THEPOWERGAME
Στην αρχή κάθε νέας χρονιάς δεκάδες αναλυτές, διατροφολόγοι και σεφ προβλέπουν ποια θα είναι η νέα τάση στη διατροφή μας. Αν έπρεπε να βάλουμε μια λέξη πάνω πάνω στη λίστα για το 2023, αυτή σίγουρα θα ήταν το Regenivore.
Mε το περιβάλλον να ανεβαίνει πολύ ψηλά στη δημόσια σφαίρα, η διατροφή δεν θα μπορούσε να μην ακολουθήσει τις επιταγές της νέας εποχής.
Η καταστροφή του πλανήτη και η προσπάθεια να ανατραπεί η κατηφορική πορεία έχει ευαισθητοποιήσει εκατομμύρια πολιτών. Το Regenivore εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο τους νέους όρους του παιχνιδιού.
Η διατροφή πρέπει να ενεργεί αποτελεσματικά απέναντι στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος και στην αειφορία του πλανήτη, φροντίζοντας να καταναλώνουμε τροφές που προέρχονται από τη γεωργία και μειώνουν τις εκπομπές CO2.
O πολυβραβευμένος σεφ Mauro Colagreco του «Mirazur» (καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο το 2019) ανακηρύχθηκε πρεσβευτής Καλής Θελήσεως της UNESCO για τη Βιοποικιλότητα, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά.
Ο συγκεκριμένος τρόπος διατροφής βάζει τον άνθρωπο στο επίκεντρο. Τον άνθρωπο που τρέφεται με βάση όχι μόνο τα θέλω του και την υγεία του, αλλά και με γνώμονα την ηθική του.
Αξίες όπως η υγεία του εδάφους, τα δικαιώματα των εργαζομένων, ο αντίκτυπος των χημικών ουσιών στους εργαζομένους και η θεραπεία των ζώων στην αλυσίδα εφοδιασμού είναι καθοριστικές για την επιλογή της κατάλληλη τροφής.
Για τη βοήθεια των καταναλωτών υπάρχουν εφαρμογές που βοηθούν στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος από το φαγητό, όπως το Kuri, στη μείωση της οικιακής σπατάλης τροφίμων, όπως το Olio, και στη μείωση της σπατάλης τροφίμων από τις επιχειρήσεις, όπως το TooGoodToGo.