Γ.Δ.
1618.16 +0,04%
ACAG
-0,32%
6.16
AEM
+0,35%
4.545
AKTR
-0,55%
5.45
BOCHGR
-1,11%
5.34
CENER
+0,32%
9.5
CNLCAP
0,00%
7.25
DIMAND
+0,49%
8.24
EVR
+0,58%
1.745
NOVAL
+0,20%
2.54
OPTIMA
-0,43%
14.04
TITC
-0,83%
41.65
ΑΑΑΚ
0,00%
5
ΑΒΑΞ
+2,27%
2.25
ΑΒΕ
-3,60%
0.429
ΑΔΜΗΕ
-0,18%
2.815
ΑΚΡΙΤ
0,00%
0.75
ΑΛΜΥ
+1,29%
4.31
ΑΛΦΑ
+1,34%
1.89
ΑΝΔΡΟ
-0,31%
6.5
ΑΡΑΙΓ
+1,51%
11.4
ΑΣΚΟ
+0,63%
3.22
ΑΣΤΑΚ
-0,27%
7.28
ΑΤΕΚ
+2,72%
1.51
ΑΤΡΑΣΤ
0,00%
8.68
ΑΤΤ
-0,57%
0.698
ΑΤΤΙΚΑ
-1,64%
2.4
ΒΙΟ
-0,17%
5.83
ΒΙΟΚΑ
-0,26%
1.925
ΒΙΟΣΚ
-0,64%
1.55
ΒΙΟΤ
0,00%
0.27
ΒΙΣ
0,00%
0.144
ΒΟΣΥΣ
+3,33%
2.48
ΓΕΒΚΑ
-0,63%
1.57
ΓΕΚΤΕΡΝΑ
0,00%
18.9
ΔΑΑ
-1,05%
8.312
ΔΑΙΟΣ
0,00%
3.42
ΔΕΗ
-0,67%
13.33
ΔΟΜΙΚ
-0,35%
2.82
ΔΟΥΡΟ
0,00%
0.25
ΔΡΟΜΕ
+4,11%
0.38
ΕΒΡΟΦ
+1,30%
1.955
ΕΕΕ
-0,76%
39.2
ΕΚΤΕΡ
-3,96%
2.06
ΕΛΒΕ
+2,80%
5.5
ΕΛΙΝ
-0,91%
2.18
ΕΛΛ
-1,33%
14.8
ΕΛΛΑΚΤΩΡ
-2,37%
2.265
ΕΛΠΕ
+0,82%
8.04
ΕΛΣΤΡ
+2,11%
2.42
ΕΛΤΟΝ
+0,87%
1.858
ΕΛΧΑ
-0,46%
2.165
ΕΠΙΛΚ
0,00%
0.132
ΕΣΥΜΒ
-1,75%
1.125
ΕΤΕ
+1,50%
8.648
ΕΥΑΠΣ
+0,29%
3.45
ΕΥΔΑΠ
+0,33%
6.06
ΕΥΡΩΒ
-0,72%
2.484
ΕΧΑΕ
-1,00%
4.95
ΙΑΤΡ
-0,49%
2.05
ΙΚΤΙΝ
-1,10%
0.36
ΙΛΥΔΑ
+0,86%
1.765
ΙΝΛΙΦ
-0,21%
4.85
ΙΝΛΟΤ
-1,65%
1.072
ΙΝΤΕΚ
0,00%
5.9
ΙΝΤΕΤ
-2,18%
1.12
ΙΝΤΚΑ
-1,52%
3.23
ΚΑΡΕΛ
0,00%
326
ΚΕΚΡ
-3,41%
1.275
ΚΕΠΕΝ
0,00%
1.94
ΚΟΡΔΕ
+1,77%
0.459
ΚΟΥΑΛ
-1,95%
1.31
ΚΟΥΕΣ
+0,64%
6.3
ΚΡΙ
-0,60%
16.5
ΚΤΗΛΑ
-1,00%
1.98
ΚΥΡΙΟ
+0,49%
1.02
ΛΑΒΙ
-0,73%
0.812
ΛΑΜΔΑ
-0,14%
6.99
ΛΑΜΨΑ
0,00%
37
ΛΑΝΑΚ
+4,76%
1.1
ΛΕΒΚ
0,00%
0.23
ΛΕΒΠ
+4,42%
0.236
ΛΟΓΟΣ
0,00%
1.75
ΛΟΥΛΗ
-0,29%
3.4
ΜΑΘΙΟ
0,00%
0.802
ΜΕΒΑ
+1,53%
3.98
ΜΕΝΤΙ
-2,17%
2.25
ΜΕΡΚΟ
+3,13%
39.6
ΜΙΓ
0,00%
2.865
ΜΙΝ
0,00%
0.492
ΜΟΗ
+0,36%
22.4
ΜΟΝΤΑ
-0,53%
3.78
ΜΟΤΟ
-0,18%
2.825
ΜΟΥΖΚ
0,00%
0.63
ΜΠΕΛΑ
+0,36%
27.94
ΜΠΛΕΚΕΔΡΟΣ
0,00%
3.81
ΜΠΡΙΚ
-0,82%
2.42
ΜΠΤΚ
+5,13%
0.615
ΜΥΤΙΛ
+1,71%
36.96
ΝΑΚΑΣ
-1,88%
3.14
ΝΑΥΠ
+0,49%
0.828
ΞΥΛΚ
-1,87%
0.262
ΞΥΛΠ
+10,00%
0.396
ΟΛΘ
+1,79%
28.5
ΟΛΠ
+1,36%
33.65
ΟΛΥΜΠ
0,00%
2.6
ΟΠΑΠ
-1,44%
17.14
ΟΡΙΛΙΝΑ
-1,23%
0.8
ΟΤΕ
-0,40%
15
ΟΤΟΕΛ
-0,36%
11.06
ΠΑΙΡ
-4,29%
1.005
ΠΑΠ
-1,14%
2.61
ΠΕΙΡ
+1,26%
4.808
ΠΕΡΦ
-1,28%
5.4
ΠΕΤΡΟ
-0,99%
8
ΠΛΑΘ
-0,25%
4.05
ΠΛΑΚΡ
0,00%
15.2
ΠΡΔ
-0,76%
0.262
ΠΡΕΜΙΑ
-0,16%
1.28
ΠΡΟΝΤΕΑ
-4,10%
5.85
ΠΡΟΦ
+1,74%
5.27
ΡΕΒΟΙΛ
-0,28%
1.755
ΣΑΡ
-1,72%
12.58
ΣΑΡΑΝ
0,00%
1.07
ΣΑΤΟΚ
0,00%
0.028
ΣΕΝΤΡ
0,00%
0.354
ΣΙΔΜΑ
-0,63%
1.565
ΣΠΕΙΣ
-1,40%
5.64
ΣΠΙ
+4,65%
0.63
ΣΠΥΡ
0,00%
0.151
ΤΕΝΕΡΓ
0,00%
20
ΤΖΚΑ
0,00%
1.48
ΤΡΑΣΤΟΡ
0,00%
1.3
ΤΡΕΣΤΑΤΕΣ
-0,95%
1.662
ΥΑΛΚΟ
0,00%
0.162
ΦΛΕΞΟ
0,00%
7.7
ΦΡΙΓΟ
+9,17%
0.238
ΦΡΛΚ
-1,27%
4.28
ΧΑΙΔΕ
+1,27%
0.8

Η νέα τάση στα κοκτέιλ θέλει πολλές στρώσεις και δυνατή εμφάνιση

Η νέα τάση στα κοκτέιλ αντλεί έμπνευση και ανοίγει… την όρεξη για ταξίδια. Οι μπάρμεν, σύμφωνα με τους New York Times, την αποκαλούν το φαινόμενο «φαχίτα», λόγω της ομοιότητας με το μεξικανικό φαγητό.

Όπως στο διάσημο πιάτο, έτσι και στα σύγχρονα κοκτέιλ απαιτούνται ποικιλία χρωμάτων και πολλά διαφορετικά υλικά για να γίνει τέλειο το τελικό αποτέλεσμα.

Την ώρα που ένα εντυπωσιακό κοκτέιλ ταξιδεύει πάνω σε έναν δίσκο μέσα στον χώρο, εμπνέει πολλές ακόμη παραγγελίες του ίδιου ποτού. Τα αγαπημένα «φαχίτας» των τελευταίων ετών περιλαμβάνουν Μαρτίνι εσπρέσο, κάθε είδους μπλε κοκτέιλ και κάθε ποτό με φωτιά.

Αυτό, όμως, που κάνει τα κοκτέιλ της νέας εποχής πραγματικά ιδιαίτερα είναι οι πολύχρωμες στρώσεις που διαθέτουν. Σε ένα στρωματοποιημένο κοκτέιλ, τα διάφορα υγρά συστατικά «κάθονται» σε ξεχωριστές στρώσεις, δίνοντας στο ποτό μια ριγέ ή ακόμα και όμπρε εμφάνιση.

Και για όλα αυτά ευθύνεται το… Instagram. Κάθε ποτό, κάθε δημιουργία, πρέπει, εκτός από το να είναι γευστική, να δείχνει και έτσι. Δεν αρκεί να περιμένει ο πελάτης να του ικανοποιήσει τον ουρανίσκο, πρέπει να τον βοηθήσεις να εντυπωσιαστεί πρώτα από τη φωτογραφία στα social media.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Shyam Gowry (@shyamgowry)

«Με την αύξηση των ανθρώπων που φωτογραφίζουν τα ποτά και τα δημοσιεύουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπάρχει η αισθητική έλξη», δήλωσε ο Conrad Hayes, διευθυντής ποτών στο μπαρ Ottava του Μπρούκλιν. Το τρέχον μενού του περιλαμβάνει το Cruella de Vil, ένα ποτό με ρούμι που σερβίρεται πάνω σε θρυμματισμένο πάγο, με επιστέγασμα ένα κατακόκκινο στρώμα Lambrusco.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να γίνει ένα κοκτέιλ στρωματοποιημένο: να βάλεις συστατικά που επιπλέουν (float) ή που βυθίζονται (sinker). H μία τεχνική αφορά λωρίδα υγρού -κρασί, αλκοόλ ή χυμού-, που εμφανίζεται στην επιφάνεια ενός ολοκληρωμένου ποτού. Και η δεύτερη, ένα υγρό που μπαίνει τελευταίο στο κοκτέιλ, αλλά βυθίζεται στον πάτο του ποτηριού.

Και στις δύο περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό -ένας σημαντικός λόγος που τα ποτά είναι δημοφιλή σε αυτήν την «οπτική» εποχή, όπου η εμφάνιση ενός κοκτέιλ είναι σχεδόν εξίσου σημαντική με τη γεύση του.

Η ιδέα, βέβαια, δεν είναι καινούργια. Πριν από την ποτοαπαγόρευση ακόμα, υπήρχε ένα δημοφιλές ποτό που ονομαζόταν Pousse Café και είχε πολλές στρώσεις.

Όπως και το New York Sour, ένα ποτό από τα μέσα του 20ού αιώνα, του οποίου η δημοτικότητα έχει ανακάμψει τα τελευταία 20 χρόνια, και είναι ουσιαστικά ένα whiskey sour με ένα float από ξηρό κόκκινο κρασί. Το πιο διάσημο ποτό με βύθιση είναι ίσως το Tequila Sunrise, στο οποίο η κόκκινη γρεναδίνη βυθίζεται κάτω από ένα μείγμα τεκίλας και χυμού πορτοκαλιού, δίνοντας στο ποτό το γραφικό αποτέλεσμα που υπονοεί το όνομά του.

Google News icon
Ακολουθήστε το Powergame.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη οικονομική ενημέρωση!