Γ.Δ.
1503.18 +0,67%
ACAG
+1,16%
6.1
BOCHGR
+0,42%
4.8
CENER
+1,22%
9.93
CNLCAP
-0,69%
7.15
DIMAND
+0,61%
8.2
EVR
+0,68%
1.485
NOVAL
+0,43%
2.355
OPTIMA
-0,78%
12.8
TITC
+1,20%
42
ΑΑΑΚ
0,00%
4.8
ΑΒΑΞ
-0,11%
1.798
ΑΒΕ
+0,64%
0.469
ΑΔΜΗΕ
+2,54%
2.83
ΑΚΡΙΤ
0,00%
0.8
ΑΛΜΥ
-3,50%
4.135
ΑΛΦΑ
+1,73%
1.73
ΑΝΔΡΟ
-0,31%
6.4
ΑΡΑΙΓ
+0,10%
10.24
ΑΣΚΟ
+0,63%
3.2
ΑΣΤΑΚ
-2,19%
7.14
ΑΤΕΚ
+9,32%
0.645
ΑΤΡΑΣΤ
0,00%
8.78
ΑΤΤ
-0,76%
0.784
ΑΤΤΙΚΑ
+0,45%
2.23
ΒΙΟ
+1,40%
5.79
ΒΙΟΚΑ
+0,77%
1.96
ΒΙΟΣΚ
+1,28%
1.58
ΒΙΟΤ
0,00%
0.25
ΒΙΣ
0,00%
0.144
ΒΟΣΥΣ
0,00%
2.2
ΓΕΒΚΑ
-2,39%
1.43
ΓΕΚΤΕΡΝΑ
-0,22%
18.36
ΔΑΑ
+1,46%
8.218
ΔΑΙΟΣ
0,00%
3.44
ΔΕΗ
+2,03%
12.54
ΔΟΜΙΚ
-0,67%
2.975
ΔΟΥΡΟ
0,00%
0.25
ΔΡΟΜΕ
+1,55%
0.327
ΕΒΡΟΦ
-3,08%
1.89
ΕΕΕ
0,00%
32.22
ΕΚΤΕΡ
+0,78%
1.81
ΕΛΒΕ
-1,21%
4.9
ΕΛΙΝ
-0,88%
2.25
ΕΛΛ
-0,68%
14.6
ΕΛΛΑΚΤΩΡ
0,00%
2.2
ΕΛΠΕ
+0,26%
7.7
ΕΛΣΤΡ
+0,96%
2.1
ΕΛΤΟΝ
+1,28%
1.904
ΕΛΧΑ
+3,75%
2.215
ΕΠΙΛΚ
0,00%
0.132
ΕΣΥΜΒ
-1,65%
1.19
ΕΤΕ
+1,35%
8.128
ΕΥΑΠΣ
+0,30%
3.39
ΕΥΔΑΠ
+0,51%
5.97
ΕΥΡΩΒ
+0,30%
2.34
ΕΧΑΕ
-1,06%
4.67
ΙΑΤΡ
+1,87%
1.635
ΙΚΤΙΝ
+0,55%
0.3655
ΙΛΥΔΑ
+0,83%
1.83
ΙΝΚΑΤ
+0,11%
4.7
ΙΝΚΑΤΔ
-21,05%
0.0165
ΙΝΛΙΦ
+0,88%
4.6
ΙΝΛΟΤ
-0,92%
1.076
ΙΝΤΕΚ
+0,17%
6.06
ΙΝΤΕΤ
-2,48%
1.18
ΙΝΤΚΑ
0,00%
3.13
ΚΑΡΕΛ
0,00%
350
ΚΕΚΡ
+0,37%
1.355
ΚΕΠΕΝ
0,00%
1.74
ΚΟΡΔΕ
-0,21%
0.465
ΚΟΥΑΛ
+1,27%
1.438
ΚΟΥΕΣ
+1,98%
6.17
ΚΡΙ
+0,63%
15.9
ΚΤΗΛΑ
0,00%
1.85
ΚΥΡΙΟ
0,00%
1.02
ΛΑΒΙ
+0,90%
0.787
ΛΑΜΔΑ
+0,85%
7.16
ΛΑΜΨΑ
0,00%
37.2
ΛΑΝΑΚ
-3,64%
1.06
ΛΕΒΚ
0,00%
0.274
ΛΕΒΠ
0,00%
0.27
ΛΟΓΟΣ
+1,88%
1.63
ΛΟΥΛΗ
+0,34%
2.95
ΜΑΘΙΟ
0,00%
0.606
ΜΕΒΑ
-0,26%
3.88
ΜΕΝΤΙ
-2,13%
2.3
ΜΕΡΚΟ
0,00%
40
ΜΙΓ
-0,34%
2.94
ΜΙΝ
0,00%
0.51
ΜΟΗ
+0,67%
21.14
ΜΟΝΤΑ
-0,79%
3.75
ΜΟΤΟ
+3,04%
2.88
ΜΟΥΖΚ
0,00%
0.665
ΜΠΕΛΑ
-1,10%
25.2
ΜΠΛΕΚΕΔΡΟΣ
0,00%
3.76
ΜΠΡΙΚ
+0,46%
2.2
ΜΠΤΚ
0,00%
0.59
ΜΥΤΙΛ
+0,79%
33.08
ΝΑΚΑΣ
-0,65%
3.04
ΝΑΥΠ
-3,50%
0.772
ΞΥΛΚ
-0,34%
0.295
ΞΥΛΠ
0,00%
0.334
ΟΛΘ
+3,30%
28.2
ΟΛΠ
-0,17%
29.3
ΟΛΥΜΠ
-0,79%
2.52
ΟΠΑΠ
+0,38%
16
ΟΡΙΛΙΝΑ
+0,13%
0.8
ΟΤΕ
+0,62%
14.67
ΟΤΟΕΛ
-2,15%
10.9
ΠΑΙΡ
-0,45%
1.095
ΠΑΠ
-0,40%
2.52
ΠΕΙΡ
+2,14%
4.198
ΠΕΡΦ
+0,18%
5.65
ΠΕΤΡΟ
+0,97%
8.3
ΠΛΑΘ
-0,48%
4.145
ΠΛΑΚΡ
+2,13%
14.4
ΠΡΔ
+7,69%
0.28
ΠΡΕΜΙΑ
+0,66%
1.228
ΠΡΟΝΤΕΑ
0,00%
6.45
ΠΡΟΦ
-0,19%
5.28
ΡΕΒΟΙΛ
+0,59%
1.695
ΣΑΡ
0,00%
10.88
ΣΑΡΑΝ
0,00%
1.07
ΣΑΤΟΚ
0,00%
0.028
ΣΕΝΤΡ
0,00%
0.358
ΣΙΔΜΑ
-0,95%
1.57
ΣΠΕΙΣ
-0,34%
5.88
ΣΠΙ
-0,32%
0.63
ΣΠΥΡ
0,00%
0.151
ΤΕΝΕΡΓ
+0,10%
20.02
ΤΖΚΑ
-0,94%
1.585
ΤΡΑΣΤΟΡ
-0,81%
1.22
ΤΡΕΣΤΑΤΕΣ
-0,48%
1.648
ΥΑΛΚΟ
0,00%
0.162
ΦΛΕΞΟ
0,00%
8.05
ΦΡΙΓΟ
-3,81%
0.202
ΦΡΛΚ
-0,51%
3.94
ΧΑΙΔΕ
0,00%
0.6

Η νέα τάση στα κοκτέιλ θέλει πολλές στρώσεις και δυνατή εμφάνιση

Η νέα τάση στα κοκτέιλ αντλεί έμπνευση και ανοίγει… την όρεξη για ταξίδια. Οι μπάρμεν, σύμφωνα με τους New York Times, την αποκαλούν το φαινόμενο «φαχίτα», λόγω της ομοιότητας με το μεξικανικό φαγητό.

Όπως στο διάσημο πιάτο, έτσι και στα σύγχρονα κοκτέιλ απαιτούνται ποικιλία χρωμάτων και πολλά διαφορετικά υλικά για να γίνει τέλειο το τελικό αποτέλεσμα.

Την ώρα που ένα εντυπωσιακό κοκτέιλ ταξιδεύει πάνω σε έναν δίσκο μέσα στον χώρο, εμπνέει πολλές ακόμη παραγγελίες του ίδιου ποτού. Τα αγαπημένα «φαχίτας» των τελευταίων ετών περιλαμβάνουν Μαρτίνι εσπρέσο, κάθε είδους μπλε κοκτέιλ και κάθε ποτό με φωτιά.

Αυτό, όμως, που κάνει τα κοκτέιλ της νέας εποχής πραγματικά ιδιαίτερα είναι οι πολύχρωμες στρώσεις που διαθέτουν. Σε ένα στρωματοποιημένο κοκτέιλ, τα διάφορα υγρά συστατικά «κάθονται» σε ξεχωριστές στρώσεις, δίνοντας στο ποτό μια ριγέ ή ακόμα και όμπρε εμφάνιση.

Και για όλα αυτά ευθύνεται το… Instagram. Κάθε ποτό, κάθε δημιουργία, πρέπει, εκτός από το να είναι γευστική, να δείχνει και έτσι. Δεν αρκεί να περιμένει ο πελάτης να του ικανοποιήσει τον ουρανίσκο, πρέπει να τον βοηθήσεις να εντυπωσιαστεί πρώτα από τη φωτογραφία στα social media.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Shyam Gowry (@shyamgowry)

«Με την αύξηση των ανθρώπων που φωτογραφίζουν τα ποτά και τα δημοσιεύουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπάρχει η αισθητική έλξη», δήλωσε ο Conrad Hayes, διευθυντής ποτών στο μπαρ Ottava του Μπρούκλιν. Το τρέχον μενού του περιλαμβάνει το Cruella de Vil, ένα ποτό με ρούμι που σερβίρεται πάνω σε θρυμματισμένο πάγο, με επιστέγασμα ένα κατακόκκινο στρώμα Lambrusco.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να γίνει ένα κοκτέιλ στρωματοποιημένο: να βάλεις συστατικά που επιπλέουν (float) ή που βυθίζονται (sinker). H μία τεχνική αφορά λωρίδα υγρού -κρασί, αλκοόλ ή χυμού-, που εμφανίζεται στην επιφάνεια ενός ολοκληρωμένου ποτού. Και η δεύτερη, ένα υγρό που μπαίνει τελευταίο στο κοκτέιλ, αλλά βυθίζεται στον πάτο του ποτηριού.

Και στις δύο περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό -ένας σημαντικός λόγος που τα ποτά είναι δημοφιλή σε αυτήν την «οπτική» εποχή, όπου η εμφάνιση ενός κοκτέιλ είναι σχεδόν εξίσου σημαντική με τη γεύση του.

Η ιδέα, βέβαια, δεν είναι καινούργια. Πριν από την ποτοαπαγόρευση ακόμα, υπήρχε ένα δημοφιλές ποτό που ονομαζόταν Pousse Café και είχε πολλές στρώσεις.

Όπως και το New York Sour, ένα ποτό από τα μέσα του 20ού αιώνα, του οποίου η δημοτικότητα έχει ανακάμψει τα τελευταία 20 χρόνια, και είναι ουσιαστικά ένα whiskey sour με ένα float από ξηρό κόκκινο κρασί. Το πιο διάσημο ποτό με βύθιση είναι ίσως το Tequila Sunrise, στο οποίο η κόκκινη γρεναδίνη βυθίζεται κάτω από ένα μείγμα τεκίλας και χυμού πορτοκαλιού, δίνοντας στο ποτό το γραφικό αποτέλεσμα που υπονοεί το όνομά του.

Google News icon
Ακολουθήστε το Powergame.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη οικονομική ενημέρωση!