THEPOWERGAME
![ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ](https://www.powergame.gr/wp-content/uploads/2023/01/akinita-athina-1-910x521.jpg)
Στις διαφορές μεταξύ του «Αναβαθμίζω το Σπίτι μου» και του «Εξοικονομώ» αναφέρθηκε ο φοροτεχνικός Σπύρος Σταυρούλιας, μιλώντας στο ΕΡΤΝews.
«Το ποσό του δανείου για το πρόγραμμα «Αναβαθμίζω το Σπίτι μου» μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 25.000 ευρώ, το οποίο αποπληρώνεται σε 3 έως 7 χρόνια. Σε αντίθεση με το πρόγραμμα «Εξοικονομώ», όπου απαιτούνται αρκετές παρεμβάσεις, το πρόγραμμα «Αναβαθμίζω το Σπίτι μου» δίνει τη δυνατότητα να επιλέξει ο ενδιαφερόμενος πιο μεμονωμένες ανακαινίσεις, όπως η τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα ή θερμομόνωσης» επισήμανε ο φοροτεχνικός.
Εν συνεχεία ανέφερε ότι οι ωφελούμενοι μπορούν καταθέσουν προσφορές και προτιμολόγια για τις απαιτούμενες εργασίες. «Τα φορολογικά παραστατικά πρέπει να εκδοθούν μετά την ένταξή στο πρόγραμμα και οι εργασίες πρέπει να ολοκληρωθούν εντός 18 μηνών από την ημερομηνία ένταξης», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «το επιτόκιο του δανείου είναι μηδενικό, καθώς το 75% της χρηματοδότησης καλύπτεται από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ το υπόλοιπο 25% χρηματοδοτείται από το ελληνικό κράτος. Η καταληκτική ημερομηνία για την υπαγωγή στο πρόγραμμα είναι η 31η Δεκεμβρίου 2025»
Ο κος Σπύρος Σταυρούλιας είπε ακόμα ότι «Επιπλέον, το πρόγραμμα χρηματοδοτεί και διάφορες άλλες ανακαινίσεις όπως την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, ανεμογεννητριών ή συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας, ενώ περιλαμβάνει και πράσινες λύσεις όπως η φύτευση γκαζόν ή δέντρων στην ταράτσα».
Διαβάστε επίσης
Δωδεκάνησα: Το σχέδιο 13χρονης για να σκοτώσει τη μητέρα της
ΔΕΣΦΑ: Στρατηγικές συνεργασίες στο Κουβέιτ, ο ρόλος του LNG