ
0,00%
8.76
ΑΤΤ
0,00%
0.67
ΑΤΤΙΚΑ
-1,35%
2.19
ΒΙΟ
-3,30%
5.27
ΒΙΟΚΑ
-0,27%
1.865
ΒΙΟΣΚ
-0,62%
1.6
ΒΙΟΤ
-3,01%
0.258
ΒΙΣ
0,00%
0.144
ΒΟΣΥΣ
0,00%
2.18
ΓΕΒΚΑ
0,00%
1.39
ΓΕΚΤΕΡΝΑ
-1,19%
18.2
ΔΑΑ
0,00%
8
ΔΑΙΟΣ
0,00%
3.58
ΔΕΗ
-0,60%
11.6
ΔΟΜΙΚ
-4,32%
2.77
ΔΟΥΡΟ
0,00%
0.25
ΔΡΟΜΕ
0,00%
0.308
ΕΒΡΟΦ
-1,96%
1.755
ΕΕΕ
-0,74%
32.18
ΕΚΤΕΡ
-1,02%
1.75
ΕΛΒΕ
0,00%
4.78
ΕΛΙΝ
+2,83%
2.18
ΕΛΛ
+1,75%
14.5
ΕΛΛΑΚΤΩΡ
0,00%
1.938
ΕΛΠΕ
+0,27%
7.3
ΕΛΣΤΡ
+0,97%
2.08
ΕΛΤΟΝ
-1,07%
1.856
ΕΛΧΑ
-0,74%
1.88
ΕΠΙΛΚ
0,00%
0.132
ΕΣΥΜΒ
0,00%
1.185
ΕΤΕ
+0,80%
7.84
ΕΥΑΠΣ
-0,62%
3.21
ΕΥΔΑΠ
0,00%
5.8
ΕΥΡΩΒ
+0,63%
2.25
ΕΧΑΕ
-1,54%
4.47
ΙΑΤΡ
-3,23%
1.5
ΙΚΤΙΝ
-0,30%
0.334
ΙΛΥΔΑ
-0,25%
1.975
ΙΝΚΑΤ
+1,05%
4.83
ΙΝΛΙΦ
-0,21%
4.75
ΙΝΛΟΤ
+2,46%
0.998
ΙΝΤΕΚ
+0,17%
5.86
ΙΝΤΕΡΚΟ
+2,50%
2.46
ΙΝΤΕΤ
0,00%
1.05
ΙΝΤΚΑ
-0,35%
2.86
ΚΑΡΕΛ
-1,18%
336
ΚΕΚΡ
+1,26%
1.21
ΚΕΠΕΝ
0,00%
2.22
ΚΛΜ
0,00%
1.5
ΚΟΡΔΕ
-0,46%
0.429
ΚΟΥΑΛ
+1,72%
1.18
ΚΟΥΕΣ
+0,17%
5.86
ΚΡΙ
+0,33%
15.35
ΚΤΗΛΑ
0,00%
1.91
ΚΥΡΙΟ
0,00%
0.99
ΛΑΒΙ
-0,27%
0.737
ΛΑΜΔΑ
0,00%
7.17
ΛΑΜΨΑ
0,00%
37
ΛΑΝΑΚ
0,00%
0.9
ΛΕΒΚ
0,00%
0.27
ΛΕΒΠ
0,00%
0.26
ΛΟΓΟΣ
-3,80%
1.52
ΛΟΥΛΗ
-0,69%
2.86
ΜΑΘΙΟ
0,00%
0.61
ΜΕΒΑ
+1,79%
3.99
ΜΕΝΤΙ
-1,86%
2.11
ΜΕΡΚΟ
0,00%
40
ΜΙΓ
-1,21%
2.855
ΜΙΝ
0,00%
0.494
ΜΛΣ
0,00%
0.57
ΜΟΗ
+0,78%
20.56
ΜΟΝΤΑ
-1,11%
3.56
ΜΟΤΟ
-0,37%
2.69
ΜΟΥΖΚ
0,00%
0.605
ΜΠΕΛΑ
-0,79%
25.18
ΜΠΛΕΚΕΔΡΟΣ
+0,27%
3.75
ΜΠΡΙΚ
+0,93%
2.16
ΜΠΤΚ
0,00%
0.55
ΜΥΤΙΛ
-1,18%
33.4
ΝΑΚΑΣ
0,00%
2.82
ΝΑΥΠ
+0,24%
0.822
ΞΥΛΚ
0,00%
0.271
ΞΥΛΠ
0,00%
0.334
ΟΛΘ
0,00%
22
ΟΛΠ
-0,17%
30.05
ΟΛΥΜΠ
+1,30%
2.34
ΟΠΑΠ
-0,25%
15.69
ΟΡΙΛΙΝΑ
+0,63%
0.798
ΟΤΕ
+0,61%
14.85
ΟΤΟΕΛ
-1,33%
10.36
ΠΑΙΡ
+3,33%
0.992
ΠΑΠ
0,00%
2.37
ΠΕΙΡ
-1,04%
3.891
ΠΕΡΦ
+0,19%
5.39
ΠΕΤΡΟ
-1,20%
8.24
ΠΛΑΘ
-0,25%
3.92
ΠΛΑΚΡ
+2,08%
14.7
ΠΡΔ
+8,70%
0.25
ΠΡΕΜΙΑ
+1,53%
1.198
ΠΡΟΝΤΕΑ
-5,07%
6.55
ΠΡΟΦ
+0,77%
5.24
ΡΕΒΟΙΛ
0,00%
1.71
ΣΑΡ
+0,19%
10.74
ΣΑΡΑΝ
0,00%
1.07
ΣΑΤΟΚ
0,00%
0.028
ΣΕΝΤΡ
-0,30%
0.334
ΣΙΔΜΑ
+1,61%
1.575
ΣΠΕΙΣ
+1,71%
5.94
ΣΠΙ
+0,39%
0.52
ΣΠΥΡ
0,00%
0.138
ΤΕΝΕΡΓ
+0,96%
20.02
ΤΖΚΑ
-1,67%
1.475
ΤΡΑΣΤΟΡ
0,00%
1.05
ΤΡΕΣΤΑΤΕΣ
-0,12%
1.636
ΥΑΛΚΟ
0,00%
0.162
ΦΙΕΡ
0,00%
0.359
ΦΛΕΞΟ
-0,61%
8.1
ΦΡΙΓΟ
+4,55%
0.23
ΦΡΛΚ
-1,86%
3.7
ΧΑΙΔΕ
+1,69%
0.6

Ένα foodie Σαββατοκύριακο στη Μαδρίτη

Αν ποτέ αποφασίσετε να επισκεφθείτε τη Μαδρίτη, τότε θα πρέπει απαραιτήτως να κατευθυνθείτε προς τα διάσημα bodegas -κοινώς wine bars-, τα μικροσκοπικά tapas bars και τα mercados -τις αγορές τροφίμων.

Θα βρεις υπέροχα φρεσκοτηγανισμένα χρυσαφί και τραγανά churros, πιάτα με μανιτάρια και chorizos, κύκλους μελιτζάνας, ένα συνονθύλευμα από πατάτες πνιγμένες σε πικάντικη σάλτσα, χειροποίητα πατατάκια, τραγανά και αλμυρά, φέτες από το διάσημο jamón, παχιές ελιές Nocera και το βότανο μόρτσιλα…

Όπως αναφέρει στο γαστρονομικό του οδοιπορικό ο βρετανικός Guardian, οι Μαδριλένοι φημίζονται για το ότι τρώνε αργά, κυρίως επειδή το κυρίως γεύμα τους είναι το τελευταίο από τα πέντε γεύματα, ξεκινώντας με ένα ελαφρύ πρωινό. Συνήθως περιλαμβάνει καφέ με σνακ «στα όρθια», συνεχίζουν με ένα μικρό δεκατιανό, το γνωστό «almuerzo», ένα πλήρες μεσημεριανό γεύμα μεταξύ 14.00-16.00, το απόγευμα με καφέ με κέικ και ολοκληρώνουν με το βραδινό δείπνο.

Μόλις ο επισκέπτης μπει σε αυτούς τους ρυθμούς, που εδώ που τα λέμε δεν διαφέρουν από τους ελληνικούς, η Μαδρίτη αρχίζει πραγματικά να βγάζει νόημα: μια πόλη με παράδοση αιώνων στη ζαχαροπλαστική, tapas, street food markets σε κάθε γειτονιά και ατμοσφαιρικά bodegas.

Οι δημοσιογράφοι του Guardian ξεκίνησαν το Σαββατοκύριακό τους από τη σοκολατερία Los Artesanos 1902, ή για να ακριβολογούμε churreria, όπου θα βρεις βελούδινες ζεστές σοκολάτες και παραδοσιακά churros. Η ιστορία και η παράδοση αποτελούν μεγάλο μέρος της γαστρονομικής κουλτούρας της Μαδρίτης, με πολλά εστιατόρια που διευθύνονται από την ίδια οικογένεια για γενιές. Έτσι κι εδώ, πλέον τα churros δημιουργούνται από τους εγγονούς του αρχικού ιδιοκτήτη.

Εστιατόρια που προτείνονται για παραδοσιακά πιάτα, όπως μανιτάρια γεμιστά με chorizo ​​ή σκορδάτες γαρίδες, είναι το Mesón del Champiñón και το La Casa del Abuelo, το οποίο ανήκει στην ίδια οικογένεια από το 1906. Όσο για τα νυχτοπερπατήματα, αυτά μετατρέπονται σε ευχάριστες περιηγήσεις από μπαρ σε μπαρ, που όμως το καθένα έχει να προσφέρει για γαστρονομική εμπειρία. Ένα από αυτά είναι Devour Madrid, που «τυλίγει» 2.000 χρόνια ισπανικής ιστορίας γύρω από τέσσερις στάσεις tapas, τα οποία συνοδεύονται από tinto de verano, την απλοποιημένη εκδοχή της διάσημης σανγκρία, η οποία συμπληρώνεται από μια ήπια λεμονάδα. «Ασυνήθιστο, αλλά αδιανόητα γευστικό», σχολιάζει ο βρετανικός Guardian.

Google News icon
Ακολουθήστε το Powergame.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη οικονομική ενημέρωση!