THEPOWERGAME
Μαζί με τον καιρό, τη διάθεση και το σπίτι μας, την άνοιξη επιβάλλεται να αλλάξουμε και τη λίστα των αγαπημένων μας κοκτέιλ. Κλασικές βάσεις, συνδυασμένες με φρέσκα υλικά, έντονα χρώματα και βότανα, μας δίνουν τις τέλειες λύσεις για να απολαύσουμε κοκτέιλ που θυμίζουν άνοιξη. Γεύσεις που μας φτιάχνουν τη διάθεση και μπορούμε να τις απολαύσουμε στο σπίτι μας ή στην έξοδό μας.
Επιλέξαμε πέντε από τα πιο εντυπωσιακά κοκτέιλ της σεζόν και σας τα παρουσιάζουμε:
Honey Bee
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 2 μεζούρες λευκό ρούμι
- 1/2 μεζούρα μέλι
- 1/2 μεζούρα ανθρακούχο νερό
- 1/2 μεζούρα χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Χτυπήστε το μέλι με το νερό στο σέικερ, μέχρι το μέλι να διαλυθεί εντελώς. Προσθέστε το ρούμι και τον χυμό λεμονιού, μαζί με θρυμματισμένο πάγο. Σουρώνετε και σερβίρετε σε ποτήρι coupette.
French 75
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 2 μεζούρες London dry gin
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- ½ μεζούρα χυμό λεμονιού
- 1 ½ μεζούρα σαμπάνια
Εκτέλεση
Χτυπήστε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ με πάγο, εκτός από τη σαμπάνια.
Σουρώστε σε παγωμένο ποτήρι σαμπάνιας με θρυμματισμένο πάγο. Συμπληρώνετε με σαμπάνια και γαρνίρετε με μια φλούδα λεμονιού.
Green Fizz
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 2 μεζούρες London dry gin
- 1 κ.γ. κρέμα μέντας
- 1 μεζούρα χυμό λεμονιού
- 1 ασπράδι αυγού
- 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
- Σόδα
Εκτέλεση
Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ με πάγο. Σουρώνετε σε ποτήρι τύπου collins και γαρνίρετε με μια φέτα lime.
Horseshoe Margarita
Υλικά
- 2 μεζούρες λευκή τεκίλα
- 1 μεζούρα χυμό lime
- 1/2 μεζούρα σιρόπι αγαύης
Εκτέλεση
Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ με πάγο. Ανακινήστε καλά, μέχρι κάποιο μέρος του πάγου να λιώσει. Σουρώστε σε χαμηλό ποτήρι με πάγο. Γαρνίρετε με μία φέτα lime και αλάτι στο χείλος του ποτηριού.
Watermelon Gin Cooler
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 1 1/4 μεζούρες gin
- 3/4 μεζούρας πουρέ καρπουζιού
- 1/2 μεζούρα χυμό lime
- 1/2 μεζούρα σιρόπι δενδρολίβανο
- 1/2 μεζούρα σιρόπι μελιού
Εκτέλεση
Ανακατέψτε gin, χυμό λεμονιού, σιρόπι μελιού και δενδρολίβανου στο σέικερ. Σουρώνετε και σερβίρετε σε χαμηλό ποτήρι με πάγο. Γεμίζετε το υπόλοιπο ποτήρι με πουρέ καρπουζιού.