Με κέρδη ξεκίνησε η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας στη Wall Street, μετά την άκρως ζημιογόνα συνεδρίαση της Πέμπτης, όπου ο S&P 500 διολίσθησε 10,1%. Αυτή την ώρα, ο Dow Jones ανεβαίνει κατά 376 μονάδες ή 0,9%, ο S&P 500 έχει κέρδη 1,4%, ενώ ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 1,9%.
Οι μετοχές της Nvidia εκτοξεύτηκαν πάνω από 4%. Η Tesla και η Meta Platforms κέρδισαν πάνω από 1%, μαζί με τις Netflix, Amazon και Apple.
Η πτώση 1,4% την Πέμπτη οδήγησε τον S&P 500 σε πτώση 10,1% από το ιστορικό υψηλό που σημείωσε τον περασμένο μήνα, φέρνοντάς τον επίσημα σε περιοχή διόρθωσης. Ο Dow των 30 μετοχών και ο Nasdaq υποχώρησαν 1,3% και περίπου 2%, αντίστοιχα, στη χθεσινή συνεδρίαση. Με την πτώση της Πέμπτης, ο Nasdaq βυθίστηκε περαιτέρω σε περιοχή διόρθωσης και πλέον έχει χάσει πάνω από 10% φέτος. Ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης Russell 2000 έχει υποχωρήσει περίπου 19% από το πρόσφατο υψηλό του, πλησιάζοντας σε bear market, δηλαδή πτώση 20%.
Αυτό σηματοδοτεί ένα ακόμη ορόσημο στην πτώση που έχει καταλάβει τους επενδυτές τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, καθώς η ασταθής πολιτική δασμών του Ντόναλντ Τραμπ αύξησε την αβεβαιότητα και τη μεταβλητότητα της αγοράς. Και οι τρεις βασικοί δείκτες έχουν χάσει πάνω από 4% αυτή την εβδομάδα. Ο Dow οδεύει προς τη δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα απωλειών και τη χειρότερη εβδομαδιαία πτώση από τον Ιούνιο του 2022. Αυτό θα είναι η τέταρτη συνεχόμενη αρνητική εβδομάδα για τον S&P 500 και τον Nasdaq.
«Μέσα σε λίγες εβδομάδες, η ευρύτερη αγορά πέρασε από ιστορικά υψηλά σε περιοχή διόρθωσης», δήλωσε ο Adam Turnquist, επικεφαλής στρατηγικής τεχνικής ανάλυσης της LPL Financial. «Η αβεβαιότητα γύρω από τους δασμούς έχει δεχτεί το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για την πίεση πωλήσεων και επιδεινώνει τις ανησυχίες για την οικονομική ανάπτυξη».
Τα στατιστικά για το καταναλωτικό κλίμα, που αναμένονται το πρωί της Παρασκευής, ολοκληρώνουν μια πολυάσχολη εβδομάδα οικονομικών δεδομένων, που περιλάμβανε βασικές αναφορές για τον πληθωρισμό. Οι επενδυτές προετοιμάζονται επίσης για τη συνεδρίαση πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας την επόμενη εβδομάδα, όπου τα futures των επιτοκίων προβλέπουν με πιθανότητα 97% ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν σταθερά, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch του CME.