THEPOWERGAME
Την παρουσία της ελληνικής art market στη διεθνή αγορά τέχνης προσπαθεί να ενισχύσει η Kapopoulos Fine Arts, σε μία από τις πιο δημοφιλείς εμπορικές εκθέσεις εικαστικών έργων που διεξάγεται στο Λος Άντζελες (La Art Show, 15-19 Φεβρουαρίου 2023).
Έχοντας κάνει μια επιλογή από έργα Ελλήνων και ξένων δημιουργών που είναι στην κορυφή της ζήτησης τα τελευταία χρόνια, οι επικεφαλής της Kapopoulos Fine Arts, με το περίπτερο Νο 918, θα «αναμετρηθεί» με πολύ ισχυρές γκαλερί του εξωτερικού σε ΗΠΑ και Ευρώπη.
«Θέλαμε να δώσουμε το παρών με κορυφαίες επιλογές καλλιτεχνών, που ανταποκρίνονται απόλυτα στο πνεύμα της διοργάνωσης, για παρουσίαση των σύγχρονων κινημάτων της τέχνης», αναφέρει σχετικά ο Γρ. Καπόπουλος, ιδιοκτήτης της ομώνυμης εταιρείας, εξηγώντας πως το Λος Άντζελες έχει πλέον εξελιχθεί σε έναν πολύ δυνατό και συχνά προτιμώμενο προορισμό για τις εικαστικές τέχνες, τους συλλέκτες και όλους που εμπλέκονται με την δραστηριότητα της art market.
Ονόματα σε ζήτηση
Ανάμεσα στις υπογραφές των έργων που παρουσιάζει η ελληνική γκαλερί συγκαταλέγονται πολύ δυνατά ονόματα που φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις της παγκόσμια κατάταξης της πρωτογενούς αλλά και δευτερογενούς αγοράς τέχνης όπως: Jeff Koons, Mr. Brainwash, R. Orlinski, C. Bouteiller, Erro, Segui, Carole Feuerman.
Η Kapopoulos Fine Arts ήταν, άλλωστε, από τους πρώτους στην Ελλάδα που σύστηναν τακτικά στο ελληνικό συλλεκτικό και επενδυτικό κοινό τα διεθνή ονόματα της Μοντέρνας και Σύγχρονης Τέχνης.
Οσον αφορά τις ελληνικές υπογραφές το ενδιαφέρον επικεντρώνεται μέχρι στιγμής σε ονόματα που έχουν προβληθεί ιδιαίτερα από την Kapopoulos Fine Arts για τουλάχιστον μια δεκαετία όπως: Αλέκος Φασιανός, Μίνα Παπαθεοδώρου Βαλυράκη, Δημήτρης Γέρος, Κωστής Γεωργίου και Sonke.
Θυμίζουμε ότι το LA Art Show καταγράφει αρκετά υψηλή επισκεψιμότητα με τη συμμετοχή των επαγγελματιών του κλάδου να ξεπερνούν τα 120 περίπτερα.
Σύμφωνα με τους ειδικούς της έκθεσης, οι τάσεις αυτή τη στιγμή στην παγκόσμια αγορά τέχνης κινούνται γύρω από τη σύγχρονη τέχνη και ιδιαίτερα στα μεγάλα ζωγραφικά έργα, στα γλυπτά, και τα installations (εγκαταστάσεις).
Τέλος, ιδιαίτερα ανοδικά κινείται η φωτογραφία, το σχέδιο, η ηλεκτρονική τέχνη, το βίντεο και η περφόρμανς.