THEPOWERGAME
Στα 26 εκατ. ευρώ ανήλθε το τίμημα για την εξαγορά του πρώην εργοστασίου της Πίτσος από τον Σκλαβενίτη, σύμφωνα με την BSH Οικιακές Συσκευές. Η τελευταία, προχώρησε στην πώληση του ακινήτου συνολικής αναπόσβεστης αξίας 9,5 εκατ. ευρώ περίπου στην περιοχή Αγ. Ιωάννης, Ρέντη, με το συνολικό τίμημα της πώλησης να υπερβαίνει τη μη αποσβεσμένη αξία του.
Όπως αναφέρει η BSH στις οικονομικές καταστάσεις 2023 που αναρτήθηκαν πριν από λίγο στο ΓΕΜΗ, το αποτέλεσμα από την πώληση του ακινήτου απεικονίζεται στην Κατάσταση Αποτελεσμάτων της χρήσης και περιλαμβάνεται στο κονδύλι «Λοιπά έσοδα και κέρδη», ήτοι 26.021.023 ευρώ.
Στο βιομηχανικό ακίνητο που βρίσκεται στην οδό Παρνασσού 8, σε έκταση άνω των 53.000 τ.μ. λειτουργούσε από το 1959 έως τον Απρίλιο του 2021 το εργοστάσιο της Πίτσος. Με την εξαγορά του από την Σκλαβενίτης προωθείται εμβληματική επένδυση, καθώς αναμένεται ανάπτυξη σειράς δραστηριοτήτων στο σημείο. Υπενθυμίζεται ότι της εξαγοράς (στα τέλη του 2023), ακολούθησε η σύσταση της εταιρείας Πίτσος Διαχείριση Ακινήτων Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία από τον λιανεμπορικό όμιλο με αρχικό κεφάλαιο 300 χιλ. ευρώ και σκοπό την αξιοποίηση του ακινήτου. Οι δραστηριότητες της νεοσύστατης εταιρείας, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων εκμίσθωση και διαχείριση ιδιόκτητων ή μισθωμένων ακινήτων, δραστηριότητες διασκέδασης και ψυχαγωγίας, δραστηριότητες πάρκων αναψυχής και άλλων θεματικών πάρκων, εγκαταστάσεις γυμναστικής, οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων, υπηρεσίες εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης, υπηρεσίες θεατρικών αιθουσών, υπηρεσίες παροχής γευμάτων κ.α..
Εντωμεταξύ, τα παραπάνω επιβεβαίωσε και το πρόσφατο αίτημα στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού για την αλλαγή χρήσης του ακινήτου της πρώην Πίτσος. Υπεραγορά, χώροι εστίασης, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων και παιδότοπος είναι ενδεικτικά χαρακτηριστικά του έργου, του οποίου τα σχέδια οριστικοποιούνται αυτό το διάστημα.
Διαβάστε επίσης
Τράπεζες: Αλλάζουν ριζικά τα συνδρομητικά πακέτα μετά τα νέα μέτρα
Green Tank: Οι βασικές αιτίες πίσω από το “ράλι” των τιμών ρεύματος