THEPOWERGAME
Παραλία με βότσαλα, παραλία με άμμο, με γαλαζοπράσινα νερά, με μοναδική θέα και βυθό που εντυπωσιάζει. Η Ελλάδα είναι γεμάτη με αμμουδιές που έχουν φανατικούς θαυμαστές, με παραλίες απόμερες, με κάποιες που είναι δύσκολο να τις προσεγγίσεις και άλλες που είναι ιδανικές για οικογένειες και μικρά παιδιά.
Υπάρχει όμως μόνο μία παραλία που έχει τη μοναδική φυσική «ικανότητα» να αλλάζει σχήμα και να μη μοιάζει ποτέ η ίδια.
Η σπάνια ομορφιά της Μύτης
Στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής υπάρχει αυτό το μικρό θαύμα! Η Μύτη, περιοχή που πήρε το όνομά της από το φυσικό της σχήμα, φιλοξενεί ένα σπάνιο φαινόμενο και συγκεντρώνει κάθε χρόνο δεκάδες επισκέπτες.
Η εντυπωσιακή παραλία είναι στην ουσία μια χερσαία προεξοχή που μοιάζει με γλώσσα. Είναι η τρίτη και λιγότερο γνωστή παραλία στο Ποσείδι και βρίσκεται μπροστά από τον φάρο του ακρωτηρίου.
Πρόκειται για ένα φυσικό φαινόμενο εναπόθεσης άμμου στο ακρωτήρι και είναι μοναδικής ομορφιάς.
Η συγκεκριμένη γλώσσα ξηράς τον χειμώνα καλύπτεται από τα ταραγμένα νερά του Θερμαϊκού και εξαφανίζεται, σε αντίθεση με το καλοκαίρι, που τα νερά γαληνεύουν και αποσύρονται, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται μια φανταστική ξανθιά χερσόνησος.
Το μήκος της παραλίας είναι 10 χλμ. και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, ένα μέρος της ή και ολόκληρη ξεπροβάλλει και είναι έτοιμη να δεχθεί τους επισκέπτες της. Πάντα με διαφορετικό σχήμα. Άλλοτε ευθεία λόγχη, άλλοτε δρεπανοειδής και άλλοτε σιγμοειδής.
Δεξιά και αριστερά της αναδεικνύονται δύο μαγευτικές παραλίες, με λευκή άμμο και τιρκουάζ κρυστάλλινα νερά.
Τα καιρικά παιχνίδια στο Ποσείδι είναι απίστευτα. Κάθε απόγευμα τραβιούνται τα νερά μακριά και η χερσόνησος πλαταίνει, ενώ το πρωί ένα μικρό παλιρροϊκό κύμα τη βρέχει ξανά.
Την ημέρα χαίρεσαι την κρυστάλλινη θάλασσα και τα παιχνίδια του ήλιου στη λευκή άμμο και το απόγευμα μπορείς να απολαύσεις ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, από τα ωραιότερα στην Ελλάδα.
Η παραλία Μύτη και η ιστορία της
Στο ακρωτήρι βρισκόταν ένας αρχαίος ναός προς τιμήν του Ποσειδώνα, ο οποίος μαρτυρά την ακμή των αρχαίων οικισμών κατά την περίοδο του δεύτερου ελληνικού αποικισμού τον 8ο αιώνα π.Χ. στη Χερσόνησο της Παλλήνης, όπως αναφέρεται η Χερσόνησος της Κασσάνδρας στην αρχαιότητα.
Ο ίδιος ο ναός επεκτείνεται και με άλλες αίθουσες κατά τη διάρκεια της αρχαϊκής και κλασικής εποχής. Στην ευρύτερη περιοχή του Ποσειδίου βρισκόταν μία από τις σημαντικότερες αρχαίες πόλεις της χερσονήσου, η Μένδη, η οποία ιδρύθηκε από Ευβοιώτες αποίκους και άκμασε κατά τον 5ο αιώνα π.Χ., αποτελώντας σημαντικό σύμμαχο της αρχαίας Αθήνας κατά τη διάρκεια της Αθηναϊκής συμμαχίας.
Όταν όμως στον Πελοποννησιακό Πόλεμο συμμάχησε με την αρχαία Σπάρτη, καταστράφηκε από τους Αθηναίους, ενώ μετά την κατάκτησή της από τον Φίλιππο τον Β’ η πόλη φαίνεται να παρακμάζει.