Γ.Δ.
1618.16 +0,04%
ACAG
-0,32%
6.16
AEM
+0,35%
4.545
AKTR
-0,55%
5.45
BOCHGR
-1,11%
5.34
CENER
+0,32%
9.5
CNLCAP
0,00%
7.25
DIMAND
+0,49%
8.24
EVR
+0,58%
1.745
NOVAL
+0,20%
2.54
OPTIMA
-0,43%
14.04
TITC
-0,83%
41.65
ΑΑΑΚ
0,00%
5
ΑΒΑΞ
+2,27%
2.25
ΑΒΕ
-3,60%
0.429
ΑΔΜΗΕ
-0,18%
2.815
ΑΚΡΙΤ
0,00%
0.75
ΑΛΜΥ
+1,29%
4.31
ΑΛΦΑ
+1,34%
1.89
ΑΝΔΡΟ
-0,31%
6.5
ΑΡΑΙΓ
+1,51%
11.4
ΑΣΚΟ
+0,63%
3.22
ΑΣΤΑΚ
-0,27%
7.28
ΑΤΕΚ
+2,72%
1.51
ΑΤΡΑΣΤ
0,00%
8.68
ΑΤΤ
-0,57%
0.698
ΑΤΤΙΚΑ
-1,64%
2.4
ΒΙΟ
-0,17%
5.83
ΒΙΟΚΑ
-0,26%
1.925
ΒΙΟΣΚ
-0,64%
1.55
ΒΙΟΤ
0,00%
0.27
ΒΙΣ
0,00%
0.144
ΒΟΣΥΣ
+3,33%
2.48
ΓΕΒΚΑ
-0,63%
1.57
ΓΕΚΤΕΡΝΑ
0,00%
18.9
ΔΑΑ
-1,05%
8.312
ΔΑΙΟΣ
0,00%
3.42
ΔΕΗ
-0,67%
13.33
ΔΟΜΙΚ
-0,35%
2.82
ΔΟΥΡΟ
0,00%
0.25
ΔΡΟΜΕ
+4,11%
0.38
ΕΒΡΟΦ
+1,30%
1.955
ΕΕΕ
-0,76%
39.2
ΕΚΤΕΡ
-3,96%
2.06
ΕΛΒΕ
+2,80%
5.5
ΕΛΙΝ
-0,91%
2.18
ΕΛΛ
-1,33%
14.8
ΕΛΛΑΚΤΩΡ
-2,37%
2.265
ΕΛΠΕ
+0,82%
8.04
ΕΛΣΤΡ
+2,11%
2.42
ΕΛΤΟΝ
+0,87%
1.858
ΕΛΧΑ
-0,46%
2.165
ΕΠΙΛΚ
0,00%
0.132
ΕΣΥΜΒ
-1,75%
1.125
ΕΤΕ
+1,50%
8.648
ΕΥΑΠΣ
+0,29%
3.45
ΕΥΔΑΠ
+0,33%
6.06
ΕΥΡΩΒ
-0,72%
2.484
ΕΧΑΕ
-1,00%
4.95
ΙΑΤΡ
-0,49%
2.05
ΙΚΤΙΝ
-1,10%
0.36
ΙΛΥΔΑ
+0,86%
1.765
ΙΝΛΙΦ
-0,21%
4.85
ΙΝΛΟΤ
-1,65%
1.072
ΙΝΤΕΚ
0,00%
5.9
ΙΝΤΕΤ
-2,18%
1.12
ΙΝΤΚΑ
-1,52%
3.23
ΚΑΡΕΛ
0,00%
326
ΚΕΚΡ
-3,41%
1.275
ΚΕΠΕΝ
0,00%
1.94
ΚΟΡΔΕ
+1,77%
0.459
ΚΟΥΑΛ
-1,95%
1.31
ΚΟΥΕΣ
+0,64%
6.3
ΚΡΙ
-0,60%
16.5
ΚΤΗΛΑ
-1,00%
1.98
ΚΥΡΙΟ
+0,49%
1.02
ΛΑΒΙ
-0,73%
0.812
ΛΑΜΔΑ
-0,14%
6.99
ΛΑΜΨΑ
0,00%
37
ΛΑΝΑΚ
+4,76%
1.1
ΛΕΒΚ
0,00%
0.23
ΛΕΒΠ
+4,42%
0.236
ΛΟΓΟΣ
0,00%
1.75
ΛΟΥΛΗ
-0,29%
3.4
ΜΑΘΙΟ
0,00%
0.802
ΜΕΒΑ
+1,53%
3.98
ΜΕΝΤΙ
-2,17%
2.25
ΜΕΡΚΟ
+3,13%
39.6
ΜΙΓ
0,00%
2.865
ΜΙΝ
0,00%
0.492
ΜΟΗ
+0,36%
22.4
ΜΟΝΤΑ
-0,53%
3.78
ΜΟΤΟ
-0,18%
2.825
ΜΟΥΖΚ
0,00%
0.63
ΜΠΕΛΑ
+0,36%
27.94
ΜΠΛΕΚΕΔΡΟΣ
0,00%
3.81
ΜΠΡΙΚ
-0,82%
2.42
ΜΠΤΚ
+5,13%
0.615
ΜΥΤΙΛ
+1,71%
36.96
ΝΑΚΑΣ
-1,88%
3.14
ΝΑΥΠ
+0,49%
0.828
ΞΥΛΚ
-1,87%
0.262
ΞΥΛΠ
+10,00%
0.396
ΟΛΘ
+1,79%
28.5
ΟΛΠ
+1,36%
33.65
ΟΛΥΜΠ
0,00%
2.6
ΟΠΑΠ
-1,44%
17.14
ΟΡΙΛΙΝΑ
-1,23%
0.8
ΟΤΕ
-0,40%
15
ΟΤΟΕΛ
-0,36%
11.06
ΠΑΙΡ
-4,29%
1.005
ΠΑΠ
-1,14%
2.61
ΠΕΙΡ
+1,26%
4.808
ΠΕΡΦ
-1,28%
5.4
ΠΕΤΡΟ
-0,99%
8
ΠΛΑΘ
-0,25%
4.05
ΠΛΑΚΡ
0,00%
15.2
ΠΡΔ
-0,76%
0.262
ΠΡΕΜΙΑ
-0,16%
1.28
ΠΡΟΝΤΕΑ
-4,10%
5.85
ΠΡΟΦ
+1,74%
5.27
ΡΕΒΟΙΛ
-0,28%
1.755
ΣΑΡ
-1,72%
12.58
ΣΑΡΑΝ
0,00%
1.07
ΣΑΤΟΚ
0,00%
0.028
ΣΕΝΤΡ
0,00%
0.354
ΣΙΔΜΑ
-0,63%
1.565
ΣΠΕΙΣ
-1,40%
5.64
ΣΠΙ
+4,65%
0.63
ΣΠΥΡ
0,00%
0.151
ΤΕΝΕΡΓ
0,00%
20
ΤΖΚΑ
0,00%
1.48
ΤΡΑΣΤΟΡ
0,00%
1.3
ΤΡΕΣΤΑΤΕΣ
-0,95%
1.662
ΥΑΛΚΟ
0,00%
0.162
ΦΛΕΞΟ
0,00%
7.7
ΦΡΙΓΟ
+9,17%
0.238
ΦΡΛΚ
-1,27%
4.28
ΧΑΙΔΕ
+1,27%
0.8

O Μισέλ Ρου κλείνει το Le Gavroche – Τι τον οδήγησε στο λουκέτο

Λουκέτο βάζει έπειτα από 56 χρόνια το διάσημο εστιατόριο «Le Gavroche» στο Λονδίνο. Η επιτομή της γαλλικής κουζίνας, το μέρος που έχουν φάει όλες οι διασημότητες που επισκέφθηκαν το Ηνωμένο Βασίλειο, το εστιατόριο που δεν απογοήτευσε ποτέ κανέναν, ήρθε η ώρα να κλείσει.

Ο σεφ Μισέλ Ρου, ο γιος του σούπερ σταρ της γαλλικής γαστρονομίας Άλμπερ, ο οποίος άνοιξε το «Le Gavroche» μαζί με τον αδελφό του το 1967, ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής την απόφασή του.

Σε συνέντευξή του και παράλληλα στα social media, o Μισέλ Ρου εξήγησε ότι είναι πια κουρασμένος και ήρθε η ώρα να αποχωριστεί την κουζίνα του πρώτου εστιατορίου στο Ηνωμένο Βασίλειο που κατέκτησε αστέρι Michelin. O σεφ, που κρατούσε τα ηνία του μαγαζιού εδώ και πολλά χρόνια, ανέφερε ότι έχει «ανάμεικτα συναισθήματα», αλλά το όνομα του εστιατορίου θα συνεχίσει να ζει.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Michel Roux Jr (@michel_roux_jr)

«Η απόφαση αυτή δεν ελήφθη ελαφρά τη καρδία. Το “Le Gavroche” σημαίνει τόσα πολλά, όχι μόνο για μένα και την οικογένειά μου, αλλά και για την ευρύτερη ομάδα του “Le Gavroche” και για εσάς, τους επισκέπτες μας, που γίνατε η οικογένειά μας τόσα χρόνια», έγραψε ο ίδιος.

Όπως αναφέρει το ΒΒC, το «Le Gavroche» διεύθυνε ο Μισέλ Ρου από το 1991 και είχε καταφέρει να κερδίσει δύο αστέρια Michelin.

Συγκινητική η ανάρτηση για το κλείσιμο του «Le Gavroche»

«Πάντα αισθανόμουν ότι αν το “Le Gavroche” κλείσει ποτέ, πρέπει να κλείσει ενώ είναι στην κορυφή», αναφέρει μεταξύ άλλων ο ιδιοκτήτης του και συνεχίζει: «Το “Le Gavroche” είναι πλήρως κλεισμένο, κάθε εβδομάδα, αλλά γνωρίζω εδώ και καιρό ότι πρέπει να βρω χρόνο για μια καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, ώστε να μπορώ να περνάω περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μου και με τα άλλα επιχειρηματικά μου εγχειρήματα».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Michel Roux Jr (@michel_roux_jr)

Ο σεφ τόνισε επίσης τις δυσκολίες που συνδέονται με την πανδημία Covid και το Brexit, που «έχουν προκαλέσει προβλήματα όσον αφορά τις προμήθειες, το προσωπικό και τα κόστη».

Ο Μισέλ Ρου Τζούνιορ ανακοίνωσε «μια σειρά από εορταστικά δείπνα», που θα ξεκινήσουν τον Νοέμβριο και θα τελειώσουν με το κλείσιμο του εστιατορίου τον Ιανουάριο.

Η ιστορία του «Le Gavroche»

Γνωστό ως «το τελευταίο προπύργιο στο Λονδίνο όσον αφορά τη γαλλική κουζίνα», το «Le Gavroche» έχει γίνει θεσμός σε όλη την Αγγλία, καθώς είναι αναγνωρισμένο για τη γαστρονομική του αριστεία και την απαράμιλλη προσοχή των εργαζομένων του στη λεπτομέρεια.

Εκτός από τα αστέρια Michelin, στο εστιατόριο έχουν απονεμηθεί διακρίσεις από κριτικούς όλου του κόσμου και έχει συμπεριληφθεί πολλές φορές στη λίστα με τα καλύτερα εστιατόρια διεθνώς.

Όταν άνοιξε πριν από 50 χρόνια, η γαστρονομική σκηνή του Λονδίνου ήταν σχεδόν ανύπαρκτη σε παγκόσμια κλίμακα. Σήμερα το Λονδίνο είναι ηγέτης του κλάδου, ένας φάρος γαστρονομικών ταλέντων και διεθνούς γαστρονομίας -επηρεασμένο σε μεγάλο βαθμό από το «Le Gavroche», το οποίο ενθάρρυνε την απαιτητική εστίαση και προσέλκυσε διεθνώς αναγνωρισμένους σεφ στην κουζίνα του.

Με την πάροδο των ετών, σεφ όπως οι Gordon Ramsay, Marco Pierre White, Marcus Wareing, Pierre Koffman, Monica Galetti, Jun Tanaka, Bryn Williams, Stephen Terry, Rowley Leigh, Paul Rankin και Brian Maule κέρδισαν τα προσόντα τους στην κουζίνα του Le Gavroche, πριν συνεχίσουν να συνεισφέρουν τα δικά τους στην παγκόσμια πρωτεύουσα του φαγητού.

Η κληρονομιά του χώρου δεν περιορίζεται μόνο στην κουζίνα του «Le Gavroche». Το 1984 ο Μισέλ και ο Άμπερτ ίδρυσαν την υποτροφία Roux. Τώρα, υπό τη συν-προεδρία των γιων τους, ο μαγειρικός διαγωνισμός έχει σχεδιαστεί για να επιτρέψει σε μια νέα γενιά εξαιρετικών Βρετανών σεφ να εκπαιδευτούν στα μεγαλύτερα εστιατόρια σε όλο τον κόσμο.

Μέχρι σήμερα οι νικητές του διαγωνισμού λαμβάνουν μια τρίμηνη υποτροφία σε οποιοδήποτε εστιατόριο τριών αστέρων Michelin στον κόσμο, με όλα τα έξοδα πληρωμένα, καθώς και μια ισόβια υποστήριξη από την οικογένεια Roux και το δίκτυο των προηγούμενων υποτρόφων Roux.

Google News icon
Ακολουθήστε το Powergame.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη οικονομική ενημέρωση!