THEPOWERGAME
H Louis Moinet έκανε και πάλι το θαύμα της. Η εταιρεία ρολογιών, που δραστηριοποιείται από το 1806, κατάφερε για ακόμη μια φορά να εντυπωσιάσει κοινό και ειδικούς. Η μάρκα που φημίζεται για την ποιότητά της και την καινοτόμο χρήση υλικών παρουσίασε στη Γενεύη το νέο της δημιούργημα. Ειδικότερα, στο Μουσείο Ιστορίας και Επιστημών της πόλης «αποκάλυψε» το ολοκαίνουργιο ρολόι Cosmopolis και τους άφησε όλους με το στόμα ανοιχτό. Πρόκειται για το αποκορύφωμα δουλειάς 20 ετών και περιλαμβάνει θραύσματα από 12 διαφορετικούς μετεωρίτες.
Ο Jean-Marie Schaller, ιδιοκτήτης και δημιουργικός διευθυντής της Louis Moinet, ανέφερε ότι το ρολόι αξίας 235.000 ευρώ βραβεύτηκε από το Ρεκόρ Γκίνες για τα «περισσότερα θραύσματα μετεωριτών σε ρολόι». «Ακόμα περισσότερο από ένα σπουδαίο ρολόι, το Cosmopolis είναι ένα ιστορικό και επιστημονικό ταξίδι, ένας μικρόκοσμος του μακρόκοσμου» δήλωσε ο Schaller.
Ένα ρολόι γεμάτο μυστικά
Κάθε ένας από τους 12 μετεωρίτες, έχει τη δική του ιστορία, η οποία γοήτευσε τον Schaller, καθώς συνέλεγε τα κομμάτια. Αποφάσισε ότι ο καλύτερος τρόπος για να τα αναδείξει ήταν ένα εντυπωσιακό ρολόι που ενσωματώνει το διάστημα και τον χρόνο. Το καντράν είναι σαν ένα ουράνιο θέατρο, με κάθε θραύσμα να είναι σκόπιμα τοποθετημένο ώστε να δημιουργεί έναν θεαματικό αστερισμό.
Η πιο σπάνια και γοητευτική πέτρα καταλαμβάνει το κέντρο του καντράν και είναι ένας σεληνιακός μετεωρίτης. Μια άλλη προσεκτικά τοποθετημένη πέτρα είναι ένας μαύρος χονδρίτης που βρίσκεται στο πίσω μέρος του τουρμπιγιόν. Οι υπόλοιποι 10 δίσκοι μετεωρίτη είναι τοποθετημένοι γύρω από το καντράν, λειτουργώντας ως δείκτες.
«Συλλέγω μετεωρίτες εδώ και είκοσι χρόνια. Ο καθένας έχει τη δική του ιστορία. Η συλλογή μου περιλαμβάνει σπάνια κομμάτια, όπως ο σεληνιακός μετεωρίτης Dhofar 461, ο οποίος είναι γνωστός για το λευκό στίγμα του εσωτερικού του. Και έχω έναν πολύτιμο μετεωρίτη από τον Άρη που είναι ένα από τα 300 δείγματα που έχουν αναγνωριστεί μέχρι σήμερα. Έχω επίσης το περίφημο Allende, το αρχαιότερο πέτρωμα στο ηλιακό σύστημα, και το Erg Chech, το αρχαιότερο γνωστό μαγματικό πέτρωμα, το οποίο προέρχεται από έναν πρωτοπλανήτη που εξαφανίστηκε κάποια στιγμή» αποκάλυψε ο Schaller.