THEPOWERGAME
Η γαστρονομία ενός τόπου αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εμπειρίας που θέλει να αποκομίσει ο ταξιδιώτης από έναν προορισμό. Και αυτό το έχουν αντιληφθεί τα σύγχρονα ξενοδοχεία της χώρας, που δίνουν ιδιαίτερο βάρος στις γαστρονομικές τους παροχές, επενδύοντας σε συνεργασίες με αναγνωρισμένους chefs και φιλοξενώντας γαστρονομικές εκδηλώσεις.
Έτσι, φέτος τα μενού των νέων ξενοδοχειακών αφίξεων θα υπογράφει μια σειρά από γνωστούς και καταξιωμένους chefs, μεταξύ των οποίων και βραβευμένοι με αστέρια Michelin.
Γαστρονομία στο επίκεντρο με πρωταγωνιστή το Matsuhisa
Η γαστρονομία πρωταγωνιστεί στο νέο Avant Mar της Grivalia Hospitality στην Πάρο, που υποδέχεται τον διάσημο σεφ Nobu Matsuhisa για πρώτη φορά. Το διεθνές brand Matsuhisa αναλαμβάνει το fine dining εστιατόριο του ξενοδοχείου και υπόσχεται μια αυθεντική γαστρονομική εμπειρία, με Nobu-Style κουζίνα, που περιλαμβάνει γεύσεις από την Ιαπωνία με επιρροές από το Περού.
Η ελληνική κουζίνα κατέχει επίσης σημαντική θέση, με τον βραβευμένο executive chef Δημήτρη Κατσάνο να επιμελείται συνολικά το γαστρονομικό concept του Avant Mar. Δίπλα στο κύμα και με θέα το Αιγαίο, το all-day restaurant υπηρετεί τη γαστρονομική τάση του bistronomy.
Magma Resort Santorini: ένα γαστρονομικό ταξίδι με υπογραφή Michelin
Στο Magma Resort Santorini, μέλος της Unbound Collection by Hyatt, η διαμονή απογειώνεται στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, Magma by Spondi, που φέρει την υπογραφή του ομίλου Trastelis Group και του executive chef Arnaud Bignon, βραβευμένου με αστέρι Michelin. Το μενού αναδεικνύει τη γενναιοδωρία της κυκλαδίτικης γης και τα εποχιακά προϊόντα. Περιλαμβάνει signature dishes και άλλες εκλεκτές γαστρονομικές επιλογές, σε συνδυασμό πάντα με τα διάσημα κρασιά από την πλούσια αμπελοκαλλιέργεια του νησιού.
Το Katikies Mykonos υποδέχεται το Botrini’s Mykonos
Ο Όμιλος Katikies ανακοίνωσε τη γαστρονομική άφιξη του βραβευμένου με αστέρι Michelin αθηναϊκού ξενοδοχείου Botrini’s και στη Μύκονο. Πέρυσι είδαμε την ηχηρή συνεργασία μεταξύ του εμβληματικού Ξενοδοχειακού Ομίλου Katikies και του διάσημου Michelin-starred σεφ Έκτορα Μποτρίνι, που ανέλαβε τον ρόλο του executive chef όλων των εστιατορίων των ξενοδοχείων του ομίλου. Φέτος είναι η σειρά της Μυκόνου. Το πολυτελές Katikies Mykonos, λοιπόν, θα υποδεχθεί το ολοκαίνουριο Botrini’s Mykonos και πάνω από την παραλία του Αγίου Ιωάννη οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα πιάτα του διάσημου Ελληνοϊταλού σεφ Έκτορα Μποτρίνι, συνοδευόμενα από εξαιρετικές ελληνικές και διεθνείς ετικέτες κρασιού, υπό την επιμέλεια του Γιάννη Καρακάση MW (Master of Wine).
Συνεργασία με τον καταξιωμένο chef Σωτήρη Ευαγγέλου
Η MarBella Collection στην Κέρκυρα ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τον διάσημο και διεθνώς καταξιωμένο Έλληνα σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου. Η νέα συνεργασία με τη συλλογή MarBella Collection θα περιλαμβάνει τη δημιουργία και υπογραφή των νέων μενού στο γαστρονομικό εστιατόριο Apaggio του MarBella Nido και το fine dining εστιατόριο Pearl του MarBella Elix, με έμφαση στην καλή πρώτη ύλη. O Ευαγγέλου θα επιμεληθεί επίσης signature dishes σε όλα τα εστιατόρια της MarBella Collection και θα συμμετάσχει σε γαστρονομικές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2023.
Εν τω μεταξύ, για 3η χρονιά τα εστιατόρια των ξενοδοχείων της MarBella Collection θα φιλοξενήσουν τη διοργάνωση Greek Chefs Abroad, με γνωστούς Έλληνες σεφ του εξωτερικού να παρουσιάζουν τα πιάτα τους, με μια ιδιαίτερη θεματική «Γεύσεις από 5 Ηπείρους». Ο Έλληνας σεφ Νίκος Μολυβιάτης θα είναι ο πρώτος της σειράς, ξεκινώντας τον Ιούνιο. Πρώην επικεφαλής σεφ στο Kiln του Soho (που ανακηρύχθηκε καλύτερο εστιατόριο στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2018, ενώ βρισκόταν υπό την επίβλεψή του), ο Νίκος εργάζεται τώρα στον όμιλο Pachamama μαζί με τον John Skotidas, που συμμετείχε στο Greek Chefs Abroad το 2022.
Το Pere Ubu της Γλυφάδας στο Kalesma Mykonos
Η περσινή άφιξη του ξενοδοχείου Kalesma Mykonos στο «νησί των ανέμων» συνοδεύτηκε από τη συνεργασία του με το γνωστό αθηναϊκό εστιατόριο Pere Ubu, με την υπογραφή του σεφ Κώστα Τσίγκα. Το εστιατόριο, με ελληνική κουζίνα βασισμένη σε εποχιακά, τοπικά προϊόντα και βιολογικά συστατικά, εστιάζει στις πολύ καλές πρώτες ύλες, με μαγειρική η οποία δεν τις επηρεάζει δραματικά. Μάλιστα, το 80% των προϊόντων που χρησιμοποιούνται στο Pere Ubu Mykonos είναι κυκλαδίτικα.