THEPOWERGAME
Tο Wave House δεν είναι απλώς ένα σπίτι δίπλα στο κύμα. Είναι το ίδιο το κύμα. Είναι ένα σπίτι εμπνευσμένο από τα κύματα και κατασκευασμένο ακριβώς για να τα θυμίζει.
Ο σπουδαίος αρχιτέκτονας Harry Gesner, o οποίος έφυγε από τη ζωή πρόσφατα, ονειρεύτηκε αυτό το σπίτι από την κίνηση των κυμάτων, τα οποία παρατηρούσε για ώρες. Μαζί με τον πρώτο ιδιοκτήτη του Cooper βρήκαν αυτόν τον μικρό όρμο στο Μαλιμπού, που ήταν ιδανικός για σερφ και έκαναν πράξη την ιδέα τους.
Το θρυλικό Wave House πωλήθηκε μόλις δύο εβδομάδες μετά την αγγελία του για ένα αστρονομικό ποσό. Η αρχική τιμή ήταν 27,5 εκατομμύρια δολάρια και τελικά κατάφερε να πιάσει 49,5 εκατ.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο αρχιτέκτονας το 1950 πέρασε δύο ημέρες κολυμπώντας στον κόλπο μπροστά από τον χώρο κατασκευής του σπιτιού, ετοιμάζοντας τα σχέδιά του πάνω στο πίσω μέρος της ιστιοσανίδας του.
Το κτίριο ολοκληρώθηκε το 1963, η δομή που προέκυψε από αυτήν την ασυνήθιστη πρακτική ήταν η κορυφογραμμή του κτιρίου να αποτελείται από ασταθείς κυματιστές στέγες που μοιάζουν με μια σειρά κυμάτων.
Ιστορικοί ένοικοι του Wave House
Το σπίτι των Cooper πέρασε στον Ρον Στιούαρτ τη δεκαετία του 1970 και ο ίδιος το πούλησε το 1987 στον θρυλικό παραγωγό Μο Ostin.
Ο τελευταίος είχε συνεργαστεί με σπουδαίους μουσικούς και συγκροτήματα όπως οι: Frank Sinatra, Jimi Hendrix, Joni Mitchell, The Who, Fleetwood Mac και Prince.
Ο παραγωγός πέθανε πέρυσι σε ηλικία 95 ετών και σιγά σιγά η περιουσία του πωλείται.
Η κατοικία, διαιρείται σε δύο διακριτά μέρη. Τρία μεγάλα δωμάτια μπροστά στον ωκεανό, μαζί με μια κυρίως σουίτα με υδρομασάζ και σάουνα μπροστά στην παραλία, αποτελούν τον κύριο χώρο, ενώ ένας ακόμα όροφος που διατείνεται σε όλο το πλάτος της ιδιοκτησίας είναι αφιερωμένος σε πέντε επιπλέον υπνοδωμάτια.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Το Wave House έγινε το εφαλτήριο για την αναρρίχηση του Harry Gesner σε επίπεδα διεθνούς αναγνώρισης, τραβώντας την προσοχή του Jørn Utzon, του Δανού αρχιτέκτονα που είναι πίσω από την εμβληματική Όπερα του Σίδνεϊ. Σύμφωνα με τον Zen Gesner, γιο του αρχιτέκτονα, ο Utzon επικοινώνησε προσωπικά με τον Harry Gesner εκθειάζοντας τον ευφυή σχεδιασμό της κατοικίας και αναγνωρίζοντας την επιρροή της στο αυστραλιανό τοπόσημο.